hesabın var mı? giriş yap

  • - şimdi ismail saymaz ben şunu anlamıyorum...
    -hocam, bakın... şunu anlamıyorum...
    -ya orası tamam da, ben şunu anlamıyorum...

    anlamıyor.

  • enver aysever'in sorularına kaçamak ve alakasız yanıtlar verdi, enver aysever de üstelemedi, program bundan ibaret.

    bu adam her çıktığı yayında aynı ezberi anlatıyor: "trt ile program yapmadım, trt'ye program satmadım, devlet desteği almadım, demek ki arkamda akp yok".

    hacı kusura bakma da demirören grubu trt'ye program yaparak mı medya patronu oldu? doğan grubunun malını mülkünü 1/3 fiyata trt'ye program çekerek mi satın aldı? turkvuaz medya grubu trt'ye program çekerek, kosgeb'den destek alarak mı atv, sabah, takvim, yeni asır, fotomaç dahil tüm ciner grubu'na çöktü?

    cidden ne anlatıyorsun sen? türkiye'de yüzlerce gazeteci fişlenip cezaevlerine tıkılırken, daha fazlasına tehditle medyadan el çektirilirken, binlercesi işsiz bırakılırken ortaya çıkıp "ben akp ve rte destekçisiyim" diyip akp'den destek almadığını iddia eden birini kim ciddiye alır? aptal mı var olm karşında senin? halkın tamamını salak mı sanıyorsun sen? herkes survivor izleyicisi mi?

    bu ne rahatlık ya?

  • -nüfusumu kaybettim
    +git kaybettim de verirler. ama ceza ödeyeceksin.
    -yok bee kardeşim sobaya atmış yandı diyeceğim ben.
    +senin kardeşin yok.
    -olsun nereden anlayacaklar ?
    +orası nüfus müdürlüğü.

  • izlediğim tonla anime arasında final bölümü tatmin eden tek anime.death note e7,fma e7-e25 gibi aşmış bölümleri olmasa da,50 bölüm boyunca istikrarını korumuş olması bu animeyi gözümde ayrı bir yere koymuştur.death note,wolf's rain,vs izlemiş olanları ilk 3-5 bölüm bayabilir biraz ama sonra sağlam hız kazanıp muhteşem bir bölümle finali yapmıştır.bi de herkes kallen'e yazmış,ben gönlümü c.c ye verdim*.özellikle karakterlerin işlenişi* ve herşeyin abartmadan verilmesiyle gönlümde taht kurmuş animedir kendileri.mutlaka izlenmeli,izlettirilmeli.

  • --- spoiler ---

    “benim bir dinim yok, bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını arzu ediyorum”

    --- spoiler ---

    o yıllarda şunu diyebilecek adama ben saygı duyarim. görüldüğü üzere, atatürk'ün derdi sadece islam'la değil, tüm dinlerle. gelip buraya yok atatürk islam'a saldırıyor, yok ingiliz uşağı falan diye ağlamayın yani.

    ayrica adam müslüman olmadığı halde cebinden verdiği parayla kuran'ı türkçe çevirttirdi, bence sözde müslümanim diye gezinenlerden daha hayirli bir iş yapmış.

  • övünmek gibi olmasın ama sanırım bu benim. nerde ağzı açık, sağa sola bakan biri varsa gelir bana adres sorar. kimin kolunda saat yoksa yanaşıp bana "saatiniz var mı acaba?" der. yanımda 3-4 arkadaşım olsa bile her defasında sorunun muhattabı ben olurum. hatta gelip bir şey soracak adamı 50 metreden kestirebiliyorum artık. mesela geçen gün markette kadının biri elimdekilere bakıp "o kazandibi güzel mi ya? ben geçen o markanın profiterolünü aldım hiç beğenmedim. alıyım mı sizce?" diyerek hiç tanımadığı halde bana damak tadını emanet etti. işte bu sebeplerden, her sabah evden çıkmadan trt 2'yi açıp, saatim geri kalmış mı diye kontrol ederek; boş zamanlarımda google earth'ten bilmediğim mahallelerdeki cami, okul, cadde ve sokakları öğrenerek bana güvenen halka en doğru cevabı verebilmek için çalışıyorum. gelecek seçimlerde de adayım.

