hesabın var mı? giriş yap

  • linkteki yazının özeti
    "kürtler tamamen kurallarla yaşayan bir topluma uyum sağlayamıyorlar."

  • "evinde alkol üretenden zibilyon tane vergi alamadığımız için, insanları zorla sahte alkole iterek çeşitli sağlık sorunları yaşamasını istiyoruz" demenin farklı yolu.

  • indus vadisi kıyılarında kurulmuş 1921 yılında pencap'daki harappa şehrinin izleri sürülerek, pakistan'ın sindhi eyaletinde 1922'de keşfedilmiş olan doğu asya'nın en eski uygarlıklarından birisidir.

    mohenjo daro ismi, 1950'li yıllarda bölgede araştırma yapan rus araştırmacı ve arkeologları tarafından kentte yaşanan toplu ölümleri tanımlamak için verilmiştir. anlamı, ölüler tepesidir.

    mohenjo daroyu bu kadar özel kılan en büyük ayrıntı ise, teknolojik açıdan ilklerin yaşandığı bir yerleşim yeri olmasıdır. şehirde ki evlerin iki katlı olduğu, tamamına yakınında tuvalet ve banyo gibi dönemine göre fazlasıyla lüks sayılan ayrıntılarla donatıldığı anlaşılmıştır. tarım ve sulama konularında da uzmanlaşmış olan indus uygarlığı, isa'dan 2000 yıl önce sebebi bilinmeyen bir yok oluşa kurban gitmiştir..

    ana akım arkeolojinin cevabını vermekte zorlandığı konu başlığı, kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılarda ki camlaşma ve yoğun radyoaktivite kalıntısıdır.. bu durum tahmin edilebileceği üzere, 4 bin yıllık bir yerleşim yerinde modern bir teknoloji ürünü bulmakla eşdeğerdir..

    gerçek şu ki; insanoğlunun arketip bilmecesinin, geçmişten günümüze süregelen yolculuğundaki bilinmezlik ve teknolojik anlamda yaşadığı dalgalanma, günümüzden 4 bin yıl sonrasında dair öngörülerimizin de ötesindedir.. galaksinin tamamına yayılan mutlak bir güçte olabiliriz, avcı toplayıcı atalarımızın ilkelliğine dönüşte yapabiliriz! (bu noktada ikinci öneri daha akla yatkındır..) zira geçmişe dair bir çok yıkım ve yok oluş kaydı insanoğlunun hafızasında ve benliğinde ilk günkü gibi muhafaza edilmektedir..

  • ınternet 2.0'ın zirve dönemlerinde digg içerik kürasyonu konsepti üzerine çok başarılı bir site kurmuştu. insanlar beğendikleri linkleri, fotoğrafları gönderiyor popülerliğe göre de bunları diğer kullanıcılar görüntülüyordu.

    ürün ve servis üzerinde yaptıkları yanlışlar sonucunda kullanıcıları ile ters düştüler ve tam o anda doğru ürün ve doğru kullanıcı politikaları ile reddit bir alternatif oldu ve digg'den reddit'e müthiş bir göç yaşandı. bugün reddit dünyanın en popüler sitelerinden biri. bir çoğunuz da digg diye bir sitenin varlığından bu entry'i okurken haberdar oldunuz :)

    threads, twitter için aynı etkiyi yaratma potansiyeline sahip. iki büyük paydaş kullanıcılar ve reklam verenler twitter'ın son halinden yaka silkmiş durumda çünkü. göreceğiz, yerimizi alalım, çekirdeğimizi alalım.

  • israfin bir yasam tarzi oldugu okyanus otesi bir memlekette, is cikisi igne atsan yere dusmeyecek telasli kalabaliklarin arasinda yururken gozune ilisen, yolun ortasina atilmis bir parca ekmegi iliklerine islemis bin yillik bir terbiyenin etkisiyle egilip ayaklar altindan alan ve vefali bir hurmetle bir kenara koyan birisi varsa emin olun o turktur. siz de bu derin kulturun varisleri olarak, o bereketli topraklarda yasamis ve medfun ecdadinizin ervahina bir fatiha gonderir ve memleket insaninin kadrini daha bir iyi anlarsiniz bu uzak ulkelerde..

  • öncelikle tüm forumcu arkadaşlarımın kurban bayramını kutlarım.

    buradan sıraya giriliyor herhalde.

    pirzola alıcam ben de. paket olsun evde yiyecem.