• insanın karşısındakini, şöylesin böylesin diyerekten analiz etmesidir. çoğu yerde tanık olsak da oldukça tehlikeli bir harekettir.
    zira yıllarını verip psikolog olmuş kişilerin, hastalarıyla saatler hatta günler geçirip zor bela psikolojik analiz yapmaya çalıştıkları düşünüldüğünde, "hemencecik psikolojik analiz"in ne denli yanlış sonuç vermeye yatkın, riskli ve zor bir eylem olduğu daha kolay anlaşılmaktadır.
  • (bkz: psikanaliz)
  • açık ara en iyi olduğum şey diyebilirim. insanların davranışlarına, kişiliklerine ve altında yatan bilebileceğimiz ya da bilemeyeceğimiz her şeye dair nokta atışı tahminler yürütür, gerçekleri kazarak yüzeye çıkarırım. kişinin kendi doğasını kullanıp onu analiz ederken tümevarım yöntemiyle insan doğasına indirger ve başına gelebilecek her şey ile ilgili (buna kendi kafasında düşünüp kendi kendini cevapladığı anlar dahil) dört boyutlu bir haritasını çıkarabilirim. ve bunu farkında olmadan yaparım. spiritüel olarak benden kat kat üstün yeteneklere sahip bir arkadaşımdan duyduğuma göre insan sarraflığı söz konusu olunca sezgilerimin kuvvetli olmasının nedeni halihazırda uğraştığım astral seyahat, telepati gibi alanların yanında bir de medyomluğa yatkın olmamdanmış. bir de sağlam akademik psikoloji bilgisi tabii.* enerjiye hükmetmek konusundaki alanları kalıplaştırmak istemem, bu yüzden bir prosedüre uyarak değil de bu konuda giriştiğim şeyleri sezgisel yapıyorum ve bu da aradığım ve beklediğim ihtimallerin bana yaklaşması olasılığını artırıyor. bildiğim tüm psikolojik teknikleri çift taraflı bir faydanın yanı sıra evrenin de menfaatini düşünerek zekice ve özgürce kullanabiliyorum. beynimin farklı niteliklere ayırdığı ve farklı benliklere atfettiği güç, gerek fiziksel gerek de spiritüel alanlarda parçalara ayrılan ve karmaşıklığına rağmen inanılmaz derece düzenli olan sistemin çarkını döndürmede voltron misali çalışıyor. bu kadar güç, sorumluluk gerektirir, hatta korku ve kaygıya yol açabilir fakat insan olarak gerçekleştirmeye çalıştığım(ız) potansiyele yükselen tesseract formundaki merdivenin ilk basamağı budur.
  • son dönemlerde artan popüler kültür dayatması bir freud çılgınlığı aldı başını gidiyor herkes psikolojik saptalamalar veyahut çözümlemelerde bulunuyor aslina bakarsanız bu gayet olumlu bir durum toplumun hurafelerle değilde semptom bazlı gerçek analizlerde bulunması ülke adına umut verici gel gelelim olumsuz yönüne her b12 eksiği d vitamini eksiği yada fizyolojik sorunu olup bunların noksan belirtilerini psikolojik sendromlar ile açıklaması çok endişe verici her geçirilen stres ve buhran dönemlerini saçma analizlerle agir hastalık moduna sokmak hepimize zarar verir nitekim toplumda psikolojik rahatsızlığı ile övünen ciddi bir ilgi bağımlısı kitle var az biraz adler az birazda jung diyerek konuyu kapatıyorum.
hesabın var mı? giriş yap