hesabın var mı? giriş yap

  • yıllarca zinanın dibine vur, gece hayatı deyince akla ilk gelen isim ol, ondan sonra namaz güzellemeleri... al sana türk işi dindarlık!

  • biner binmez uyuyan birisi olarak, uyandığım anda benim dışında herkesin topkek yiyor olması. çok üzülüyorum lan. bir anda halil seza olup yırtasım geliyor ortalığı.

  • çevirisini yaptığım muhteşem thomas vinterberg filmi. film gerçekten, değil bu senenin, son zamanların en iyi filmlerinden biri. yönetmen her iki tarafa da empati yapmamızı sağlıyor. kasaba halkını düşünürsen onlar haklı, bizim elemanı düşünürsen o haklı. iki ucu boklu değnek. sanırım bu film oskara yetişememiş. bence amour'dan çok daha iyi bir filmdi. mads adamım, zaten süper bir oyuncu ama bu filmde resmen şov yapmış. ne zaman böyle avrupa'dan süper oyuncular çıksa, neden bizden de uluslararası bir oyuncu çıkmaz diye üzülürüm. helalinden bir 10 puan veriyorum.

  • olay bölüm başına üç beş kız düşen elektrik bölümünde geçer,
    hoca dersini güzel güzel anlatırken kapı açılır güzel mi güzel dört tane hatun içeri girerler. arka sıralara yerleşirler. aradan üç beş dakika geçer, kızlar kendi aralarında fısıldaşmaya başlarlar, bu ders kimya değil miydi diye, sonra hoca birden tahtaya dönüp periyodik cetvele benzer birşey çizer ve kimya anlatmaya başlar..

  • dertleri oruç açmak ya da ibadet etmek değil, dertleri kavga etmek. orucu evinde de açabilir, başka bir yerde de. boğaziçi'ni özellikle seçmelerinin sebebi buraya da hakimiz vurgusu yapmak.

    allah akıl fikir versin.

  • mutlu olmaya odaklanmamak,
    kendini başkalarını mutlu etmeye adamamak,
    hayır demeyi öğrenmek,
    beklentilerini minimuma indirmek...

  • --- spoiler ---

    snape suçluluk duygusu ile hareket eden bir aciz iken sirius sevgi dolu bir kahramandır.

    tek bir always saçmalığı yüzünden yaptığı her şey unutulan sümsukus ile gönüllerin kahramanı patiayakın karşılaştırılmasıdır.
    sorarım size, voldemort kehanetin bahsettiği kişinin harry potter olduğuna karar verip lily'i öldürmeseydi snape dönecek miydi davasından.
    zekasına mümkün değil tek bir laf edemeyeceğim snape'in karakterini bir tek aşık diye bu kadar övmek nedendir? ki o aşık adam zamanında sevdiği kadına, arkadaş olmalarına rağmen herkesin içinde bulanık diye kendince hakaret eden, suç ortakları, fikirdaşları tarafından ebeveynleri delirtilen bir çocuğa sırf voldemort onun anne-babasını seçmediği için türlü işkenceler yapıp aşağılayan, sevdiği kadının oğluna, sırf babasından nefret ettiği için, suçluluk duygusunun da etkisiyle hayatı zehir eden bir adam değil mi aynı zamanda.

    romantik saçmalıklarla snape istendiği kadar pohpohlansın tek bir yağlı saç teli bile 'arkadaşlarına ihanet edeceğine ölseydin,biz senin için bunu yapardık' diyen sirius ile kıyaslanamaz.

    --- spoiler ---