hesabın var mı? giriş yap

  • övünmek gibi olmasın ama sanırım bu benim. nerde ağzı açık, sağa sola bakan biri varsa gelir bana adres sorar. kimin kolunda saat yoksa yanaşıp bana "saatiniz var mı acaba?" der. yanımda 3-4 arkadaşım olsa bile her defasında sorunun muhattabı ben olurum. hatta gelip bir şey soracak adamı 50 metreden kestirebiliyorum artık. mesela geçen gün markette kadının biri elimdekilere bakıp "o kazandibi güzel mi ya? ben geçen o markanın profiterolünü aldım hiç beğenmedim. alıyım mı sizce?" diyerek hiç tanımadığı halde bana damak tadını emanet etti. işte bu sebeplerden, her sabah evden çıkmadan trt 2'yi açıp, saatim geri kalmış mı diye kontrol ederek; boş zamanlarımda google earth'ten bilmediğim mahallelerdeki cami, okul, cadde ve sokakları öğrenerek bana güvenen halka en doğru cevabı verebilmek için çalışıyorum. gelecek seçimlerde de adayım.

  • serefsizler 30 gun izin bile kullanmadan calisilirsa mesaisiz verdigi fiyati soyluyor. sonra da eleman bulamiyoruz diyor.

    haftada 45 saat mesai calismanin aylik karsiligi 4250tl zaten, sen kimi kandiriyorsun emek hirsizi.

  • karşıda araç varken yakmayı normal karşılayanların olduğunu da gördük. adam bir de utanmadan rahatsız olanlara düşük iq demiş. sanırım şoför olan herkes kimin düşük iqlu olduğunu tahmin eder.

  • düsseldorf/almanya 50m2 2 odalı ev

    soğuk kira:480€
    ısınma + su + aidat: 160€
    elektrik:45€
    mutfak masrafı: 220€
    disarida yemek: 75 €
    ınternet: 20 €
    telefon:30 €
    tv vergisi: 20€

  • arkadaş 2016 yılında sormuş.
    kütleyle alakalı olarak mermi ileriye gidecektir. mesela m4 tüfeğini düşünelim. 910 m/s çıkış hızına sahiptir. silahın ağırlığı 3.4 kg ve kurşun kütlesi 4 g'dır. astronotun uzay giysisinin kütlesi yaklaşık 124 kg diyelim ve astronot kütlesinin 70 kg olduğunu varsayalım. daha sonra silahın kütlesi, astronot ve uzay giysisi yaklaşık 197 kg olarak toplayalım. ateşleme anında tüfeğin 910 m/s çıkış hızını göz önüne aldığımızda; kurşun, 3.6 kg m/s'lik bir momentuma kavuşacaktır. astronot + tabancanın aynı momentuma sahip olması için kütle sebebiyle 18 mm/s'de hareket etmesi gerekmektedir. (4g * 910 m/s/197 kg), bu nedenle astronotun çok düşük bir hızı olacaktır. merminin kinetik enerjisi 1656 j, (4 g * (910 m/s) ^ 2/2) astronot ve tabancası 0,02 j kinetik enerjiye sahip olur, yani hemen hemen tüm kinetik enerjiyi kurşun üstlenmiş olacak. astronot da 3 dakikada 1 tur dönecek kadar yörüngesinden şaşar.

    edit : ek olarak oksijene takılan arkadaşlar olmuş. mermi dışarıdan bağımsız kapalı kutudur. oksijene ihtiyaç duymaz. aynı şekilde ateşleme iğnesi de yerçekimine ihtiyaç duymaz. yani silah ateşlenebilir. keşke imlaya takılacağınıza bilgi paylaşsanız. belli ki başlık karakter sınırına takılmış. silahın kendi başına ne işi varnış uzayda? astronotu o yüzden ilave ettim. aradaki kütle farkı açılsın diye.

  • bunlardan bir tanesi, hayatım boyunca en unutamadığım sözler kategorisinde ilk üçe giren bir sözdür.. yaptıktan sonra pişman olduğum çok az şeyden bir tanesinin sonucudur..

    lisede aldatılmışsındır, girdiğin depresyon sonucu, bu kötü durumdan kurtulmak için senden hoşlanan random bi kızla, ona karşı hiçbir şey hissetmediğin halde birlikte olursun. sonra da tam bi şerefsiz gibi kızcağızı ortada bırakırsın.. aradan birkaç sene geçer, üniversitede hoşlandığın, hatta aşık olduğun kız, sana umut verip seninle zaman geçirir. sonra seni tek başına bırakır ve gider.. derken bir gün o lisedeki, acı çektirdiğin kızla karşılaşırsın.. "nasılsın" dersin, "çok mutluyum" der.. 1 senelik bi ilişkisi vardır, onu anlatır.. "sen nasılsın?" der; "çok kötüyüm" dersin.. seni bırakıp giden kızı ve hissettiklerini anlatırsın.. dünya üstüme üstüme geliyo dersin, çok sevmiştim.. dersin.. kız hafifçe başını sallar, acı bi tebessüm eder, cevap olarak tek bi kelime söyler ve gider;

    geçer...