hesabın var mı? giriş yap

  • mısırlılar, nil nehrinin altına tünel yapacaklar.
    farklı ülkelerden projeler istemektedirler.
    fransızlar önerilerini getirmişler:
    -iki farklı ekip halinde işe başlayacaz. iki ekip, iki uçtan beraber çalışmaya başlayacaklar ortada buluşacağız. güzel bir tünelininiz olacak
    öneri beğenmişler ancak almanları da dinleyelim demişler.
    almanlar önerilerini getirmişler:
    - iki farklı ekip halinde işe başlayacaz. iki ekip, iki uçtan beraber çalışmaya başlacaklar ve ortada dışarı bir çıkış açacaklar. ekiplerimiz ortadaki çıkışta buluşacaklar. güzel bir tüneliniz olacak.
    bunu daha çok sevmişler ancak yine de türkleri de dinleyelim demişler.
    türkler önerilerini getirmişler:
    - iki farklı ekip halinde işe başlayacaz. iki ekip, iki uçtan beraber çalışmaya başlacaklar. ortada buluştuk buluştuk, buluşamadık iki güzel tüneliniz olacak.

  • etek giyse, tahrik ediyosunuz sonra tecavüz bık bık bık

    pantalon giyse erkek pantalon giyer sen erkekmisin

    tayt giyse hu huvvvvv

    şort giyse ohşşşş

    amk memlekette kadın olsam kafama kurşun sıkar, yayında ve yapımda emeği geçen herkesin amk yazılı not bırakırım.

    edit: erkekler için kullanıldığını biliyorum, biliyorum, biliyorum. kadınlar etek giyer diyor ama etek giyen kadınlara da etek giyerseniz tecavüze uğrarsınız deniliyor.

    ironiden anlamayan nesile aşina değilim

  • banyo öpücüğü diye bir şeyin varlığı.

    banyo yaptıktan sonra anne ve baba tarafından şapşup öpülmek. neden öptükleri sorulunca da "çünkü bu banyo öpücüğü" şeklinde açıklama yapmaları. işin tuhafı da bunun üzerine "hıı tamam o zaman" deyip işinize (oyununuza) devam etmeniz. çocukluk böyle bir şey.*

  • kullanilmiş plak durumu açiklamalari ( uluslararasi kriterler ) :

    ss (still sealed – ambalajı açılmamış): orjinal fabrika ambalajı hiç bir şekilde açılmamış plaklar için kullanılır.

    m (mint – hiç kullanılmamış): ss’den tek farkı orjinal ambalajının olmaması yahut açılmış olmasıdır. hiç iğne değmemiş plaklar için kullanılır.

    m- (mint minus): en yüksek derecede itina ile kullanılmış, en ufak defosu bulunmayan plaklardır.

    ex (excellent – mükemmel): minimum derecede kullanılmışlık belirtileri bulunur. herhangi bir çizik bulunduğu takdirde bu tanımlama kesinlikle kullanılmaz; sadece çok hafif bir kaç sıyrık varsa kullanılabilir.

    ex- (excellent minus): plağın ve kapağın çeşitli yerlerindeki (sırt, etiket, disk yüzeyi...) kullanılmışlık belirtileri görülebilir ölçüdedir. plakta rahatsız edici bir çizik veya dipses bulunmamalıdır.

    vg+ (very good plus – iyi durumda): plak ve kapak belirgin bir kullanılmışlık arz eder. disk yüzeyinde çeşitli sıyrık ve izler vardır, ve parlaklık hafifçe kaybolmuştur. herhangi bir atlama ve takılma kesinlikle bulunmaz. kapakta çeşitli aşınmalar ve hafif bükülmeler olabilir ama herhangi bir yırtık veya eksik olmamalıdır.

    vg (very good – vasatın üstü): plak ve kapak oldukça fazla derecede kullanılmıştır. disk yüzeyi parlaklıklığını kaybetmiştir, çeşitli çizik ve izler içerir. hafif iğne ağırlığında takılmalar olabilir ama hiçbir atlama olmaması gerekir. plak kapağı aşınmıştır, rengi solmuş olabilir. diskin izi (ring wear) belirgin şekilde görülür.

