hesabın var mı? giriş yap

  • bu, doğrudan sisteme bir saldırıdır. toplumun düzeni için olması gerekli istisnaları istismar etmek, kendini sistemin üstünde görmektir. sonucu, sisteme olan güvenin kaybıdır. bu ruh hastalığı son 20 yıldır çok arttı.

    tıpkı zamanında ambulans tutan iş adamları gibi ama bu daha kötü, eğlence, ruhunu tatmin için yapılıyor.

    edit: bazı yazarlar "olması gereken istisna" ifadesinden kişilere özel istisna anlamışlar. burada sözü geçen istisna "rutin kuralların istisnası"dır, yani doğrudan görevin gerektirdiği ve görevinin bulunması ile sınırlı olarak polis, itfaiye ve ambulanslara tanınan trafik kuralı istisnasıdır. istismar etmek ise arabasına düdük taktırıp insanların kurallara saygısını istismar etmektir.

    edit: etik anlayışımca milletvekili olmak da bir istisna değildir. trafikte millet ne kadar hakka sahipse vekili de o kadar hakka sahip olmalıdır.

  • tecavüz yaralamadan hırsızlıktan hatta cinayetten daha farklıdır. bak herkes yeri gelir nefs i müdaafadan katil olabilir; hayat bu, sen de ben de.

    ama herkes tecavüz etmez.

    tecavüz diğer tüm suçlardan farklı bir konudur.

    tecavüz dünyanın en alçakça suçudur.
    anana, bacına ya da eşine yapılmadıkça bilemezsin. bilmeyince de böyle yorumlarsın. allah o acıyı yaşatmasın da bilme insallah.

    sevgi neydi? sevgi haddini bilmekti

  • metropolde yaşamayan ( metroyla ilk defa tanışmış insanları es geçiyorum) insanların yaptıkları hariç, beyinsizliktir. ulan üstünde 1000 liralık takım elbise olan plaza çocuğu yapmasın bari.

    edit: annelerinin suçsuz olduğuna kanaat getirdim

  • sadece temizliğe değil; 10-15 dk.'lık işler dışında eve uzun soluklu iş yapmak için gelen herkese (usta, servis vs.) yemek saatlerine denk gelen işlerde yemek verilir. kimse sultan sofrası kurun demiyor, ama bir dürüm ısmarlamak da çok zor bir şey değil bence.

  • benim bildiğim casuslar elde ettikleri bilgileri gazete üzerinden halka servis etmez gizli saklı rakip devletlere satar. can dündar'ın yaptığı bırakın casusluğu tam bir gazetecilik örneğidir. illa casus arıyorsanız o görüntüleri can dündar'a temin eden adamı bulun. can dündar'a şu diktatörlük döneminde de böyle cesurca bir haber yaptığı için madalya takın. ya da durun en iyisi siz o madalyayı gotunuze sokun nasıl olsa 13 senede bundan zevk alır hale geldiniz.

  • arka sokaklar senaristini görünce şaşırtmıştır. abi 435 bölüm sonra mı aklına geldi bu olay :(

  • olumlumalar yeteri kadar yapıldığına göre gelelim uyarılara.
    1- kronik hipertansiyon problemleri ortaya çıkarabilir. eğer hipertansifseniz ve anestezi altında bir operasyona maruz kalacaksanız mutlaka ve mutlaka ne kadar süredir ginseng kullandığınız anestezi uzmanına söyleyiniz. anestezik ajanlar vasodilatasyona sebep olduğundan hemodinamikte kolay değişim görülebilir.

    2- moai gibi antidepresanlarla etkileşim yapmasının yanısıra phenelzine ile aynı anda kullanımı titreme, baş ağrısı ve uykusuzluk oluşturur. diğer antidepresanlarla birlikte alınması da sorunlara yol açabilir.

    3- asya ginsengleri ile kalsiyum kanal blokerleri etkileşirler (ccb).

    4- germanyum içeren ginseng ürünleri furosemidin diüretik etkisini azaltırlar. ayrıca ve daha önemli olarak germanyuma maruz kalmak böbrek yetersizliğine yol açabilir.

    5- amerikan ginseng'i hipoglisemik aktivite gösterir. tip1 ve tip 2 diyabet hastaları çok dikkatle kullanmalıdır.

    kaynak : beslenme ve ilaç etkileşimleri, m. aksoy, istanbul tıp kitabevi, p550

  • biri size kotuluk yapar... diyelimki bir sirrinizi baskasina soyler... sizin haberiniz olur...bu sevdiginiz birisidir... basina kotu birsey gelmesini istemezsiniz... sonra yakinda bir zamanda bir baskasi onun sirrini bir baskasina soyler, o biri zor durumda kalir..

    iste o anda sizin icinizden.. dusunmek istemeseniz bile dusundugunuz, sizi azicik da olsa rahatlatan bu "oh olsun" duygusu katharsis dir...