hesabın var mı? giriş yap

  • şöyle bir sebebi olabilir.

    bu olay bir kere benim başıma gelmişti.

    şu rezervuarın direkt içine atılan mavi su yapıcı zımbırtılar belli bir süre içinde apartman şebeke suyuna karışmış ve musluklardan mavi su akmasına sebep olmuştu.

    ek: la yalnız adam havuz suyu gibi dedi. olm havuz suları; havuzun seramiklerinden dolayı mavi görünüyor ibiş.

  • az önce almanya'daki kuzenimin söylediğine göre, istanbul'a uçak bileti bulamadığı için taksiyle yola çıkmış teknik direktör. ayakkabı bile giymemiş adam, terlikleriyle ve gazi eşofmanıyla apar topar çıkmış evden.

    edit: lan yazık adama be. aykut istifasını geri alınca öyle ortada kaldı adam. 7 bin euro taksi parası da cabası...

  • milyonlarca dolarlık oscar ödüllü hollywood yapımı joker'in filminin senaryosunu flash tv'de kült hale gelen gerçek kesiti'in uzun metrajlı filmi olan gerçek kesit manyak'tan düpedüz araklaması hadisesidir.
    önceki batman filmlerinde joker hakkında bildiklerimize ek olarak geçmişine dair yansıtılan olaylar ve detaylar kendisinden bir sene önce vizyona giren gerçek kesit manyak filminde de mevcut. gelin iki filmin olay örgüsünü karşılaştıralım.

    gerçek kesit fragmanını kısaca izlersek:
    - ana karakterimiz sarı bıyık toplumun alt sınıfına mensup. yalnız ve toplum tarafından dışlanmış.
    - annesiyle yaşıyor ve annesine karşı obsesif bir bağı var.
    - çocuklu ve yalnız komşusuna karşı saplantısı var ve kendi hayal dünyasında onunla ilişkisi yaşadığını düşünüyor.
    - ana karakter sarı bıyık filmde annesini öldürüyor
    - hikayenin sonunda sarı bıyık polisler tarafından yakalanıyor ve akıl hastanesinin yolunu tutuyor.

    bir sene sonra vizyona giren joker filmine bakıyoruz:
    - ana karakter arthur fleck a.k.a joker toplumun alt sınıfına mensup. yalnız ve toplum tarafından dışlanmış.
    - joker annesiyle yaşıyor ve annesine karşı obsesif bir bağı var
    - joker annesini öldürüyor (video)
    - joker çocuklu ve yalnız komşusuyla kendi hayal aleminde sevgili olduğunu zannediyor (video)
    - joker polisler tarafından cinayet nedeniyle tutuklanıyor ve batman serisinin ileriki kısmında arkham akıl hastanesini boyluyor.

    şimdi bu çalıntı değildir de nedir? onur ünlü ve cahit kaşıkçılar'ı haklarını aramaya ve hollywood yapımcılarını dava etmeye çağırıyorum.
    bu olay kanımca kesinlikle flash tv vs. hollywood davasını hakediyor

  • hükümet taş yağdırsa "kafam yamuğudi düzeldi" diyecek adamlar oy kullanıp benim hayatımla oynuyor lan. sana su veren itfaiyenin hortumuna dipsiz gölden su çeksinler.

  • her lisanda ayrı, her kültürde farklıdır.

    hindular sağ ellerini, dışı muhataplarına, ayası kendilerine dönük olacak şekilde hafifçe yüzlerine yaklaştırırken uzakdoğulu her iki elini birleştirip öne doğru eğiliyor. batıda reverans varmış eskilerde, bizde temenna...tokalaşmak, sarılmak, el öpmek hâlâ geçerli...tazim için her nabza göre şerbet var, isteyene...söze bile gerek yok çoğu zaman, vücut dili yeterli.

    fakat yine de en güzeli, özlediğinin gözlerinin içine bakmak, taa içine...kuyunun sâdasını duyarmışcasına, kendi sâdanı onun kulağına fısıldarmışcasına...lisandan, hâlden, arzdan, beyandan azade "seni diledim geldin, beni diledin geldim" dercesine...

    ama insan her zaman gözünün gördüğünü özlemez. ya da her özlediği gözünün gördüğü değildir. işte belki o vakit, selamlaşırken, sağ el sol göğsün üstünde olabilir. pıt pıt atan kalbe "sakin ol, sakin ol, sakin ol" demek için...

  • yakın zamanda bir yerli akıllı telefon şiarıyla tanıtımlara başlayan ve hükümet tarafından da göklere çıkarılan vestel'in durumudur.

    yazılımı, merkezi işlem parçası vs. amerikan yapımı bir telefon olan venus, raks'ın dışarıdan getirip üzerine kendi etiketini yapıştırdığı cep telefonu ne kadar yerliyse, o kadar yerlidir.

    yıllarca batının eski teknoloji ürünlerini amerikalı iş ortaklarıyla yaptığı anlaşmalarla ülkemizde üretip "yerli üretim" diye halkımıza kakalayanların geleneği aynen devam etmektedir.

    nasıl ki koç, vakti zamanında anadol'un motorunu ingiltere'den kent motor'dan alıp, getirtip, türkiye'de ürettiği saca takıp, yerli otomobil diye reklam yapmışsa, vestel de aynını kendi ürünlerinde yapmaktadır.

    vestel'in değil cep telefonu, ürettiği televizyonun içerisinde bile yurt dışı üretimi pek çok parça vardır. vestel'in ürettiği buzdolabının motoru bile italya'dan gelmektedir.

    koç, sabancı, zorlu vs. bunlardan yüzde yüz yerli nitelikte herhangi bir kalkınma hamlesi beklenemez. çünkü bunlar bütün yatırım ve üretim kararlarını uluslararası iş ortaklarından icazet alarak yapıyorlar ve asıl düşündükleri şey de bu ülkenin kalkınmasından önce kendi lüks yaşantılarının devamıdır.

    bu kadar basit

    emperyalizme bağımlı kapitalist türkiye'de daha fazlasını beklemek sistem değişikliği gerektirir.