• hastaneden çıkarken* verilen , hastalığın öyküsü* , seyri, tedavisi ve yapılan tetkikler vb ile ilgili bilgiler içeren , hastanın daha sonra aynı hekim veya başka hekim tarafından kontrolü sırasında kolaylık sağlayan kısa rapor.
    bu belge verilmediğinde ya da hasta tarafından kaybedildiğinde şöyle dialoglar olasıdır:
    - ne operasyonu olmuştunuz?
    - valla bi kadın hastalığıydı ama...
    - rahiminizi* aldılar mı?
    - bilmem...
    - peki yumurtalıklar* duruyor mu??
    - emin değilim...
    - yaa*
  • bakalim neyim varmi$ diyerek okumaya cali$an hastanin latince bilgisinin derecesiyle ters orantili olarak oha, kesin oluyorum, bakireyim nasil hamile olabilirim gibi paranoya arttiricigi sorular sormasina sebep olan belge.
    - hastanin sag ayak 2. parmak halksis tendonu intact, 1. parmak arter ekspoze, diafizer falanksina 3 adet k teli ile osteosentez yapildi, salah ile taburcu edildi..
    - nasil yani, kulagimi oynatamıycak mıyım artık???
  • hastanın hastaneye basvurnma sebebi, hastaneye gelmeden onceki sikayetleri uygulanan muayene ve tedavi yontemi gibi bilgiler iceren cozumlenmesi zor doktor yazısı ile doldurulmus rapor..
  • hastanın yattığı servise göre uzunluğu değişen belge.klavyeyi hızlı kullanan bir dahiliye intörnünün bir epikriz yazacağı sürede ortalama bir cerrahi intörnü en az üç epikriz bitirir,geri kalan zamanında da bu gereksiz işi başına yıkan asistana çayını yudumlayıp sigarasını tellendirirken küfreder.intörnün akıllısı bu işi stajere yıkar.özet olarak faydası inkar edilemeyecek bu belgenin yazımı akla gelebilecek en büyük angaryalardandır.
  • bir stajyerin, taburcu olmuş bir dolu hastanın raporunu doldururken cinnet geçirmesine neden olan kriz.
    (bkz: e bi kriz)
  • bazi hastanelerde hem bilgisayarda hem de elle yazilmasi istenir bunun. ana hatlari ayni olsa da standart bir formu yoktur bunun, her bolum hocasi ve asistani ayri derecelerde, farkli konularda obsesif olduklarindan, farkli detay ve detay dereceleri isterler. o yuzden bir intern olarak a kliniginde ali$tiginiz epikriz stilini, b kliniginde uygulamaya kalkarsaniz firca yeme ihtimaliniz kuvvetle muhtemeldir.

    bir gunde 27 tane yazmi$ligim vardir bunlardan. sonraki 27 gunde de comezlere yazdirmi$ligim. hatta utanmayip ingilizce, almanca ve fransizcasini yazmi$ligimiz vardir yurt di$ina cikacak bir hasta icin, bu ne gorev a$kidir yarabbi...
  • tdk'nın uygun gördüğü karşılık çıkış özetidir.
  • uzun zaman önce*,uzak,çok uzak bir hastanede...
    yer: asistan bilgisayar odası,olağan bir nöbet rutini...

    -haydaaa,bu yazıcının kağıtları ne zaman bitti. yeni koymuştum bir kaç tane
    +*uzman geldi biraz evvel sonuç bastırdı.
    -eee,ne yapacağım ben şimdi
    +yaa,şu prekazilerin arkasına bastırsana
    -?!

    çok da yoğun geçmeyen nöbetin prekazi'ye çevirebileceği bir şeydir epikriz
  • hastaneden ayrılırken alınan, hastanın rahatsızlığı ve uygulanan tedavi ile ilgili bilgi veren; ancak hastanelere başvuran hastaların ortalama olarak % 2'sinin başvuru sırasında yanında bulundurduğu belgedir.

    eğer o zamana kadar önemli bir rahatsızlık geçirmemiş, ameliyat olmamış, hastanede yatma gereği duymamış iseniz tabi ki böyle bir belgeye sahip olmamanız doğaldır.

    lakin karnınızda 20 cm uzunluğunda bir ameliyat izi ile ne ameliyatı olduğunuzu bilmiyor iseniz; bu durum hem sağlığınızı, hem vaktinizi, hem paranızı kaybetmenize yol açabilir.

    ayrıca hastaneye gelirken daha bir hafta önce çekilen filmlerinizi, tetkiklerinizi yanınızda getirmeyi unutuyorsanız; bu filmleri daha önce falanca hastanede de istemişlerdi ama, diye debelenmenin de pek bir mantığı yok zannımca.
  • hasta taburcu kağıdı. içeriğinde hastanın şikayetleri, teşhis, kronolojik süreçle tedavinin seyri, varsa yapılan ameliyat ve uygulanan tedavi, alınan sonuç vs... gibi bilgileri barındırır.
hesabın var mı? giriş yap