• mehmet türkkan'ın bir romanı. 80 öncesinde öldürülen devrimci bir öğretmeni anlatır.
  • artvin' de yasanmis bir siyasi cinayeti anlatan roman. olay farklı insanların agzindan roman boyunca tekrar tekrar anlatılmaktadır.
    (bkz: mehmet türkkan)
  • 12 yaşında okuduğum, hala hatırladığımda tüğlerimin diken diken olmasını sağlayan roman. kim verdi küçücük çocuğun eline o kitabı bilmem.
  • gerek konusu gerekse anlatim tarziyla cok keyif alarak okudugum roman.

    romana yakışır güzellikte bir siirle biter

    olenler
    dovuserek olduler;
    gunese gomulduler.
    vaktimiz yok onlarin matemini tutmaya!
    akin var
    gunese akin!

    gunesi zaptedecegiz
    gunesin zapti yakin.
  • güzel ya da kötü olmanın ötesinde bir romandır. 1970'lerin siyasi ikliminde, memleketin dört bir yanındaki öğretmen, mühendis, avukat, işçi, öğrenci, esnaf, tüm devrimcilerin nasıl katlediklerinin klasik şemasını verir. eylemlilikler, itirazlar, rahatı kaçanlar, tehditler ve katledilme döngüsünün kahredici benzerliği insanın içini burkar. o katledilen genç devrimcilerin hep yoksul çocuklarla arkadaş, hep fedakar, hep diğerkâm halleri, bu hallerin oluşturduğu inandırıcılıktan doğan siyasi aura'nın da hep katledilerek ödettirilmesini o kadar güzel anlatır ki. bir edebi eser olarak başarısı kadar, ki ben bir edebi eser olarak da çok sevmiştim okuduğumda, bir dönem anlatısı olarak da müthiş bir metindir.

    balık pazarı'nda bıçaklanan demir amca'nın ya da emniyetin altıncı katından atılan münir amca'nın ya da faşistlerin bıçakladığı eğitim enstitüsü müdürü sabit amca'nın hikayesine ne kadar da benzer. ne kadar da benzer yetmişli yıllarda katledilen devrimcilerin cemicümlesinin hikayesi birbirine.

    bir de, yazarın adını memet türkkan diye hatırlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap