• fikiratölyesi.com'un yaratıcısı. bunu zaten biliyoruz

    "üniversitede neden iki bölüm okudun" diye sorduğunda "entellektüel tatmin" diye cevap verdim. gülmüştü cevabıma. tanışalı henüz 10 dakika olmuşken hem böyle bir cevap yeterince dikkatli seçilmiş iki kelimenin bir araya gelmesiydi, hem de bir iş mülakatında sarfedilecek ince bir nükteydi. gülmesinin nedenini kavramam görüşmenin sonunda oldu.

    "fikiratölyesi de benim mastürbasyonum" diye yanıtladı. ortalıkta sorulmuş bir soru yoktu ama aradan geçen bir buçuk saat boyunca "politically correct" olmaktan vazgeçmeyen benin ve vazgeçirmek için direttikçe direten bir tunç'un rahatlama süreci söz konusuydu.

    bana tunç ne iş yapar diye soranlara, soruyu yönelten kişiye göre cevap veriyorum. büyük şirketlerin ve "corporate" ilişkilerin nasıl yürüdüğü hakkında pek fikri olmayanlara "danışman" diyorum söz gelimi. mevzuya biraz daha hakim olanlara "koçluk" yaptığını söylüyorum. "kişisel antrenör gibi bir şey, psikologla, performans maksimizasyonu için çalışan birisi gibi" diye ekliyorum. jenerik sözlerden hoşlananlara "pazarlama gurusu", arkadaşlarıma ise "beni işe almadan önce çıldırtmaya çalışan herif" diyorum.

    bu belirsiz gibi gözüken tablonun tam ortasında, aslında mesleklerde uzmanlaşmanın ve görev tanımlarının kesin bir çizgiyle sınırlarının belirlendiği günümüz iş dünyasında, altı kaval üstü seshane olmanın ne kadar da lüzumlu bir şey olduğunu gösteren birisidir sevgili tunç kılınç. çok disiplinli ve yönlü olmanın şirketlerdeki performans artırma seminerlerinde 'bedava yemek ve işten kaytarma' anlamına geldiği pek sevgili ülkemizde, oturduğu yerden ayda on binlerce insana yazılarını okutturarak onları birkaç saniye de olsa düşünmeye sevkettirecek tatminsel eyleminden dolayı da tebrik etmek istiyorum.

    geçmişinde taşıdığı kurumsal tecrübenin an be an "dr jekyll mr hyde" misali konuşmalarında yönlendirici git geller yaşaması ve yaşatması takdire şayan olmakla beraber; gayet resmi bir iş görüşmesinde, "beyefendi, cv'nizi inceledik... kusura bakmayın ama sizden bibok olmaz... burada harvard'ı bitirdi demişsiniz ama henüz cv yazarken typo hatası yapmamayı bile beceremiyorsunuz" deme potansiyeli taşıması açısından eğer bir gün olursa project mayhem'in asil neferlerinden biri olmasını kolaylaştırmaktadır.

    neticede kendisi azılı bir anti-plaza insanı, köktenci bir yaratıcı düşünce "think-tank"i olmaktan çok; başarılı bir insan ilişkicisi, takdire şayan bir arkadaştır.

