hesabın var mı? giriş yap

  • çocuk sesinden rahatsızlık değil mesele arkadaşlar bunun 7/24 olması. an geliyo işten yorgun argın geliyor ve sadece sessizlik istiyor insan. zihnen yorulan işlerde çalışan insanlar ne demek istediğimi anlar. çocuklu ailelerin anlaması gerekiyor ki orada sadece siz yaşamıyorsunuz, hastası olan var, ertesi gün sınava girecek olan insan var, var da var..

  • 80 cm'den 240 cm'e kadar,6 okkadan 180 kiloya, çift ayaklı, 4 nallı, toynaklı, toynaksız türlü mahlukatla birlikte olmuş bir insanım ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim: var böyle bir şey. kısa boylu kızlar yatakta daha aktif. gerçekten aktifler, çok aktifler. eeee bu kadar. zaten ben de birlikte olduğum mahlukat kısmına dikkat çekmek için yazdım bu entry yi. selamlar olsun hayvanlar alemine, nebatata...

  • akp ve mhp oylarıyla daha fazla halk ekmek büfesi açılmasının engellenmesi üzerine imamoğlu'nun 40 minibüsü mobil büfeye dönüştürerek yaptığı manevradır. aklıma ikinci bahar dizisinde restoranı elinden alınıp ortada kalınca seyyar büfe açan ali haydar geldi. o da kanı bozukların hakkından böyle gelmişti. hey gidi... imamoğlu'nun tiviti: https://twitter.com/…glu/status/1347803801114218503

  • az önce bu telefondan bir polis memuru aradı. terörle mücade birimindenmiş. telefonumu nerden aldığımı sordu. faturasının olup olmadığını sordu. son bir kaç gün içinde internetten herhangi bir işlem yapıp yapmadığımı sordu. kimlik bilgilerimi aldı. adıma bir sürü işlem yapılmış. iban numarasını aldım. hemen 20bin tl göndericem. halledecek. allah razı olsun. ucuz yırttım

    edit : çok tuhaf mesajlar aldım. arkadaşlar elbette ki ironi yapıyorum. ama adam çok ama çok ikna edici detaylarla konuşuyor. en başında ismimi biliyordu mesela. o yüzden dikkat edin. kişisel bilgilerinize her yerden ulaşılabiliyor bugünlerde.

    bu tür aramaları en kolay sonlandırma yöntemi arayan kişinin ismini, aradığı şubeyi sormanız. ben sordum. isminin c*** yıldırım olduğunu, sicil numarasının 269772 olduğunu söyledi. antalya il emniyet müdürlüğü, terörle mücadele'den aradığını söyledi. ben de onu aynı şubeden arayıp ulaşacağımı söyleyince telefonu yüzüme kapattı. polise bildirdim. az önce de polis (gerçek olanı) beni aradı. olayı anlattım.

    eşinizi dostunuzu uyarın. olmadı organize işler sazan sarmalı'nı izletin

  • kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşmasından bu sonucu çıkaran kim varsa, ilkokula yeniden başlamasını, temiz bir sayfayla tekrar denemesini tavsiye ediyorum.

  • yeni formatı türkiye ikincisi için avantaj falan getirmiyor.

    10. sırada olduğumuz için 3 ön eleme oynayacağız. özellikle dünya kupası veya avrupa şampiyonası olan senelerde 3 tane zorlu ön eleme oynamak aşırı yıpratıcı.

    ilaveten kurada zayıf ülke şampiyonları ile karşılaşmayacak, onlar farklı yoldan gidiyor. kurada çekeceği takımlar güçlü (uefa sıralamasında 5-15 arası ülkelerin) liglerdeki şampiyon olamayan takımlar ve bunlardan üç tane elemesi lazım.

    şampiyon olamayan ve ön eleme oynayan 11 takım olacak ve bu 11 takımın sadece 2'si gruplara kalacak.

    bu takımlar arasında rusya üçüncüsü(zenit vb), fransa üçüncüsü (lyon vb), portekiz ikincisi (porto vb), ukrayna ikincisi (dinamo kiev vb), belçika ikincisi (anderlecht vb), hollanda ikincisi (ajax vb) olacak. tekrar söyleyelim, bu takımlardan üç tane elemen lazım.

    kısacası bu sistem bize yaramadı. 9. sıraya çıkarak bir ön elemeden kurtulursam biraz avantajı olur, ama şu anda çok kötü.

  • güneş alerjiniz var ise balkonda biraz oturayım dediğiniz anlarda bile minik bir güneş ışığının vücudunuza değmesi sonucunda hemen kızarmaya başlayabilirsiniz. ya köşe bucak güneşten kaçacaksınız ya da en basit çözümünüz evde ve dışarda her anınızda yüksek koruyuculu bir güneş kremi kullanacaksınız.

    güneş alerjisi aslında, gün ışığına maruziyet sonrası oluşan serbest oksijen ve hidroksil radikallerinin neden olduğu doku ve hücre harabiyeti olarak tanımlanabilir.

