30 entry daha
  • 2004 kasdav'ıyla kıyaslanırsa bu yılki gruplar, elemanlarının bireysel enstrüman becerilerini gösterme çabası içine girmek yerine vokalistlerinin ön planda olmasına önem vermişlerdir. bu yıl geçen seneki gibi gitarı ensesine alıp solo atan gitaristler, arada sırada sağlam ataklara çıkan bateristler yoktu sahnede. bu şovlar yerine grupların neredeyse hepsi, vokalistlerinin attığı göbek şovlarıyla dikkat çekmeyi tercih etmişler.

    yarışmada dinlerken en çok keyif aldığım gruplardan biri hüseyin avni sözen anadolu lisesi'nin grubuydu. çok başarılı bir besteyle katıldılar ve beklediğim gibi beste kategorisinde birincilik ödülünü aldılar. ayrıca grubun (arkadaşım diye demiyorum*) über gitaristi arda ve grubun basçısının gitarlarını sırtlarına alarak birbirlerinin gitarlarını çalmaları yarışmanın -sanırım- tek gitar şovuydu.

    okulum istanbul erkek lisesi'nin grubu -gitarda ahmet, basda can, bateride görkem, klavyede mehmetcan (moralinfrei)- dream theater'dan a change of seasons part 1'ın ilk 4 dakikasını çaldı. ancak sahnede yaşadıkları şanssızlıklar yüzünden normalde gözleri kapalı çaldıkları aksak ritmli bateri ve zor gitara sahip olan bu aşmış şarkıyı çalarken gerçek performanslarını ortaya koyamadılar.

    kültür koleji'nin grubu, yarışmanın sonunda yüzlerinde corpse paint'le sahneye çıkıp slayer'dan dead skin mask'i çalarak herkesi hayretler içinde bıraktı. bana şarkıyı normalinden biraz daha hızlı çaldılar gibi geldi, bir de şarkının sonunda ed gein'e seslenen küçük kız sesini bir yardımcı vokalle yapsalar çok iyi olabilirdi. ama sonuçta çok başarılıydılar, vokalistin bu zor şarkıyı söylerken bir yandan da gitarlarını hatasız çalması, üstüne bir de sololarda hiç zorlanmaması alkışa layıktı. grup en iyi orkestra, en iyi enstrüman ve en iyi vokal kategorilerinde birinci oldu.

    yarışmaya katılan okullara "en iyi taraftar desteğine sahip okul" şeklinde bir ödül verilse herhalde biz istanbul erkek lisesi birinci olurduk. tabii ki her okul kendi grubu için tezahurat etti ama biz 150 kişilik grubumuzla dakikalarca tezahurat ederek sahnede yaşadığı aksaklıklardan dolayı morali bozulan grubumuza moral verdik, grubumuz sahneden indikten sonra okul marşımızı söyleyerek jüri dahil tüm salonu dumura uğrattık. iel'lilerin ayrıcalığını gösterdik.

    bu sene geçen senekine göre biraz farklı olan yarışma seneye nasıl olacak diye merak ediyorum. temennim seneye sahne şovlarının bu seneki gibi vokalistlerin seksi hareketleriyle değil, geçen seneki gibi enstrüman şovlarıyla yapılması.
    yarışmayla ilgili daha fazla bilgi ve yorumlar garaj.org'da bulunuyor:
    http://www.garaj.org/…elerarasi-muzik-yarismasi.htm
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap