• mimar frank lloyd wright in tasarladigi bir yapi.
    ing. running water
  • mimarlik tarihinin en saglam islerinden birir, kendi iinde onemli bir kutle dengesine sahip olmasi ve geisleriyle etkileyici yapi *
  • ing. fallingwater..
    frank lloyd wright, evi bear run isimli bi ırmakta bulunan şelalenin üstündeki kayalara oturtmuştur.ama evin şelale manzarası yoktur. sebebi de mimarın "şelaleyi görmek değil yaşamak gerektiği" düşüncesidir. şelaleyi görebilmek için terastan eğilmek gerekmektedir. evin içinden nehre inen basamaklar vardır.
    pencerelerin taş duvarla birleştiği noktalarda doğrama yoktur. camlar taşların arasına açılan oluklara yerleştirilmiştir.
  • inşaat bittiğinde , irmağin üzerine uzanan balkonların altına girmek istemeyen işçilere kızan frankie, işçilere ve sendikalarına küfür ederek ahşap kalıpları kendi söker...
  • organik mimarinin en onemli eserlerinden biri olan selale evi ne yazik ki zamana yenik dusmekte ve berbat yalitim ve statik sorunlari yasamaktadir, artik ev olarak degil muze olarak kullanilmaktadir.
  • ufak bir isinma problemi var kendisinin..!!...

    ha$a elestirmiyorum..
    sadece ben usudum o kadar..temmuz'du halbuki..sanirim kan eksikligi var!!!
  • yasayan ailenin hanimi intihar etmistir. surrounding den mi, kisisel problemlerden mi bilinmez ama gidenler bilir sadece fiziksel olarak "soguk" deildir.
  • half life 2 motoruyla 3d olarak modellenmis olan olaganustu ev. videosu icin:

    http://www.bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=910
  • wright'ın kaleminden su akar gibi akmıştır tasarımı. zira kendisi işi alır, topografik değerlendirmelerini vs. yapar ve 7 ay boyunca tek bir çizik atmaz projeye dair. 7 ay sonra evin sahibi olan kauffman ailesinden bir telefon alır ve aile projeye artık bakmak istediklerini söyler. o da kabul eder ve yemek için buluşurlar. yemeğe gittiğinde ise orada çizmeye başlar projeyi, eskizlerini sıralar bir bir. meşhur şelale evi bir öğle yemeği esnasında tasarlanmış olur böylece. söylentilere göre çalışanları yetişemezmiş zamanında wright'ın kaleminin hızına.
    (bkz: usta)
  • "yapıda öne çıkan özellik, balkonları. balkonların genişliği çok fazla, bu yüzden balkonların geniş olması yapıda zamanla statik problemler ortaya çıkmasına neden olmuş. balkonların açıklığı o kadar fazla ki eğilmeler artık gözle görülebiliyor. yani artık balkonlar kendi ağırlığını bile taşıyamaz halde. bunu gören mühendisler 2002 yılında yapıda restorasyona gidiyorlar. restorasyon sırasında yapının mimari olarak çok güzel yapılmasına rağmen gerekli statik hesapların aceleye getirildiği görülüyor. water hall adındaki mühendisin balkonlara takviye kolonları yapılması isteği yapı sahipleri tarafından kabul görmüyor.

    işte burada mimarlık yanında mühendisliğin de bir tasarımda ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. şu an yapının sahibi bile bu yapıyı "mimari bir hezimet" olarak adlandırıyor."

    devamı:
    http://www.cihanozdemir.com/…-ev.html#ixzz1kmplq82f
    ayrıca:
    http://www.arkitera.com/…selale-evi-75-yasinda/2865
hesabın var mı? giriş yap