254 entry daha
  • klasik dusus ile itham edilen bir teknik adamdir bu. anket yapin, yuz kisiye sorun, 92'si klasik dusus der. hatta bu dususu calistirdigi tum takimlarda yasamis olarak gosterirler, boyle de bir durum.

    ersun yanal 1998-2000 yillari arasi denizlispor'u calistirmistir. 1998-99 sezonunda denizlispor 1. lige cikmistir. 1999-2000 sezonunda, 1. lige yeni yukselen bir takim olarak denizlispor 11. haftaya kadar ligi ilk 2'de goturmus, ilk yariyi 5. bitirmistir. sene sonunda 8.lik gelmistir.

    bakiniz daha bu sene gozunuzun onunde canli ornekler var; hull city, hoffenheim falan. bu takimlar da ilk yarida harikalar yaratip ikinci yarida patladilar. simdi bu teknik direktorler de mi ersun yanal mantalitesinde yani? sorun bu mu? yoksa 2. ligden yeni yukselen bir takim olduklari icin kadro, mantalite ve butce yetersizliginden mi cekiyorlar?

    gecelim ankaragucu'ne. 1999-2000 sezonunda ankaragucu ligi 13. bitirmistir. ersun yanal bu takimi almis, ligi 6. sirada bitirttirmistir bunlara. bu sefer dusmemis, yukselmistir de kendisi, zira ligin ilk yarisini 11. sirada kapatmistir. klasik dusus yok yani. turkiye kupasi'nda da ceyrek finalde fenerbahce'ye elenmistir ankaragucu bu sezon.

    bir sonraki sezonda (2001-2002), ankaragucu lige, sene sonunda kume dusecek olan antalyaspor'a 8 atarak baslamis, ligi 14. sirada bitirerek kume dusmekten 3 puan fark ile kurtulacak olan malatyaspor'a da akabinde 6 atmistir. tabii bu durum medyayi gaza getirmistir. fakat ankaragucu sonrasinda ust uste maglubiyetler alip, 10. hafta itibariyle 10 puanla 14. siraya kadar gerilemistir. sonra ersun yanal kovulmus mudur? hayir. peki ne olmustur? ankaragucu ligi yukselerek bitirmistir, 4. sirada.

    burada dusus nerede peki? yok. neymis, ersun yanal ankaragucu'ne dusus yasatmis. nerede klasik dusus? adam 13. sirada aldigi takimi iki sezon sonunda 4. siraya cikartiyor, bak bak dususe bak.

    sonra tartismali bir sekilde, bir onceki sezonu 7. sirada tamamlayan genclerbirligi'ne geciyor kendisi. 5. haftada lider olan takim, 6. haftada bir maglubiyetle 5. siraya dusuyor; keza puanlar yakin. ama matematik bilmeyen icin bu klasik dusus tabii. neyse, genclerbirligi ilk yariyi liderin 7 puan arkasinda 4. sirada tamamliyor. 18. haftada ikincilige cikiyor genclerbirligi, 25. haftada liderle arasinda 2 puan fark var ve 3. sirada. 27. haftada fenerbahce ile deplasmanda 3-3 berabere kaliyor, ve 4 puan arkaya dusuyor yarista. 29. haftada malum 27 nisan 2003 altay genclerbirligi maci var. bu mactan sonra, zaten ucunculugu matematiksel olarak garantilemis genclerbirligi yaristan kopuyor. turkiye kupasinda final oynuyor, finalde trabzonspor'a maglup oluyor.

    dusus? yok.

    2003-04 sezonuna gelelim. genclerbirligi lige cok iyi baslamiyor, 5. hafta sonunda 12. sirada, 10. hafta itibariyle 8. siraya tirmaniyor. ilk yariyi liderin 17 puan arkasinda 7. sirada tamamliyor. milli takima resmi imzayi attigi tarihte genclerbirligi 8. sirada.

    bir onceki sezona gore dusus var diye atlayacak olanlar vardir; hatirlatalim. genclerbirligi o sezon turkiye kupasi'nda finalde gene trabzonspor'la karsilasiyor ve gene yeniliyor. uefa kupasi'nda ise, herkesin hatirlamasi gerektigi gibi, 4. turda, kupayi kazanacak olan valencia'ya uzatmalarda yedigi golle eleniyor.

    sezon icinde ligde dusus? yok. genel anlamda basarida dusus? yok.

    milli takim macerasi sonrasi manisaspor'un basina geciyor ersun yanal. o tarihe kadar ligde 9 mac oynamis manisa, 9 macta 9 puan almis, 11. sirada. ilk yariyi 20 puanla 11. sirada bitiriyor. sonra manisaspor, 23. haftada 6. siraya cikiyor besiktas'in hemen ensesinde. bu zirve performans oluyor, sonra sezonu 10. sirada bitiriyor.

    sonraki sezon herkesin malumu. 11. haftada liderligi, fenerbahce'ye evinde 3-2 yenilerek kaptiran, kisitli kadroya sahip, ilk 11'i sakatliktan dagilmis, forveti kalp krizi gecirmis manisaspor, psikolojik cokuse geciyor. ersun yanal'in ciddi anlamda dustugu ikinci takim manisaspor.

    trabzonspor'u ise tekrar tekrar anlatmama gerek yok herhalde. sene basinda "avrupa kupalari'na katilalim yeter" diyen bir takim, gelen basarili sonuclarin arkasindan sampiyonluk havasina giriyor, sonra da sezon ortasinda bas taci ettikleri bir adami 2 ayda harciyorlar. yonetim olsun, taraftar olsun. bu harcama yapilirken herkesin agzinda bir laf. "klasik ersun yanal dususu".

    yahu rakamlar ortada, istatistikler ortada, hersey ortada. nerede klasik dusus? yok. herkes herseyi cok iyi biliyor, herkes olayi cozmus, bir cumleyle butun bilinmeyenleri denklemden cikarmisiz ya, olay bu. ersun yanal'in takimlari hep duser zaten.

    trabzonspor ilk yarida 17 macta 35 puan toplamis. ikinci yarida 12 macta 18 puan toplamis. kalan 5 macta ilk yari performansina ulasmasi matematiksel olarak mumkun. ama ersun yanal dustu bitti kul oldu.

    ersun yanal'i istediginiz gibi elestiriniz: taktik, kondisyon, kadro secimi vs. ama bir kez daha biri "bu adamin calistirdigi takim kesin dususe gecer haci!" derse agzina burnuna mese budagindan yapilma sopamla dalacagim; onu da belirteyim.

    edit: yanlislikla genclerbirligi'ne uefa'da final oynatmisiz trabzonspor'la (o kadar istatistik beyni eritti tabii), uyaran cok sayida arkadasa tesekkurlerimi iletirim.

    edit2: altay genclerbirligi macinda ne oldugunu hatirlamak isteyenler icin: http://www.tff.org/…ault.aspx?pageid=29&macid=16651
    spoiler: genclerbirliginden sari kart gormeyen bir tek ben kaliyorum mac sonunda.
11429 entry daha
hesabın var mı? giriş yap