  • ''profil resminde sevgilisiyle poz vereni sinirle arkadaşlıktan çıkardım. üzüldüyse bile sevgilisi teselli etmiştir. kahretsin yine onlar kazandı.''

  • geride kalanlari ilgilendiren bir soru.

    varliklar dis cuzdanda ise, private key veya seed phrase (ornegin 12 kelime) kimdeyse varliklar onun olur. seed pharese'i ikiye veya dorde bolup en yakinlariniza verme yoluna gidebilirsiniz. ama dijital olarak degil kagit uzerinde olmali.

    varliklar borsada ise uzun bir surec sizi bekliyor demektir. oncelikle varlik sahibinin kimligini ve fotografini (kyc) yuklemis olmasi gerekiyor. eger hesap email'e kayitli ve anonim ise is daha karmasik hale gelir.

    binance icin konusursak:
    -sifre
    -mobil sms
    -authenticator kodu

    1- sadece email ve sifre: eger varlik sahibi bu kurulumu kullaniyorsa buyuk ihtimal hesabi ele gecirilmistir. ama diyelim cok iyi bir sifre kullandi. bu durumda email sifre sifirlama ile hesaba ulasilabilir. tabi bunun icin once email'e erisim olmasi lazim.

    email'in mirasciya gecirilmesi sureci aylar veya yillar surebilir. hele email sahibi kendini tanimlayacak hicbir bilgi vermemisse is zor.

    2- email + sifre + mobil sms: bu kombinasyonda email ile birlikte bir de varlik sahibinin telefon kartina (sim kart) erisim gerekiyor. email'e erisim olmadan telefon ile sifirlama mumkun olabilir ama cok fazla soru sorulacaktir.

    3- email + sifre + mobil sms + authenticator: bu kurulum ile varlik sahibinin telefon numarasina erisiminizin olmasi yetmiyor, bir de ustune varlik sahibinin akilli telefonuna erisiminiz olmasi lazim. yani eger varlik sahibi saglam bir pin + cihaz sifirlama koyduysa authenticator kilitli kalir.

    yukaridaki uc durum icin de cok cok uzun bir yol var. bu dijital varliklarin sahibi illaki bir sekilde bunlara fiat yani nakit odeme yapti. (eger hediye olarak aldiysa o is yatar). halihazirdaki borsadan geriye dogru giderek, dijital varliklarin satin alindigi noktada kyc'ye ulasilabilir. fakat bunun icin varliklarin hangi borsada oldugunu bilmek lazim.

    borsa disaridan kimseye bilgi vermeyecektir. olum ve miras belgesini yok sayacak (sahtesini uretmek kolay) ve sizden uzerinde kurulu oldugu ulkede kabul goren miras belgesi isteyecektir. ornegin borsa amerika'da is amerikan kanunlarina. singapur'da ise singapur kanunlarina uygun.

    borsada tutulan varliklari yakinlarinizi birakmanin en kolay yolu email sifrenizi ve telefon pıninizi yakin bir kisiye soylemeniz veya kagit uzerinde bir yerlere yedeklemeniz. boylece sizden sonra email ve telefona erisip hesaba ulasabilirler. ayrica kullandiginiz borsaya kyc gonderin, boylece en azindan hukuki olarak uzun bir surecin sonunda yakinlariniz varliklariniza ulasabilir.

    yap-ma-maniz gerekenler ise sunlar:
    - guvenlik onlemlerini iptal etmek
    - private key'i yazip birine vermek. (nakit olarak verin daha rahat)
    - seed phrase'i yazip birine vermek. (ayni)
    - private key veya seed phrase'i dijital ortamda tutmak. (sifrelenmis bile olsa tehlikeli)
    - donanimsal cuzdana guvenmek. (oldu ki cihaz bozuldu, seed phrase veya private key yoksa recovery imkansiz)

    cok uzattik, ozet gecelim.

    dis cuzdan: anahtar kelime kimdeyse para onun

    borsa: kyc gonderin, telefon pininizi ve email sifrenizi yakinlarinizin sifirlayabilecegi sekilde ayarlayin.

    ayrica guvenli bir yerlere nerede ne varliginiz oldugunu yazin, ve bunu surekli guncelleyin. borsada 10 btc var sakasi yapmayin, veya yakinlarinizla iyi gecinemiyorsaniz yapin, fellik fellik arasinlar.