9605 entry daha
  • --- spoiler ---
    (bkz: #19016229)

    man in black - black smoke- john locke

    man in black biraderimiz aslında locke ile aynı yolun yolcusu, o'nunla aynı süreci yaşayan bir insan. ikisinin de birer ölü bedeni varken black smoke kontrolündeki bedenleriyle ortalıkta dolaşıyorlar. gerçekten de mağarada yatan kişi man in black tıpkı tabutta yatan kişinin john locke olması gibi. aday olarak seçilen özel kişileri bir şekilde manipüle eden black smoke, onların bedenine girip insan formunda dolaşabiliyor. fakat bu beden tam anlamıyla black smoke'tan ibaret değil. ölen adayların kişiliklerinden, karakterlerinden, yapmak istediklerinden, repliklerinden dahi izler taşıyor. nasıl jacob yerine özel aday seçiyors black smoke da o özel adayların arasından kendi için beden bakıyor. bizim bildiğimiz geçmiş itibariyle son savaşı kazanan iki çocuğun annesi öldüren kadın.

    black smoke adada hapsolmak istemiyor ve bunun için adayların bedenine ihtiyacı var. o adayları tava getirmek için neler yapıyor?

    deli teyzenin bir numaralı favorisi olan man in black'in karşısına ölü annesi olarak çıkıyor. zaten kafasında başka yerlere gitmek olan man in black söylenenleri kabul edecek kıvama geliyor ve ada dışına çıkma amacına hizmet için çalışmalara başlıyor. bir dümen vasıtasıyla adayı hareket ettirebileceğine inanıp inşaata başlıyor. burada duralım. bu inşaata kaldığı yerden devam, devam edilmesine vesile olan black smoke ile varlığı birleşen man in black. inşaat tamamlanıyor ve gerçekten de dümeni çeviren kişi ( benjamin linus-locke ) adadan ayrılabiliyor. black smoke ayrılamıyor zira bekçi yerinde duruyor. jacob yahut varisi olduğu sürece adadan ayrılamayacağını anlıyor ve zamanının gelmesini bekliyor, bütün adayları öldürecek ( kendisi öldüremez elbet ) ve adadan ayrılabilecek.

    bunun için yeni gelen adaylar arasından kendisine birini seçiyor. adanın özel olduğuna inanan john locke. özel olduğuna inanıyor çünkü iyileşti. oysa iyileşmesinin sebebi ab-ı hayata, enerjiye, yaşam kaynağına bu derece yakın olmasıydı. adanın özel olduğuna ve kendisiyle iletişim kurduğuna inanan locke o andan itibaren black smoke tarafından yönlendirilmeye başlıyor.

    ilk karşılaştıkları zaman ormanda domuz avına çıkan locke, daha önce pilotu öldüren black smoke-canavar ile karşı karşıya geliyor ve o ne, elinde domuz ile kampa dönüyor. domuz belki black smoke hediyesidir. bundan sonra rüya yoluyla iletişim başlıyor ve black smoke, locke'u kapalı tutulmasına neden olan hatchi bulması için yönlendiriyor hatta o arada hatch patladaman önce black smoke, locke'u yakalayıp yerin altına çekmeye çalışırken jack son anda engelliyor. oysa locke gitmek istediğini söylüyordu. ambarı bekleyen desmond görevini büyük bir sevinçle bırakıyor yerine locke geliyor bir süre takıldıktan sonra orayı patlatmaya karar veriyor yahut bu yönde yapılan telkinin etkisinde kalıyor. hatch patlıyor ve ada dış dünyaya karşı korunmasız kalıyor artık adaya herkes girebilecek ve herkes çıkabilecek duruma geliyor. bu noktada diziden zamansız ayrıldığını sandığımız mr. eko'nun ölümü anlam kazanıyor. mr.eko, locke'un ambarı patlatmasını engellemek isteyen, gittiği yolun yanlış olduğunu söyleyen kişiydi ve black smoke bu duruma izin veremezdi. bu yüzden yani aradan çıkması için öldürdü. jack'in babasını kullanarak bir kez daha locke'u harekete geçirdi. herkesi geri getirmesini istedi çünkü bütün adayları öldürmeden adadan çıkamazdı üstelik kendisine de bir beden gerekiyordu ve uygun aday en başından beri locke idi. richard'ı kullanarak bu görev için ölmesi gerektiği fikrini pekiştirdi. adaya kalan adaylarla beraber geldiği zaman ise son darbeyi vurmak için artık hazırdı.
    --- spoiler ---
4988 entry daha
hesabın var mı? giriş yap