    g (good - vasat) : plak ve kapak aşırı derecede kullanılmıştır. plakta derin çizikler bulunabilir, atlamalar ve takılmalar vardır. kapak çok yıpranmıştır, disk izi çok belirgindir ve kapakta çeşitli bükülmeler ve yırtıklar vardır.

    p (poor – kötü durumda): plaktaki çizikler çok fazla ve derindir. disk yüzeyi ve etiket çok yıpranmıştır. hatta kapak yırtık ve eksik; plak, kırık olabilir. bu durumdaki bir plak zaten sık olarak satışa sunulmaz; ancak tarihi veya arşivsel önemi büyük olan plaklarda mevzu bahis olabilir.

  • türk halkını kitleler halinde ilk kez tiyatro ile tanıştıran milletimizin medeniyete giriş kapılarından birisidir.

    yazar cemil meriç’in tanımıyla, televizyon henüz sokaktaki insanın şuurunu iğdiş etmemişken o dönem çocuk olan bir neslin hayal dünyasını inşa etmiştir.

    bir masalın, bir filmin, bazen de harikalar diyarının içine alice misali bir anda dalıvermektir. bir rüyayı uyanıkken yaşamaktır.

    tv ekranı ve gerçek tiyatro sahnesinden çok farklıdır. diğerlerinde karakterler size birileri tarafından sunulup hayal gücünüz sınırlandırılırken, radyo tiyatrosunda tanıştığınız, şahit olduğunuz herkes ve her şey sizin hayalinize bırakılmıştır.

    bugünlerde artık o kadar geniş bir oyun yelpazesi vardır ki polisiye, macera, dram, romantizm, komedi, çocuklara yönelik eserler dâhil ne ararsanız web ortamında kolaylıkla bulabilirsiniz.

    örneğin; dostoyevski’nin buradaki suç ve ceza eserinin içeriğine 5.5 saatlik bir sürede kitabın içine girmişçesine yaşayarak kitabı okumuş olanlardan daha hakim olabilirsiniz. kitap okumayı sevmeyenler, üşenenler, okumak için fırsat yaratamayanlar için biçilmiş kaftandır.

    isteğiniz eserleri türkçe bulamıyorsanız la theater works sitesinden ingilizce olarak da bulabilirsiniz. ingilizcesini ilerletmek isteyenler için de zevkli bir listening yoludur.

    ayrıca stres atmanın da en güzel yollarından birisidir. mükemmel bir yol arkadaşıdır. gideceğiniz yere vardığınız halde arabadan inemediğiniz zamanlar olur. yalnızlığı kıymetlendiren bir taç gibidir.

    bir insanın özellikle yaratıcılık gerektiren işlerde diğer insanlara üstünlük sağlayabilmesi hayal gücünün kuvvetiyle doğru orantılıdır.

    radyo tiyatrosunun özellikle çocuklardaki hayal gücü gelişimine de inanılmaz etkileri vardır. bu anlamda özellikle küçük çocuklar için kitaplardan bile değerlidir. herkes çocuğuna kitap okutamıyor olabilir ama herkes çocuğuna bunu kolaylıkla dinletmenin bir yolunu bulabilir.

    çocukların tv ve tablet başında aptallaşmasını ve hayatın dışında kalmasını seyretmek yerine nöral bağlantılarının gelişimesine olumlu bir katkıda bulunabilirsiniz.

    böylece birçoğu dört duvar arasında yetişen günümüz çocuklarını hem gerçek hayattan koparmamış olur hem de hayal gücü zirvede çocuklar yetiştirerek yarının dâhilerini yetiştirmeye önemli bir katkı yapmış olabilirsiniz. davranışlarında göreceğiniz olumlu etkiler de sizi şaşırtacaktır.

    aslında her işin kolayını seven milletimiz için önemli bir buluş ve değerli bir sanat dalıdır. ama maalesef ki her güzel ve naif şey gibi bu da sonunda hiç olmuştur.