hesabın var mı? giriş yap

  • konservatuvarda lisans ve lisansüstü olmak üzere 8 senesini geçirmiş bir insan olarak şöyle söyleyeyim, bilal'e anlatır gibi anlatayım hatta; bir şan öğrencisi iki senesi hazırlık olmak üzere 6 sene eğitim görür. hatta bizim okulda (bkz: istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı) hazırlık sınıfında kalırsan direkt okuldan atılmak gibi bir durum söz konusuydu. bilmem bu diğer konservatuvarlarda da böyle mi ama önemli değil, önemli olan bu 6 sene boyunca verilen emeğin ne kadar büyük olduğu. bir nevi tıp eğitimi gibi değil mi? ama tıp okuyorsan ouuuvv, şan okuyorsan "e nolmuş canım herkes yapabilir!". yani konuyla alakasız, opera şan tekniğinden tamamen bihaber amatör bir koro gidip puccini'nin efsanevi la boheme operasında koro olarak yer alabilir. yaav he he...

    buna ne denir biliyor musunuz? emek hırsızlığı! peki neden biliyor musunuz? işte bu gibi rezillikler yüzünden şan bölümünde 6 senelik başarılı bir eğitimden sonra para kazanmak için kitapçıda çalışmak zorunda kalan arkadaşım var benim! adam çok da iyi bir bariton ama bu rezil ülkede, bu rezil şartlar altında iş bilmeyenin iş bilenin emeğini ve hakkını gasp etmesi yüzünden işini yapamıyor...

    bence aranıza serdar ortaç'ı da alın. ne de olsa müzikte sadece 7 nota var...

  • spotify premium'un yüksek kaliteli 320 kbps ile hi-fi 1400 kbps arasında sayı olarak çok büyük bir fark görünüyor gibi görünse de bunu algılamak için ciddi bir ekipmana ihtiyacınız var. çünkü 80-160 ve 160-320 arasındaki harmonik farkları çok belirginken 320 üstü zaten insan kulağının bile zorlanacağı üst harmoniklerdeki bozulmaları minimuma indirir, kayıplarını azaltır.

    bunun yanında spotify premium 16 bitken hi-fi 24 bit olacak sanırım. bit artması da kulağa uzaktan 'wow' diye geliyor olabilir ama sadece db yani ses yüksekliğiyle alakalı. 24 bite geçince ses seviyesi yükselince 'baba ses kalitesi harika oldu yeaaa' diye naralar atarken eğer ki hi-fi bir sistem ya da kulaklığınız yoksa en fazla ses açmış olursunuz. zaten parçalar mastering yapılırken genellikle 16 bit çalınacak yerler için 16 bite indirgenip final masterları alındığı için o sıkıştırma işlemi isted hi-fi ister premium her türlü yapılmış olacak.

    özetle 150 dolar bandı altında kulaklık veya hi-fi bir sisteminiz yoksa paranızı çar çur etmeyin. bir işe yaramaz...

  • debe editi: nefes...

    memursenli memura cok bile...
    yetkili sendika sagolsun tum yetkisini memuru ezdirmek icin kullaniyor.

    2010 yilinda yeni baslayan 8/4 teknik personel 1215 dolar alirken, simdi 1/4 30 yillik teknik personel 800 dolar aliyor...

    memur aileler calisirken evini alir, emekli ikramiyesiyle yazlik alir, yerli arabasina binerdi...

    birakin memuru eskiden herhangi bir okumus calisan tazminatiyla emekli oldugunda, bir ev ve bir adet 2. el araba aliyordu.

    zamanla bunu bir eve dusurduler, babalarimiz ev aldi ikramiyeyle.
    gectigimiz yillarda emekli olanlar sifir bir arac aliyordu cok degil 3 4 yil once.
    1 2 yil once 2. el iyi bir arac aliniyordu...

    bu sene emekli olanlar 30 yillik emekli ikramiyesiyle; dis implanti yaptirip olmeyi bekliyor...

    okuyani bitirdiniz,
    calisani bitirdiniz,
    emekliyi bitirdiniz,
    genclerin umutlarini tukettiniz...
    herkesi asgari ucretli yapin bari komunistiz dersiniz, onu da yiyen olur merak etmeyin...

  • ibretle okuduğum bir yazının bölümü.
    demek ki senin bile plakan var fatih abi.

    ekleme: colonel casey arkadaşımız da şöyle bir ekleme yapmamı rica etti.