    bu da yıkama yağlama olsun…
  • http://www.fikiratolyesi.com/ adresinden fikri faaliyetlerine ulaşılabilecek kişi.
  • yaşamayı bilen ve seven adam. usta. bir ara kendisine "madem atölyen var, çırağın da olsun" diyerek kendisinin çırağı olmak istediğini söylemiştim. kabul etmişti. sonra kaytardım, ayıp ettim.
  • tum zamanlarin en iyi 250 filminden sonra,bugun bloguna tum zamanlarin gelmis gecmis en iyi sarkilarini kendine gore eklemis olmasiyla ve herkesten goruslerini istemesiyle beni mest etmistir. sayesinde playlistime cok guzel sarkilar ekleyecegimdir.
  • fikir atölyesinin ustabaşıdır, faili meçhul kıyaktır, oyun oynamayı seviyordur zannımca, mütevazidir de... havaya girmemiştir onca yaptığı şeye rağmen. bir çaylak karşısına geçip "ne yapaca'm" paniğini anlattığında çok fena gaza getirir. takip edilesidir.
  • elma'yı, sevmeye zorlamayan hatta bunu talep bile etmeyen hatta elmanın kendisini görmesinden bile imtina eden ex reklamcı post-fikirbaz. kendisini zerre tanımıyorum ama eminim ki tunç kılınç iyi bir adam. tanımadığı insanları harbiyeli bir şekilde mutlu ederek bundan çocukça keyif alıyor. lanet olsun corç, çok sıkıcı ve bencil hayatlar yaşıyoruz çoğumuz. sırf bu yüzden yarın kıyamet kopsa, itiraz edene şaşarım. neyse. tunç kılınç'tan öğrenecek ne çok şey var. hey corç, sen hiç kimseye vermiyorsun borç. olur mu olm, paylaşsana biraz. konuyu hemen dağıtırım, acayip. birden oluyor doktor, cidden anlamıyorum. neyse. mutlu olmanın yollarından biri belki de hiç tanımadığımız, hiç tanışamayacağımız insanları zerre karşılık beklemeden mutlu etmektir dude, ne dersin? hey dude, take a sad song and make it better. dude mu corç mu, hooop gitti yine kafa. neyse. ne kadar çok neyse diyorum lan. bu, çok gereksiz laflar ettiğimin de göstergesi olabilir mi? neyse.

    çok yaşasın. çok kıyak yapsın. bi gün görürsem bi yerlerde, ben de ona faili meçhul bir kıyak yaparsam şamşırmasın!
  • çok küçükken fikir atölyesini keşfettim.
    bana kendisini "tunç'un hayatı sıfırlama karalamaları" ile sevdirdi. o yazıyı okuduğumdan beri "merhaba dünya!" evresinden "merhaba dünya?" evresine geçebilmek için uğraşıyorum ama sanırım bunun bir kısa yolu yok. yaşayıp geçmek gerekiyor.
  • tedxreset konuşmasıyla tanıdığım, sevdiğim samimi adam.

    ilgili konuşmada kendinden önceki konuşma başlıkları, temalarını sıralayıp aslında bu sıralamayı ters çevirmek gerektiğine değinmiştir. sıralama şöyledir:

    1-unut
    2-düşün
    3-yarat
    4-hareket et

    "1- unut. siz birilerine derseniz ki "unut", keşke o kadar kolay olsa. mümkün değil ki öyle bir şey.

    2- düşün. yahu niye düşüneyim? bana birileri düşünmeme alternatifi verirse ben düşünmem. ben hayatım boyunca kopya çekerek geçtim.

    3- yarat. neyi yaratıyorum? yani, olmamış ki, ben birşeyleri düşünmemişim ki, buraya birşeyler girmemiş ki. yaratmak bazı unsurların, daha doğrusu, bildiğiniz iki veya ikiden fazla unsurun yeni baştan birleşmesi. bende birleşecek bir şey olmamış ki; zaten herkes benim yerime düşünmüş birşeyleri.

    4. harekete geç. tabi harekete geçeceğiz ki bir sonuç olacak. ben diyorum ki bunu ters çevirelim, bu süreci.

    bence harekete geç 1 olsun. hakkaten. yani çıkın dışarı; o bile bence bir harekete geçmek. harekete geçerseniz zaten yaratırsınız, çünkü harekete geçme nedeniniz bir şeyi yaratmak üzere zaten. yanlış olsun ya, geri dönüp onu düzeltirsiniz. üçüncüsü yarattığınızın üzerine artık düşünmek zorundasınız. e zaten unuttunuz gitti. dolayısıyla unut diye de bir şey kalmıyor. bitiyor olay hocam."

    devamı da çok samimi ve ilham verici bir konuşmadır. daha önce de link verildiği üzere konuşma buradadır.
hesabın var mı? giriş yap