• kamil ocak stadı'nda saat 19.30'da başlayacak olan maç. gerçek anlamıyla 'sıcak' bir atmosferde oynanacağı kesindir. başlama saatine itiraz edilesi bir müsabakadır. zira ligin ilk haftasındaki diğer sekiz maçın yedisi 21.00'de, bu maçla aynı gün oynanacak olan denizlispor-fenerbahçe maçı ise 21.45'te oynanacaktır. ey federasyon yetkilileri, sorarım size; diğer takımların futbolcularının canı can da, bu iki takımda oynayanlarınki patlıcan mıdır?
  • federasyon'un hangi akla ya da adalet duygusuna hizmet ettigi belli olmayan bir kararlar gaziantep'te agustos sicaginda 19:30'da oynatma kararinin anlasilamadigi, aslinda bir o kadar da anlasildigi mac. bu sezon galatasaray'in onune engeller koymaya erken basladilar, bir de hakem olarak selcuk dereli ya da bulent demirlenk'i verin de tam olsun!
  • büyük ihtimalle naklen yayınların daha sağlıklı olması için cehennem sıcağında oynanacak maçtır. tabi bu noktada federasyonun sıcak tercihini yine galatasaraydan yana kullanmış olması manidardır. yine de eğer tam kadro çıkarsak 60 derece havada bile yenemeyeceğimiz takım yok türkiyede.
  • 6 ağustos 2009'da saat 21.00 itibariyle bir maç oynayacak galatasaray'a gaziantep gibi bir cehennemde 19.30'da oynattırılan maç. bunun tabii bir de gaziantep tarafı var. onlar da insan, onların da bir ciğer ve pişmeye müsait bir beyinleri var.

    bir sonraki hafta pazartesi oynayabiliyor mesela beşiktaş maçını. ama anlıyoruz ki bu hafta pazartesi çuvala sokulmuş federasyon tarafından. iki su molası ile kurtarırız diye düşünüyor olmalılar.

    biri düşüp kalırsa o sahada pazartesi yasını tutarlar artık. nasıl olsa boş o gün.
  • bünyamin gezer yönetecektir.
  • muhtemelen son dakikalarda takımlardan birinin gol atıp kazanacağı veya beraberliği kurtaracağı maç olacaktır.

    bunun için haklı sebeplerim var. 2002-2003 sezonundan itibaren antep'de oynan her gaziantepspor-galatasaray maçında takımlardan biri mutlaka son dakikalarda bulduğu gol ile skoru değiştirmiştir. bu goller farkı 2'ye veya 3'e çıkaran goller de olmamıştır. ya berabere giden maçı bir takım kazanmıştır ya da takımlardan biri beraberliği kurtarmıştır.

    tek istisnası geçen sezon milan baros'un rövaşatasıyla 1-0 kazandığımız maçtır. ama bu antep'de ki galatasaray maçlarında son dakikada bi şekilde gol olur beklentimi törpülememiştir. zaten benim antep deplasmanı deyince de aklıma sadece bu durum gelir garip bir şekilde.

    şimdi geçmişe dönüp şu maçları ve son dakika gollerini şöyle hatırlayalım;

    2002-2003 sezonu (bkz: 13 aralık 2002 gaziantepspor galatasaray maçı) : ilk yarının sonlarına doğru gaziantep'in ibrahim toraman'la bulduğu gole bir kaç dakika sonra berkant göktan'la cevap veren galatasaray, o gün dünyaları kaçıran arif erdem'in uzatmaların son saniyesinde direğe çarptırarak attığı güzel golle 3 puanı kurtarmıştı. eski açık sarı desene filminde, maç sonu soyunma odasındaki fatih terim-arif erdem geyiği de ayrıca izlenesidir.

    2003-2004 sezonu (bkz: 17 ağustos 2003 gaziantepspor galatasaray maci) : ligin 2. haftasında dehşet bir sıcak altında oynan bu karşılaşma 70 li dakikaların sonlarına kadar golün olmadığı, pozisyonu az, sıkıcı bir maçtı ve neyseki devreye siyahlı bir adam girdi. selçuk dereli taç çizgisinin oralarda biryerlerde bülent korkmaz'ın kendini yere attığını iddia ederek önce ikinci sarıyı göstermiş sonra hazır iki tane sarısından vermişken bir de kırmızısını vermezsem ayıp olur diyerek kaptanı oyundan atmıştı. akabinde yine o taç çizgisinin oralarda biyerlerden kullanılan serbest vuruşta mondragon boşa çıkmış mehmet polat dar açıdan golü yazmıştı. zaten ne olduysa ondan sonra oldu. sahada dellenen bir adet hasan şaş maçı ben tek siz hepinize çevirdi. beş dakika içinde; önce tek başına 2-3 kişiyi yere yatırdıktan sonra ceza sahası içinden sert bi şutla beraberlik golünü, sonra da yine 2-3 kişiyi çalımladıktan sonra çizgi üzerindeki ali lukunku'ya topu çarptırarak galibiyet golünü attı. sıkıcı geçen süper biten bir maçtı. kazanan hasan şaş oldu.

