• muhammed ile ilgili cok sey okudugum ogrendim. kah guldum kah agladim (sinirden). fakat muhammed'in mizah anlayisini okudukca pek eglendim. kainatin efendisi, kainatin yaratilma sebebi, insanlarin en guzel ahlaklisi bu insanin mizah anlayisi malesef cok kotu. hani biri espri yapar da dudak bukersiniz. aynen oyle.

    muhammed hadislere gore pek sakaciymis. ama ciddiymis de. laubali degilmis yani. yerine gore saka yaparmis. ama ne sakalar.

    peygamberimiz kimsesiz, fakir, yoksul, herkesin yüz vermediği, ilgilenmediği insanlarla küçük şakalar yapar, onların kalplerini kazanırdı. enes bin mâlik anlatıyor: bir gün adamın biri peygamber efendimiz"in huzuruna geldi ve kendisinden bir binek hayvanı istedi. peygamberimiz ona, "peki, sana bir dişi deve yavrusu vereyim mi?" diye takıldı. adamcağız, "yâ resulallah, ben sizden bir binek istiyorum, dişi deve yavrusunu ne yapayım?" dedi. peygamber efendimiz gülerek: "bütün develer dişi deve yavrusu değil midir?" buyurdu.

    ha ha ha.

    bir gün yaşlı bir kadın peygamberimiz"e gelerek: "yâ resulallah! cennete girmem için bana dua eder misiniz?" dedi. peygamber efendimiz: "yaşlı kadınlar cennete giremez" diye ona takıldı. bunun üzerine kadın ağlayarak oradan ayrıldı. peygamber efendimiz, sahabîlere: "gidin ona söyleyin, insanlar cennete yaşlı olarak girmeyecekler. cenab-ı hak, "biz onları yepyeni bir yaratılışla yarattık da, eşlerine sevgi ile düşkün hep aynı yaşta genç kızlar yaptık" buyurmuyor mu?" (vakıa sûresi, 36.) evet, insanlar cennette genç olacaklar, yaşlı değil. efendimiz de "yaşlı kadınlar cennete giremez" derken böyle bir latife yapıyordu.

    bu sakanin aynisi gunumuzde "abi cabuk eve kos yengeyi evde dudukluyorlar" seklinde yapiliyor. yapani da sonra tekme tokat dovuyorlar.

    muhammed peygamber oldugu icin her seyde ustun olmak zorunda degil. adam peygamber. ustun insan. ama sakalar yapmasaymis keske.

    en buyuk sakasini da olurken yapmis. o sakasina cok guldum.
hesabın var mı? giriş yap