    "bir memur çağırsın bir uber aracı, bağlasın sen yasadışısın diye. araç bile ayağına gelecek, çevirmeye bile gerek yok. neden yok böyle bir uygulama?
    polis ve jandarma mı uyuyor, fatih altaylı mı neyin yasal olup neyin olmadığıyla ilgili bol keseden atıyor acaba?"

  • başlık: sineklerle nakliyata başladım anlatıyorum

    1. kağıttan gemi yaptım. sonra 25 tane sinek yakaladım. sinekleri ayağından iple kağıttan gemiye bağladım. ilk önce; 5 tanesi kaldıramadı gemiyi sonra 10 tanesi hafiften oynatmaya başladı sonra 15 tanesi baktım gemiyi kaldırıyor. ama geminin yolcusu yok diye yolcusu olduğunda kaldıramayacaklarını düşündüm ve 25 indi bağladım gemiye. şuan gemiyle odanın içinde deneme nakliyatları yapıyorum; cipsleri ve çikolataları rahatlıkla taşıyabiliyorlar. yakında bu sinek sayısını arttırıp uluslararası cips ve çikolata nakliyat işine giricem. tabi sinekleri biraz eğitmek lazım. dışarıya çıkardım nerede bok var oraya gittiler cipsler ziyan oldu biraz eğitimden sonra caps varrr *

  • 1863’de futbol kurallarının ihlali için tanımlanmış cezalar yoktu. 1872'de, endirekt serbest vuruş topa elle müdahalenin cezası olarak getirildi. daha sonra diğer kural ihlallerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

    bu dolaylı serbest vuruşun kesin bir golü engelleyen elle müdahale için yetersiz bir yaptırım olduğu düşünülüyordu. bunun bir sonucu olarak 1882 yılında rakibin elle müdahalesi sonrası gol atması engellenen takıma gol verilmesi için bir kural çıkarıldı. bu kural 1883'te kaldırılmadan önce sadece bir sezon uygulandı.

    penaltı vuruşunun 1890 yılında kuzey irlandalı kaleci ve iş adamı william mccrum tarafından icat edildiği kabul edilir. irlanda futbol federasyonu penaltı vuruşu fikrini uluslararası futbol birliği kurulu'nun 1890 toplantısında sunmuştur ve karar 1891'deki bir sonraki toplantıya ertelenmiştir.

    1890/1891 sezonunda gerçekleşen iki olay penaltı vuruşu argümanının güçlenmesini sağlamıştır.

    1) 20 aralık 1890'da, east stirlingshire ile heart of midlothian arasındaki iskoç kupası çeyrek finalinde jimmy adams topu kale direğinin altından dışarı attı.
    2) 14 şubat 1891'de fa cup çeyrek finalinde bir notts county oyuncusu stoke city'ye karşı el ile bir gol attı.

    uzun tartışmalardan sonra uluslararası futbol birliği kurulu bu penaltı kuralını 2 haziran 1891'de onaylamıştır.

    kabul edilen penaltı vuruşu kuralı şu şekildeydi:
    eğer herhangi bir oyuncu kendi kale çizgisinden 11 metre (on iki yarda) içinde bir rakip oyuncuya kasten çelme takar, onu tutar veya kasıtlı olarak topa elle dokunursa hakem, itiraz üzerine karşı tarafa bir penaltı vuruşu atma hakkı verecektir.

    penaltı vuruşu top gol çizgisinden 11 metre (on iki yard) uzakta olma koşuluyla herhangi bir noktadan kullanılabilecek, penaltıyı atan oyuncu ve rakip kaleci haricinde hiç kimse kale çizgisinin 5.5 metre (altı yarda) yakınına gelemeyecek ve topun en az 5.5 metre gerisinde duracaklar. vuruş yapıldığında top oyunda kabul edilecek kaçırılması durumunda oyun devam edecektir.

    dünyanın ilk penaltı vuruşu 1891'de broomfield park'ta airdrieonians'a verilmiştir. ingiliz futbol ligi'ndeki ilk penaltı vuruşu ise wolverhampton wanderers'a 14 eylül 1891'de molineux stadyumu'nda accrington'a karşı oynadıkları maçta verilmiştir. joseph frederick (billy) heath in kullandığı penaltı gol ile sonuçlanmış ve wolverhampton wanderers maçı 5-0 kazanmıştır.

    kaynak

  • (bkz: ellerine sağlık) keşke yine bu tarz program yapıp, tatlı su kurnazlarına ayar verseydi. çocukluğumuzda onun gezdiği mutfaklardaki hamam böceği avını gözlerimiz kocaman izlerdim, bu topluma çok katkısı olan adamın yumruğudur.