    2004-2005 sezonu (bkz: 13 ağustos 2004 gaziantepspor galatasaray maçı) : yine ligin 2. haftasında aşırı sıcak altında oynanan bi maçtır. gheorghe hagi'li sezondaki bu maçta skor 87. dakikaya kadar 0-0 devam ederken bu sıralarda erdal güneş bir kontratak sonucu golü atıp maçı antep'e kazandırmıştı. allahsız flavio conceiçao ilk yarının sonlarına doğru net bir gol pozisyonunda topu 7-8 meterden tribünlerin dışına dikmişti. onu da bu vesileyle analım.

    2005-2006 sezonu (bkz: 26 ağustos 2005 gaziantepspor galatasaray maci) : eric gerets'le fırtına gibi girelen sezonda bu sefer 4. hafta da ama yine bir ağustos ayında oynanmıştır bu maç. maça hızlı başlayan galatasaray önce adetten bir kaç tane yüzde yüzlük gol kaçırdıktan sonra hakan-hasan-ümit üçlüsünün süper bir takım oyunuyla ümit karan'ın ayağından golü bulmuştu. ilk yarının son saniyelerinde gaziantep zdravko lazarov'un dar açıdan vurduğu ve 20 kişi arasından geçen topla beraberliği bulmuş bununla da yetinmeyip ikinci yarının ortalarında ilhan özbay'ın hızlı gelişen atak sonucu köşeye yolladığı plase ile öne geçmişti.

    daha sonra hurra yüklenen galatasaray 90+ larda bi korner sonucu oluşan karombolde ümit karan'ın kafasıyla gole yaklaşmış fakat kenan hasagiç son anda parmaklarının ucuyla topa dokunup direğe çarptırmayı başarmıştır. ama direkten dönen topa, o sezon bu işi bir kaç defa daha yapacak hasan kabze'miz, kusura bakmayın malum antep'de yiz dakikada doksan olmuş ben şöyle aradan bi yarım vole çakayım deyip skoru 2-2 ye getirmiştir. gol sonrası eric gerets deli gibi sevinmişti onu hatırlıyorum. şimdi bana adam haklı, o bir puan olmasa 14 mayıs da olmazdı demeyin. zaten fenerbahçe'nin 2 puan farkla önünde bitirmiştik ligi, bu 1 puan olmasada şampiyon olurduk derim hemen. o kadar da düz mantıklı birisiyimdir.

    2006-2007 sezonu (bkz: 17 şubat 2007 gaziantepspor galatasaray maci) : ağustos ayında oynanmayan bi maçtır ilgi çekici bir şekilde. bir önceki sezonda kazanılan destansı şampiyonluktan sonra rehavet içinde geçen boktan sezonun, boktan maçlarından biri. ilk 87 dakika iki takımın karşılıklı giremediği pozisyonlarla geçmiş, 87. dakika ise veysel cihan atılan uzun topu bir şekilde önünde bulmuş, daha sonra bi şekilde şutu çekmiş, şerefsiz top da bi şekilde köşeden gol olmuştur. bu maçta yenilmekten çok o golü veysel'den yemek koymuştu bana. bu devirde takımlar hala daha nasıl veysel'den gol yiyebiliyor anlam veremem.

    2007-2008 sezonu (bkz: 4 kasım 2007 gaziantepspor galatasaray maçı) : son şampiyonluğumuzu kazandığımız kalli'li bu sezonda, galatasaray bu maça namağlup çıkmıştı. ikinci yarının ortalarında erdal kılıçarslan'ın direk yardımıyla aykut erçetin'in sırtına çarptırarak attığı golle 1-0 yenik duruma düşen galatasaray geri kalan dakikaları pek iplememiş nasıl olsa son dakikada bi gol sıkıştırırız diyerek takılmıştır sahada. haklıda çıkmıştır futbolcular. tam 90. dakikada servet çetin kabak gibi ofsayt olduğu pozisyonda kaleciden dönen top da golü bulmuş, nağmalup ünvanının devam etmesini sağlamıştı. bu maçı izlediğim mekanda gole aşırı sevinmeyen tek galatasaray'lı bendim heralde o da tecrübenin verdiği rahatlık olsa gerek.

    saydığımda üst üste 6 maç olmuş, heralde tesadüf değildir bu kadarı. belki geçen sezonki maçla kırılmıştır bu seri bilemem ama bana sanki ara vermiş gibi geliyor sadece. zaten o maç pazartesi günüydü yanılmıyorsam belki ondan öyle olmuştur. son dakikakalarda gol olması için cuma-cumartesi-pazar gibi normal bir futbol günü olması gerekiyordur. evet evet bence kesin öyledir.

    tabi gönül ilk yarıda bulduğumuz üç golle maçı rahat bitirmek ister ama sanmıyorum hazır ağustos ayındayız illaki döner yine son dakikalarda bi dümen ben baros veya zurita diyorum hadi bakalım.
  • galatasaray alır.
  • rijkaardin on libero mevkiinde mustafa sarp ayhan akman ve son macta yildizlasan baris ozbekten hangi ikisini sececegini merakla bekledigimiz mac. allahtan mehmet topal ve linderoth sakat. rijkaardin isi bu sezon gercekten cok zor. yedekte kalanlari hevesli tutmak cok kolay olmasa gerek.
  • ayhan'in galatasaray kariyerinde ilk defa ustuste 2 kere derinlemesine pas attigini gorduk ki bu paslardan ikincisi gol ile sonuclandi.. olcak is degil..
  • rodrigo barbosa tabata'nin dudullu berberine tras olup sahaya ciktigi ve karizmayi deldirdigi mactir.
hesabın var mı? giriş yap