• şanlıurfa’da yaralı yürek denen dizinin setinde icra edildiği iddia edilen bir vandalizmdir. iddiaya göre otuz kişilik bir grup özer kızıltan ile yardımcısı celal çimen’i sopa ve taşlarla dövüp seti tahrip etmiş. bir kamera kırılmış, özer kızıltan'nın dişleri kırılmış özer kızıltan ve celal çimen hastaneye kaldırılmış.

    "tekbir getirerek saldırdılar. çoğunluğu sakallıydı. bize, urfa’nın namusunu kirletiyorsunuz diye bağırdılar. silah gösterdiler. canımızı zor kurtardık. şu an ölü de olabilirdik. sopalarla ölesiye vurdular" demiş özer kızıltan. zaman ve yeni şafak gazetelerine baktığımızda ise bu bilgi yok. hatta dürüst(!), ilkeli(!) ve elinden dilinden tüm insanların emin olduğu zaman denen varakparede ise olay tartışma ve tartaklama olarak verilmiş. şimdi zaten harıl harıl olayı yalanlayacak senaryo uydurmaya uğraşıyorlardır. komplo olduğunu da çıkarabilirler ortaya. bekleyelim.

    diziyi bilmiyorum. konusunda çarpık namus ve töre anlayışına değinmeler varmış anladığım kadarı ile. belediyenin akp'li başkanı ve bazı sivil toplum kuruluşları dizinin çekimlerinin durdurulmasını istiyorlarmış. dizinin çekimleri durdurulmayınca sakallı ve tekbirli grup kendine kaba kuvvet ve vandalizme gerekeni yapmayı misyon yapmış anlaşılan. bu ülkede bir tore ve namus cinayetleri olgusu var. işte töreye ucundan değindiğinizde bile vandalizm ve linç tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. bu töre ve namus cinayetleri pratiklerinde çarpık feodal töre/namus anlayışının ve bu anlayışla birbirini besleyen çarpıtılmış dini algının getirdiği nokta da cinayet ve linç oluyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/…gid=112&srid=3429&oid=4
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap