*

  • şerefsiz bir ortamı orada varlık göstermek suretiyle şeref sahibi yapmak.

    (bkz: onurlandırmak)
    (bkz: şereflendirmek)
  • benim için değerli olan duygulardan birisi. bana müdür olduğum söylediği zaman içimi sevinç kaplatan düşünceler: "yaşasın! birisini yetiştireceğim. benim de bir imzam olacak."

    maalesef başarısız iki girişim oldu. saatlerimi verdim, nasıl öğreniyorsan öyle anlatacağım dedim. mesai bitimi eğitim verdim. her gün aynı şeyi tekrar anlattım. egomu yok saydım. ve daha bir sürü şey.

    bir süre tek başıma çalışmayı seçtim, neden başarısız oluyor bu kişiler diye çok sorguladım kendimi. ve aylar sonra artık birileriyle çalışabilirim gücünü bulduğumda en çok sorduğum soru "beni onurlandıracak kimi işe aldırabilirim?" oldu. kendim için sadece bir kere iş yaratımı yapmış birisi olarak her gün bu soruyu sordum.

    bir kişiyi tecrübesinden dolayı çok istemeyerek seçtim. yeni mezun birisini yetiştirmeyi çok istiyordum. birkaç gün sonra görüştüğüm bir kişiden sonra şunu dedim :"kendi iş görüşmemi hatırladım. bu kızı istiyorum." 8 ay oldu işe başlayalı, benim aylarca öğretemediğim şeyleri iki ayda öğrendi. benim yaptığım gibi yapıyor çoğu şeyi. fotoğraf eğitimi alırken denir ki çok sevdiğiniz bir fotoğrafa bakarak aynısını çekmeye çalışın, bu sayede öğrenirsiniz. şuan onun süreci de böyle. geçen ay bir şey yapmıştı, gördüğümde güldüm. benim tecrübesiz olduğum zamanlarımda yaptığım gibi yapmış. zeki, çalışkan, sorgulayan...

    bir gün benden çok daha iyi olacak, ve şuan hissettiğimden daha çok onurlandırılmış hissedeceğim.
hesabın var mı? giriş yap