hesabın var mı? giriş yap

  • üniversiteye anadolunun küçük bi köyünden gelmis bi adam var. hoslandigi da bi kiz. bigün arkadaslari yari gaza getirmek mahiyetli, yari ciddi bi sekilde bunu kenara çekerler. anlatirlar durumu:

    - olm sen gidip konusmazsan bu tip olaylar hiç baslamaz. gidecen tanisacan kizla, muhabbet kuracan.

    gazi almistir. kizi bigün takip eder arkasindan. bütün cesaretini topladigi sirada iyice yaklasir ve kizin sirtina pat pat diye dokunur. kiz nooluyo gibisinden buna döner ve bakar. ama gencimiz bu noktada heyecandan tikanir. aazindan tek kelime çikmaz. kiz

    - nooldu?

    diye sordugu sirada da..:

    - sevmek suç mu?

    diye patlar...

  • celal şengörün dediği gibi ; türkiye aslında bir afganistandır yani kadını bikini giyer erkeği mercedese biner takım elbise giyet felan filan ama kafayı açtığınız zaman afganistandaki kafanın aynısıdır.

    kültür seviyesi magmada milletin.

  • isyan günleri etkinlik programı şöyle:

    12:30 - ilkokul bahçesinde muhteşem havayi fişekli açılış
    13:30 - yerli esnafın cam-çerçevelerini indirme ve molotoflu saldırı etkinliği
    16:30 - 7-16 yaş arası gençlerin düzenleyeceği molotof ve küçük çaplı havayi fişekle insan vurma yarışması
    17:30 - içinde sivil yolcu bulunan belediye otobüslerini yakma yarışması
    18:30 - evlere kaçış
    20:30 - millet vekillerinin de katılacağı mağduriyet belirtici ağlama konuşması

  • "peki hocam bizim hiç mi nükleer silahımız yok? bonba gibi bişi falan?" sorusunun ısrarla sorulduğu derslerdi. bol bol komplo teorileri sorulurdu bizim albaya. adam da ısrarla "türkiye cumhuriyeti'nin kendini savunacak gücü vardır." diye cevap verirdi. işte böyle ısrarlı sorulara bile sabırla cevap veren bir adamdı. iyi bir adam, iyi bir öğretmendi. müfredat neyse onu anlatır, geri kalan zamanda da soruları cevaplar, bizimle sohbet ederdi. öyle tekmil falan da istemedi hiç. hatta ilk ders kendini tanıttı, bizi tanıdı. "sorusu olan var mı?" diye sordu. arkadaşın biri "tekmil vercek miyiz komtanm?" diye sordu. o da "gençler burası kışla değil. siz de asker değilsiniz. siz öğrencisiniz burası da okul. ben de burada öğretmenim. bana öğretmenim ya da hocam diyebilirsiniz ama bana burada komutanım demeyin." demişti. işinden dolayı gelemediği bir hafta olduğunda, ertesi hafta derse girince gelemediği gün için özür dilerdi.
    öyle bir albaydı kendisi.

  • oynarken keyif aldığım oyunlardan
    yeni başlayanlar ya da kazanma ihtimalini arttırmak isteyenler için naçizane önerilerim ;

    1) oyuna siz başlıyorsanız yazacağınız kelimedeki sesli harfleri h2'lerin çevresine denk getirmemeye bakın . sessiz harflerin puanları daha yüksek olacağından rakibin h2'ye yazacağı sessiz harf yüksek puan almasına neden olacaktır .
    2) j(10) , ğ(8) , f (7) , ö(7) , v (7) , g(5) , h(5), p(5) gibi 1 tane bulunan majör harfleri etkin kullanabilmek çok önemli . en az 25 puanlı kelime yazamıyorsanız bunları zorunlu olmadıkça kelime içinde kullanmayın.
    3 ) elinizde hepsi sesli ya da hepsi sessiz varsa puandan bağımsız en az 3 ünü çıkartacak şekilde kelimeler yazmaya çalışın . örneğin elinizde k,r,s,s,t,m,n varsa tahtada e varsa stres , krem , mest , sert , ters vb. kelime yazın .
    4 ) elinizde sadece 1 sesli ya da 1 sessiz varsa 3. önerideki gibi eldeki tek sesli ya da sessizi çıkarmadan puandan bağımsız 3 sesli-sessiz çıkacak şekilde kelime yazmaya çalışın . amaç eldeki sesli/sessiz dengesini koruyabilmek
    5 ) h3 çevresine zorunlu olmadıkça sesli harf bırakmayın . rakipte majör harf varsa tek harfle 40-60 arası puan alması muhtemel .
    6) örneğin tahtaya hem akaju hem de kaju yazabiliyorsunuz . akaju yazında 36 puan kaju yazınca 35 puan alıyorsanız , 1 puan için a harfini kullanmayın . sesli harfler önemli .
    7) panoda harf kalmadığında rakipte majör harf kaldıysa ( özellikle j harji ) onu kullandırtmamaya çalışın . rakibin elinde kalırsa oyun sonunda size 20 puanlık avantaj sağlatacak .
    8 ) panoda harf kalmadığında yazabildiğiniz en uzun kelimeyi yazmaya çalışın . oyunu siz bitirip rakibin elinde harf kalınca elde kalan puanlar rakipten düşüp size ekleneceğinden ciddi avantaj sağlatacak .
    9) elinizde joker varsa kolay harcamayın . örneğin jokerli 30 puanlı bir kelime, jokersiz 25 puanlı bir kelime yazıyorsanız jokeri kullanmayın . 5 puan için jokeri kullanmaya değmez . en az ekstra 25 puan kazandırabilecek bir kelimede kullanın .
    10 ) sık sık karıştır seçeneğini kullanın . bazen hiç aklınıza gelmeyen kelimeyi bu sayede görebiliyorsunuz .

    oynamak isteyen kelimelik severleri beklerim .
    mrwhoareyou

    keyifli oyunlar .