    güneş alerjisi dört farklı şekilde kendini göstermektedir:
    - polimorfik ışık erüpsiyonu: en sık rastlanılan güneş alerjisi tipidir. güneşe maruz kalındıktan bir kaç dakika veya saat sonra, deride kaşıntı, kırmızı minik kabarcıklar şeklinde görülmektedir. günel ile maruziyet kesildiği anda birkaç gün sonra kızarıklıklar neredeyse tamamen yok olur. bahar ve yaz aylarında görülmektedir.
    - aktinik prurigo: özellikle çocuk ve genç erişkinlerde, güneş gören deride, deriden kabarık kızarık alanlar şeklinde görülmektedir. su toplaması şeklinde reaksiyonlar da görülebilmektedir. bulgular yaz aylarında başlayıp, sonbaharın sonlarına doğru geriler.
    - kronik aktinik dermatit: yüz, boyun, kollar ve eller gibi bölgelerin güneş görmesi sonucunda, kuru, kaşıntılı egzama şeklinde görülebilmektedir.
    - solar ürtiker: güneşe maruz kalındıktan bir kaç dakika sonra sinek ısırığı şeklinde kabarıklıklar görülür. güneş gören alanların dışında, görmeyen alanlara da yayılabilir. güneşten korunduktan 1- 2 saat sonra bulgular yavaş yavaş kaybolur.

    güneş alerjisinin henüz tam olarak neden olduğu bilinmemektedir. genetik faktörlerin rolü muhakkak ki büyüktür. polimorfik ışık erüpsiyonu sıklıkla beyaz tenlilerde, 30 yaşın altındaki kişilerde ve yüksek oranda kadınlarda görülmektedir. kronik aktinik dermatit ise uzun süre dışarıda çalışmış olan erkeklerde geliştiği gözlenmiştir.

    koku maddeleri, dezenfektan ve bazı güneşten koruyucu ürünler, tetrasiklin gibi antibiyotikler, ketoprofen gibi ağrı kesiciler güneş alerjisini tetikleyebilmektedir.

    güneş alerjisinden korunmak için;
    - ilk olarak güneşe olan maruziyetimizi olabildiğince azaltmamız gerekmektedir.
    - dışarıya çıkmadan en az 30 dakika önce güneş kremi sürülmeli ve her 2-3 saatte bir krem yenilenmelidir.
    - krem ile koruyuculuğu desteklemek için güneş gözlüğü, koruyucu kıyafetler ve geniş şapkalar tercih edilmelidir. özellikle açık hava etkinliklerinde yada uzun süre dışarıda kalınacağı zamanlarda uv ışığı bloke eden kıyafetler tercih edilmelidir.

    uv koruyuculu kıyafet seçiminde, “upf dereceledirme sistemi” kontrol edilmelidir. “upf (ultraviolet protection factor )” derecelendirme sistemi , güneş kremlerinde kullanılan “spf” sistemi ile benzerlik göstermektedir. güneş kremlerinde kullanılan sistem; güneş kreminin daha tehlikeli olduğu düşünülen uv-b ışınlarına karşı etkinliğini ölçerken, kıyafetlerde kullanılan sistem bir kumaşın hem uv-b hem de uv-a ışınlarına karşı etkinliğini tanımlamaktadır. yüksek upf derecesine sahip olan kıyafet daha yüksek güneş korumasına sahiptir.

    upf 25 özelliğine sahip bir kumaş gelen uv ışınlarının 4% geçirirken, upf 50 + özelliğine sahip bir kumaş ise, gelen uv ışınları 2% geçirmektedir.

  • büyük bir sitede oturuyorum, öyle kapıda şeker toplamalara falan hiç rastlamadım kaç senedir. bugün kapı çaldı kimseyi beklemiyordum, 5-6 yaşında bir çocuk şeker topluyormuş. kapıyı açtım, "maalesef bende şeker yok çünkü buraya hiç misafir geleceğini beklemiyordum o yüzden almadım" dedim. evde hiç nakit para da yok şimdi ne yapacağım diye düşünürken çantasından bir tane şeker çıkarıp verdi bana, "şekerin yoksa al bunu o zaman, bir sürü toplarım ben zaten daha" dedi. birkaç sene daha unutmam herhalde bu olayı :)

  • filmleri, bir film sahnesine ait bir fotografin altina yazilmis bir replik kadar taniyan,

    sair, dusunur yahut yazarlar hakkindaki fikirleri, sadece onlara ait bir cumle, dize ya da kisa bir paragraf kadar olan,

    arkadaslarla bir sey yapmayi, kahvenin adinin bile kahve olmadigi ucube mekanlarda karsilikli oturup telefonlara gomulmek sanrisi ile karistiran,

    baskalarinin dayattiklarini, hic suzgecten gecirme geregi duymadan dogru kabul edip icsellestiren ve bu sayede adim adim kendine yabancilasan,

    bu yabancilasma ve surekli poh pohlanma yuzunden, yedigi yemek, o an nerede oldugu, o gun ne giydigi, o hafta sonu kiminle oldugu baskalarinca gercekten onemseniyormus zannedecek kadar benzersiz bir ego sahibi olan,

    nihayetinde, tum bu sanrilarin kacinilmaz sonucu olarak oncelikli ihtiyaci 'ilgi' olan, tum hareket, davranis yahut soylemleri sadece ilgi cekmek adina olan, istedigi ilgiyi bulamadigi anda kendini dunyanin en mutsuz insani ilan eden, bambaskalasan bir nesildir muhtemelen.

    mutlulugu, 'oglen yemegimizzz kips kips' etiketi ile paylasilan bir fotografin toplayacagi 'like'ta arayanlar, mutsuzluga mahkumdur.