21 entry daha
  • türkiyeyi sarsan neredeyse bütün cinayetlerin kendisinin ic isleri bakanligi doneminde vuku buldugu, artik ciddi sekilde arastirilmasi gereken ic isleri bakani.

    kendisi oncelikle 2. turgut ozal hukumeti sirasinda ic isleri bakanligi gorevine getirilmistir(31 mart 1989), akabinde özal'in cumhurbaskani olmasi ile birlikte yildirim akbulut hukumetinde gorevine devam etmistir. hemen bu donemde ataturkcu dusunce dernegi'nin kurucusu muammer aksoy cinayeti gerceklesmistir(31 ocak 1990). suc, hizbullah tarafindan ustlenilmistir. (nitekim seneler sonra ogrendimiz uzere, hizbullah devletin pis islerini yaptirmak icin organize *ettirdigi* bir orgut imis. emre taner bunu 2 ay kadar once bir grup milletvekiline verdigi brifingde aynen bu açıklıkta dile getirmiştir, her ne kadar basina yansimasa da.)

    bu fail-i mechul cinayetin hemen akabinde, 1.5 ay sonra cetin emec suikasti gerceklesmistir. bu cinayet de yine ayni sekilde orgutlendigi seneler sonra ortaya cikacak olan islami hareket orgutunce ustlenilmistir.

    6 eylul 1990'da turan dursun, 26 eylul 1990'da da hiram abas, 10 ekim 1990'da da bahriye üçok cinayetleri vuku bulmustur, yine ayni bakanimizin döneminde.

    rp, fp geçişlerinden sonra akp hukumeti ile birlikte icisleri bakanligina gelmesinin hemen 1,5 sonrasinda, 18 aralik 2002 tarihinde necip hablemitoglu suikasti meydana geldi, nitekim olayda kullanilan patlayicilarin, belirli istihbarat organlari tarafindan kullanilan ozel patlayicilar oldugu bilgileri ortaya ciktiktan hemen sonra olay unutturulup ortbas edildi.

    kendisinin gorevde oldugu donemde gerceklesen saldirilardan bir kismi su sekildedir;
    9 ocak 1991, em. yarbay ata burcu (tikko ustlendi)
    30 ocak 1991 em. korgeneral hüseyin sayın
    7 nisan 1991 em. tümgeneral memduh ulutürk
    23 mayis 1991 em. korgeneral ismail selen
    23 mayis 1991 adana jandarma bolge komutani tuggeneral temel cingoz
    13 ekim 1991, em. orgeneral ve eski mit mustesari adnan ersöz

    simdi butun bunlarin bir cogu 3 seneden daha ötede kaldığı için belki hatırlanmıyor olabilir elbet. lakin henuz gecen sene meydana gelen iki olayi unutmak elbette ki mumkun degildir.
    semdinli olaylari ve danistay suikasti yine kendi doneminde gerceklestirilmistir.

    semdinli olaylarinda herkes konusmus kendisi susmus, kensinin ise tek "ortalik yatissin" sozuyle herkes evine yuvasina donmustur(doguda cok ciddi nufusu oldugu ve sozunun gectigi bilinmektedir)

    danistay saldirisi da yukarida listelenen cogu cinayet gibi once islami gorunmus, hemen akabinde yine devletle/devletin guvenliginden sorumlu eski personelleriyle iliskiler ortaya cikmistir. (her nasilsa hep ayni maskeye uyuyor olaylar, bu da bir dipnot olsun)

    bu son hrant dink suikasti ise bunlarin simdilik son halkasidir.

    (atabeyler olsun, sauna cetesi olsun, hakkindaki "50 millet vekiliyle* istifa" etme tehtidi soylentisi olsun, oglunun avukati oldugu suzer grubunun turkiye'yi sekillendirmek icin finanse ettigi amerikadaki basin olsun, yine soylentilere gore oglunun icazet vermedigi isin istanbulda yapilamadigi olsun, kendisinin kontrolundaki asiretler vasitasiyla akaryakit kacakciligiyla iliskili soylentileri olsun; burada deginilmemis konulardir. zira soylentidir sadece)
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap