hesabın var mı? giriş yap

  • her zaman yakışıksız olmayan eylem.

    mesela, kamuda aynı meslekte olup farklı kıdemde olanların merak edip birbirlerinin maaşını sormaları, oldukça normal.

    özel sektörde ise aynı iş yerinde çalışanların, birbirlerinin maaşını sormaları, bence gerçekten gerekli. ne zaman özel sektörden biri ile konuşsam "bizim birbirimize maaşımızı sormamız yasak." diyorlar. neymiş, birbirlerinin maaşını öğrenip ortalığı karıştırmasınlarmış. maaş sormanın ayıp olduğu algısının, biraz da bu nedenle yaratıldığını düşünüyorum. işverenin işine gelmiyor.

    bu durumların dışında; alakasız birinin, yalnızca meraktan sorması ise elbette rahatsız edici. örneğin alışveriş yaptığınız esnaf ya da yeni tanıştığınız biri sorunca, garip hissetmek kaçınılmaz. sanki size bir etiket vuruluyormuş gibi.(ki muhtemelen gerçekten de vuruluyor.)

  • avrupa enayiligini kullana kullana adamlarda iyi niyet bırakmadınız. malesef oraya gidenler oradaki gibi durust olmayi, gercekten ahlaklı olmayı ogrenmedi. orada ortadoguyu yasamaya devam etti.
    avrupa sistemi icin kimsenin gozunun yasına bakmamalı.
    sosyalistler,liberaller yuzunden tum ortadogu,afganistan avrupaya dolustu. hala akillanmadilar. gelen insanlar oradaki degerlere
    uymaya onlari benimsemeye gelmiyor malesef. cok kulturluluk zenginlik olayi fena patladi. ama sjwlere laf anlatilmiyor.
    edit: ahlak is ahlaki,devletin kurallarina uyma,devletin sosyal imkanlarindan hakkin kadar yararlanma. ne anliyorsunuz su yazilanlardan cok acayip kafalar var. avrupa ahlaksız diye kufur edenler
    -avrupada taksiye bindiginde seni dolandırıyor mu?
    -avrupada girdigin bir dukkan seni turist gorunce sana fazla fiyat cekiyor mu?
    -avrupadaki insanlar kendi devletlerini dolandırıyor mu?
    ....
    senin ahlak sandıgın ahlak degil. aynen kufur ettigin gibi batının ahlakını alman gerekiyor once,o ahlak olmadan
    teknolojiyi alsan da olmuyor.

  • istanbul teknik üniversitesi bünyesindeki farklı fakültelerden bir araya gelmiş, farklı becerilere sahip, daha önceden birçok başarılı projeye imza atmış öğrencilerden oluşan bir takım itü rover takımı.

    rover dediğimiz, gezegenlerin veya diğer gök cisimlerinin yüzeyindeki çeşitli görevlerin yerine getirilebilmesi için tasarlanmış uzay araştırma araçları üretiyorlar. hani şu mars'ta görev yapan curiosity uzay aracını hatırlarsınız.

    itü rover takımı, mars society'nin düzenlediği university rover challenge'a türkiye'den kabul almış ilk türk takımı olarak katılmış ve şu başarıları elde etmiş:

    - bilim görevinde 96 puan alarak 4.’lük
    - otonom hareket görevinde bringham young, military collage ve
    university of waterloo ile 4. lük
    - farklı ülkelerden yarışmaya katılmış üniversiteler arasında 82 takım arasından 13.'lük.

    2018'e geldiğimizde yine aynı yarışmaya katılmaya hak kazanan tek türk takımı olmuşlar ve yeni başarılar elde etmişler:

    - system acceptance review (sar) videoları ile 92 takım arasından 12. olarak finallere katılmaya hak kazanma
    - yarışma tarihinde ilk kez verilen “bilim özel ödülü”

    itü rover takımı, yine 2018'de european space agency tarafından düzenlenen european rover challenge adlı yarışmaya katılmış ve 65 takım arasından 13. olarak ülkemizi gururla temsil etmiş.

    içinde bulunduğumuz 2019 yılında da hiç boş durmamışlar ve aylarca süren çalışmalarının karşılığını university rover challenge'da finalist olmaya hak kazanarak almışlar. 30 mayıs-1 haziran 2019'da itü'yü ve türkiye'yi temsil edecek olmanın heyecanı, gururunu yaşıyorlar ve destek bekliyorlar.

    2019 yarışması için hazırladıkları, ön eleme niteliğindeki tanıtım videoları: https://youtu.be/yzazuq1nfq8

    daha fazla bilgi için: https://www.rover.itu.edu.tr/

  • filmi beğenmediğini söyleyenler "biliyorum çok tepki alacağım", "çok kızacaksınız bana" falan diyor. arkadaşlar size bir şey söyleyeyim mi? sizin film hakkındaki görüşlerinizi zerre sikine takan yok. sanırsın ki adam film eleştirmeni, akademi üyesi falan. sana niye tepki gösterelim amk, sen kimsin? iyi ya da kötü eleştirini yap filme sonra çek git. çok tepki alacakmış. evet sinema dünyası karışacak sen filmi beğenmediğin için, izleyecekler izlemekten vazgeçecek, "x adlı sözlü yazarı beğenmemiş, o zaman bu film iyi değildir." diyeceğiz. tövbe tövbe ya.