• birgün ve nokta yazarı. birgün gazetesi'nde her pazar yazıyor ve ara ara da dosyalar hazırlıyor.

    (bkz: #10587871)
  • yayın hayatına yeni atılan taraf gazetesine transfer olmuş ekonomi yazarı ve istanbul üniversitesi öğretim üyesi. birgün gazetesindeki son yazısında "birgün gibi yayınlar çoğalmalı" demiş, akabinde taraf gazetesinde belirmiştir.
  • "newton fiziği ve statiği artık çok gerilerde kaldı. (pi sayısının sonlu olduğunu iddia edenler yalnızca dar kafalı ulusalcılar. bu konuyu da ayrıca yazacağım.)" ifadesiyle sinan sağıroğlu tadı yakalamış bir akademisyen.
  • gün geçmiyor ki bir taraf gazetesi ekonomi yazarı, ekonomik krizin kötüleşmesinin darbeci komploya, ergenekon'a, kriz lobisine bağlamasın. daha süleyman yaşar'ın yazdığının (bkz: #17288204) mürekkebi kurumadan, şimdi de cemil ertem akp'yi sıkıştırmak için ekonomik kriz çıkarmaya çalışan faşist bir cepheden bahsetmiş. (http://taraf.com.tr/makale/8592.htm)

    bu adam ahmet tonak'tan yediği müthiş ayardan sonra hala nasıl yazı yazabiliyor, ona şaşırıyorum.

    (http://photosentez.blogcu.com/…-ahmet-tonak/4978647)

    benzer fikirler daha önce burada incelenmiş: (bkz: ekonomik krizin sendika ve etö komplosu olması)
  • tütün tekelleri ve sigara üzerine ağır bir yazı yazmıştır. herkes kendi konumunu bir daha gözden geçirmeli kanımca...

    "kaçakçılık tütün tekelleri için vazgeçilmez bir silahtır. çünkü vergiler yükselince, kaçak yollardan ürünlerini satarak pazar paylarını korumakla kalmayıp, hükümetleri de kaçakçılık artar, vergi kaybına uğrarsınız, bizimle uğraşmayın diye tehdit etmektedirler.
    (...)
    bugün türkiye’de sigara yasağı ve vergi artışları sonucunda sigara satışları yüzde 15 düşmüştür. aynı durum doğu avrupa’da da söz konusudur. sigara tekelleri bunun üzerine hükümetleri kaçakçılıkla tehdit edip fabrika kapatıyorlar. bat, izmir tesislerini kapatırken, philip morris, romanya’da yürürlüğe giren maktu vergideki yüksek artışın sigara kaçakçılığını getirdiğini iddia ederek romanya üretimini durdurmuştur. demek ki sigara tekelleri benzer bir stratejiyi dünyada yürürlüğe koydu.

    sigara endüstrisi artık, kriminal bir sektör olarak, demokrasinin olmadığı, piyasa mekanizmasının, tekellerin ve yağmacı devletin elinde olduğu azgelişmiş ülkelerde kendine yer bulmaya çalışıyor. türkiye burada da bir sınav veriyor."

    cemil ertem'in yazdığı önemli yazının tamamı için bakınız: http://taraf.com.tr/makale/9740.htm
  • şöyle bir şey saçmalamış.
  • insanlar onu ciddiye almıyor diye çok üzülürdüm ama iki sene önce elimdeki akbil'i görüp "o ne" ve "ne işe yarar" diye iki soru sorunca insanlara hak verdim.
    tanım, evet şöyle bir tanım girebilirim: kendisinin uzaylı olduğuna inandığım yazar(!)
  • osman pamukoğlu'ndan korktuğunu düşünüyorum. hani aksi konuşmayayım başıma bir iş gelir korkusu değil, bildiğin karşısında konuşmaktan korkuyor. neyse ki osman bildiğimiz osman da adamcağız bıy bıy birşeyler demekle kalıyor. diğeri de ancak sesini yükseltiyor. mandacı falan diyerek...

    politik&entelektüel dünya bunlar gibilerine emanet. hakkaten...

    edit: pofff... bu entryleri oylandıkça görüyorum. bu ve benzerleri için -> (bkz: #30187506)
  • kapitalist dünyadaki politik, ekonomik gelişmeleri yakından inceleyen; değişimlerin, dönemeç noktalarının farkında olan, bizi de farkında kılan; olanı biteni ülkemizdeki özgürlükçü arayışla bağlayabilen; dar kafalı olmayan, enternasyonalist, avrupa merkezciliktuzağına düşmeyen bir marksist akademisyen ve taraf gazetesi yazarı.

    paranoyaların tuzağına düşmeyen, uzaylı gibi duran bir saflığa sahip ama dünyalı çözümlemeleriyle bu çizgideki ender adamlardan olan cemil ertem'i dikkatle izlerseniz yararlanıyorsunuz.

    osman pamukoğlu konusunda ise galiba yanılıyor; onun partisi bindebirden biraz fazla oy alabilir. sakinliği ile pamukoğlunu erken bir zemberek boşalmasına uğratmış; onu, otoriter, militer yönüyle toplumun dikkatine sunmuş olmakla da önemli bir hizmet yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap