4 entry daha
  • yoklama kağıdını aynı pembe kalemle imzalayan bir de sevgilisi vardır bunun. ikisi de maldır. asıl mallık ben de ki, bunları arkadaş edinmişimdir. efendim olay şöyle:

    zaten güç bela başladığım üniversite hayatım alttan derslerin çoğalması ve derslerin giderek bir biriyle çakışmasıyla giderek daha da zor bir hal almaya başlamıştı. yine böyle zorlu bir günde mutlaka girmem gereken 3. ve 4. sınıf dersleri aynı saate denk geldi. ben tabi doğal olarak 3. sınıfın dersine girip not tutmayı tercih ettim. ne de olsa 4. sınıf dersini okulu uzatmam durumunda yeniden alabilirdim ve görünüşe göre de okul uzuyordu zaten.

    ben alttan dersime girip paşalar gibi notlarımı tutarken diğer derslikte benim yerime imza atmasını istediğim mal arkadaşım sevgiliyle beraber derse girer. yoklama kağıdı gelir, hatun kişi pembe kalemiyle kağıdı imzalar. akabinde benim sığır ötesi arkadaşım sevgilisinden aldığı bildiğin,bayağı fosforlu pembe kalemle hem kendi yerine hem de benim yerime imzayı çakar, yoklama kağıdını yan tarafa verir.

    şans bu ya; o gün sınıf mevcudu ve imza arasında alakasız bir oran vardır ve yr.doç. hemen sınıfı saymaya koyulur. bir bakar kağıtta 60-70 kadar imza var, sınıfta 40 kişi ya var ya yok. yoklama kağıdına bakar ve öncelikli olarak sırıtan pembe imzaların isimlerini okur. pek tabi mal arkadaşım ve sevgilisi "burdaaa" diyerek varlıklarından haberdar olmasını sağlarlar yr.doç'un. sonra o an gelir ve benim ismim telaffuz edilir. sınıftan haliyle çıt çıkmaz ve yardımcı doçent mal arkadaşıma dönerek:

    - e hadi kendi imzanı pembe kalemle attın da, arkadaşının yerine imza atarken sıradan mavi yada siyah kalemle imza atmak aklına gelmedi mi hiç? puştluğu bile beceremiyorsunuz, heheuehehe...

    falan der ve fena halde makaraya sarar bizimkileri. ders arasında olay bana anlatıldığında önce gülme krizlerine girdim, sonra da devamsızlık yüzünden dersten kaldığımı öğrenince küfürler yağdırdım bizim sığıra.
hesabın var mı? giriş yap