• rashtriya swayamsevak sangh. avrupa'da faşist hareketin yükseliş devrinde denk gelen yıllarda (1925) hindistan'da kurulan, görüşünün ana hatlarını gandhi'ye ve komünizme muhalefetin oluşturduğu faşist örgüt. bjp'nin lider kadrosunu, ideologlarını ve mevcut yönetiminin tamamına yakınını yetiştirmiştir. son seçim (2004) öncesi hükümetin başbakanı ve yardımcısı, almış küsür yıldır bu faşist örgütün üyesidirler.
  • (bkz: eksirss)
  • banner'sız, pop-up'sız saf bilgiye ulaşma yolu. interneti bilgi kaynağı olarak kullanılacaksa yolu kesinlikle rss'ten geçiyor.
    bir örneği şu şekilde
    http://www.symbiandev.net/node/feed
    (bkz: feed)
  • (bkz: eksi rss)
  • microsoft ve aol gibi firmalarin cok yogun destegiyle yakinda tum internet kullanicilarinin haberinin olacagi ongorulebilir $ey..
  • rich site summary (zengin site ozeti). bu ozelligin hakkini verebilen en baba tarayici safaridir diyebiliriz.
  • http://www.feedvalidator.org/ adresini, hazırlamış olduğunuz rss'in tutarlılığını kontrol etmek için kullanabilirsiniz. misal sözlüğün rss adresini (http://rss.tumbleside.com/eksirss.php) girerseniz pamuk gibi çalıştığını görebilirsiniz.
  • "rss netscape firmasının portalların dünya genelinde yaygınlaşması ile yarattığı bir formattır. bu formatın uzun ismi rich site summary.
    burada netscape firmasının amacı bu portallardaki bilgilerin diğer portallara kolay şekilde taşınabilmesiydi.

    önceleri bu format çoğu geliştirimci ve yazılımcı tarafından benimsenmedi. bunda en büyük etken netscape firması tarafından yapılan bazı kısıtlamalar ve formatın ücretli olması idi. bu karşılık olarak yeni bir format yaratılmasına karar verildi ve dave winner ve bir grup yazılımcı rdf(resource description framework) tabanlı rss 0.92yi yarattılar.
    daha sonraları netscape firması bu ücretsiz versiyon ile başa çıkamayacağını anlaması ile rss projesini bırakdı ve rss bugünkü halini almış oldu. bugün hala rss 0.92 en popular format olma özelliğini korumaktadır.

    rss 0.92 nin yaygınlaşmasının ardından bazı netscape çalışanları rss 0.92 projesi üzerinde yenilikler yapmak istediler ve rssi daha cok rdf teknolojisi üzerine yoğunlaşma çalışmalarında bulundular.
    ancak dave winer bu yeni oluşuma pek sıcak bakmadı ve sonunda ik tarafıda mutlu eden rss 1.0 yaratılmış oldu. rss 1.0 netscape çalışanlarının istediği gibi rdf tabanlı olmamıştı. çünkü rdf kullanılması zor bir dil idi ve rss in kolay kullanabilir ve yaygınlaşabilir olması fikrine ters düşmekteydi.
    daha sonraları winer bu proje üzerinde uğraşarak rss 2.0 versiyonunu yayımladı.

    burada her ne kadar yazılımlarda versiyonlar yükseldiğinde daha kullanışlı olduğu yada daha iyi özelliklere sahip olunduğu düşünülse de şu an yaygın olarak kullanılan ve kullanımı en kolay olan versiyon rss 0.92 olarak gözükmektedir." (umut dereli)
  • opera'nın doğrudan desteklediği yayın biçimi.
  • insanı deliye çeviren yayın. sürekli güncellenen haber sitelerinin tarayıcıyı her açışta "20 haber var", "14 haber var" vs. uyarılar gönderdiği yayın. hele ki sözlük gibi saniyede bir iki yeni bilginin eklendiği ortamlarda her yeni girişte "logo felan 50 haber" dediği yayın.
    yahu hangi birisini ne zaman okuyacağım? kaldırdım. rss de senin olsun feed de.
hesabın var mı? giriş yap