*

  • e$antiyon olarak sikca dagitilan bir takvim. on sayfasinda namaz vakitleri ve hadis-i $erifler, arka sayfasinda ise daha cok dini bilgiler, manzum menkibeler kimi zaman fikralar yer almaktadir.
  • sayfalarinin uzerinde bugun dogan cocuklara isimler bolumu bulunmaktadir.
  • 9 mart 2004 - 18 muharrem 1425 şeklinde hicri hicri gösteren takvim, tukiyedeki olmayan "r" kadar gereksiz bi tavim..k da gereksiz tabi..
  • arka kısmında günün isimleri ( ki bunlar genelde kafiye isimler olurdu. eğer erkek ekrem ise kız ekremiye filan olurdu.), günün yemeği, günlük deği$mek suretiyle dini bilgiler, hayvanlar alemi (en hızlı ko$an hayvan, en çok ya$ayan hayvan gibi istatistikler olurdu), genellikle temizlik ve yemek ile ilgili püf noktaları, salakça fıkralar, bilmeceler/bulmacalar, tarihi anılar ve bazı türkiye gazetesinde yayılanan yazılardan alıntılar olurdu.

    çocukluğum da çok özel bir yeri vardı bu takvimlerin. çok $eyler öğretmi$tir.
  • o zamanlar farketmesek de şimdi eksikliğini cektigimiz cocukluk dönemi takvimimizdir.. oyle ki akşamdan akşama yapraklarını koparmak ve takip etmek zaman zaman moda olurdu ev ahalisi arasında.."ben koparıyordum onu her akşam niye sen kopardın" tantanaları olurdu..
    uzerinde yazan bilgileri kimi zaman dikkatli kimi zaman umursamadan okurduk..nedendir bilmem benimse en çok dikkatimi çeken "gündüz uzaması 1dk. ; gündüz kısalması 3dk." uyarılarıydı.. her gün dikkatle takip ederdim. halbuki ne değerliymiş şimdi 29 ekim günü için "prof. dr. necmettin erbakan'ın doğumgünü" yazan takvim müsvettelerine nazaran...adam akıllı doğru dürüst takvimmiş de biz değerini bilemedik pek..
    şimdi dağıtılmıyor sanırım.. dağıtılsa her yılbaşı yaklaştığında eksikliğini çekmezdim ben böyle..

    (bkz: hicret takvimi)
    (bkz: zafer takvimi)
    (bkz: 80'lerde çocuk olmak)
  • ilginç bir görüş açısına sahip takvimdir.

    (bkz: kulağına küpe taktıran kadınlaşmış gençler)
  • yaşadığım ilde*, orta ve küçük ölçekli işletmelerin 2015 yılına girerken, sıklıkla rağbet ettiği ve müşterilerine sunduğu iki üç yeni yıl eşantiyonu takvimden biri. yani öyle çokta nostaljik bir öge değil. hatta şu an ilk sekiz yaprağı koparılmış vaziyette olan bir tanesi evde mevcut.
  • yıllardır kullandığım takvimdir, neden? çünkü arkasındaki yazıları okumak bana zevk veriyor, her yılın aralık ayında türkiye takvimi bulur, bir gün içinde tüm takvimi okur, ardından 1 ocak günü itibariyle duvardan söküp tekrar okurum. tam 40 yaş üstü etkinliği ama ben bu alışkanlığa 12 yıl önce, 11 yaşımdayken başladım.
hesabın var mı? giriş yap