hesabın var mı? giriş yap

  • arkadaş neyi konuşuyorsunuz burada? adamın elinde muaviye'nin şam ahalisi gibi bir kitle var. adam bunlara asgari ücret artacak vaadini yuhalattı siz hala bunlardan canlılık belirtisi bekliyorsunuz. zombi canlanır bunlar canlanmaz.

  • akpliler' in osbir çekerek katıldığı isyan. arap var, istiklal marşına tepki var. türklük karşıtı ne ararsan var. tam akpliler' in istediği ortam.

    edit: bak bak. arapçılara bak. telaşla savunmaya gelmişler. neymiş, düzgün türkçe imiş. mülteci bu kadar düzgün yazamazmış. arabına halel gelmesin diye atılan taklalara bak.

  • cahil ve eğitimsizleri bugüne kadar insanlar anadolunun saf ve asude insanları olarak görürlerdi, ama şimdi işler değişti! cahilleri şımarttığında toplum için büyük bir tehdit yığını haline geldiğini herkes yavaştan anlamaya başladı ,dayıların ortamı terk etmesi çok cool bi hareketti bu arada link
    edit: twitterda denk geldiğim bir bomba video, başlık açmak istemedim ama dayının isyanını görmenizi isterim link

  • yedi sülalem fenerbahçeli, babam kongre üyesi ben de hasta fenerbahçeliyim. çevrem de gerek galatasaraylı gerek fenerbahçeli fanatik taraftarlarla dolu. bate borisov maçında stada paraşütlü meşale atan fenerliyi de tanırım, seyrantepe rüzgarında pankart boyarken neredeyse parmağını kaybeden galatasaraylıyı da...

    ben bugüne kadar bu derbinin böylesine siklenmediğini ilk defa görüyorum. normal zamanda git bir mahalleye, altışar tane çocuğa formaları giydir top oynat; en az yirmi kişi izler o maçı.

    takımların ligdeki durumlarından, kadrolarından, form grafiklerinden bağımsız olarak üç hafta önceden başlardı bu derbinin tantanası. maçtan sonra bi' üç hafta daha devam ederdi.

    bu durumun ne fener'le ne de galatasaray'la bir alakası var. insanlar yaşama sevincini kaybetmiş artık bu ülkede. geçim derdi, kutuplaşma, haksızlık, hukuksuzluk derken bitmişiz biz. insanların burada birbirine laf sokmaya bile mecali kalmamış.

    yazık...

  • tcg anadolu uçak gemisi midir?
    hayır değildir. tcg anadolu, prototipi ispanyol juan carlos sınıfı savaş gemisi olan, dikey kalkış ve iniş yapabilen uçakların konuşlanabileceği çok maksatlı amfibi hücum gemisidir.

    uçak gemisi değilse f-35'leri nasıl taşıyor
    uçak taşıyabilen, uçakların iniş kalkış yapabildiği her gemi uçak gemisi değildir. uçak gemisi (aircraft carrier) olarak adlandırılan gemiler 30-100 arası uçak ve helikopter taşıyan ileri hava üsleridir. tcg anadolu ise 8-10 uçak taşıma kapasitesine sahip ve sadece uçak ve helikopter değil, araç ve gereçleri ile birlikte amfibi birlikleri de taşıyabiliyor. işte bu nedenle "çok maksatlı" diyoruz kendisine.

    ama 8-10 uçak taşıyan uçak gemileri de var
    evet bu tip "hafif" uçak gemileri de var ama az önce açıkladığım gibi sadece hava maksatlı görevler için kullanılıyor. yani tcg anadolu aslında bu tip uçak gemilerinden daha üstün konumda.

    peki neden büyük uçak gemisi yapmadık?
    birincisi, abd, rusya, fransa gibi ülkelerin sahip olduğu uçak gemilerinin inşa, bakım ve işletme maliyetleri çok yüksek. ikincisi, bizim deniz hak ve menfaatlerimiz onlarınkinden çok farklı. örnek verecek olursak, abd veya rusya okyanus ötesindeki suriye'ye hava operasyonu yapmak için 100 uçak taşıyan uçak gemilerini gönderebiliyor. yani hemen hemen bizim sipariş ettiğimiz f-35 sayısı kadar. ayrıca bir uçak gemisinin göreve yalnız başına gitmez, yanında onu koruyan savaş gemileri ve denizaltılardan oluşan konvoy olması gerekir. peki ülke olarak bu kadar uçak ve donanmayı ana karadan uzak tutmayı zorunlu kılan bir dış politikamız var mı? yok? tam tersine bölgesel anlamda güçlü olmak zorundayız. "çok maksatlı amfibi hücum gemisi" de tam bu ihtiyacı karşılıyor işte.
    ha bir mucize olur da okyanus ötesinde harekat yapabilecek bir güç haline gelirsek, bütçemiz de karşılarsa, işte o zaman büyük uçak gemisi sahibi olabiliriz.