• [11 ocak 2015 paris'de yapılan charlie hebdo anma yürüyüşü olacaktı ama elbette sığmadı.]

    charlie hebdo’ya yapılan terör saldırısında ölen 12 kişiyi anmak ve dayanışma gösterisinde bulunmak amacıyla paris, bugün sokağa iniyor. bir milyondan fazla kişinin katılması beklenen yürüyüşün buıgün yerel saatle 15.00'da (tsi 17.00) başlaması planlanıyor. türkiye'den başbakan ahmet davutoğlu katılıyor.

    katılması beklenen diğer liderler ise almanya başbakanı angela merkel, ingiltere başbakanı david cameron, ispanya başbakanı mariano rajoy, italya başbakanı matteo renzi, hollanda başbakanı mark rutte, danimarka başbakanı helle thorning-schmidt, belçika başbakanı charles michel, finlandiya başbakanı alexander stubb, israil başbakanı binyamin netanyahu, portekiz başbakanı pedro passos coelho, ukrayna cumhurbaşkanı petro poroşenko, macaristan başbakanı viktor orban, isveç başbakanı stefan löfven, lüksemburg başbakanı xavier bettel, polonya başbakanı ewa kopacz, çek cumhuriyeti başbakanı bohuslav sobotka, norveç başbakanı erna solberg, isviçre cumhurbaşkanı simonetta sommaruga, nijerya devlet başkanı mahamadou ıssoufou, mali cumhurbaşkanı ibrahim boubacar keita, kosova cumhurbaşbakanı atifete jahjaga, avrupa birliği konseyi başkanı donald tusk, ab komisyonu başkanı jean claude juncker, ab yüksek temsilcisi federica morgherini, avrupa parlamentosu başkanı martin schulz, avrupa konseyi genel sekreteri thorbjorn jagland, nato genel sekreteri jens stoltenberg.

    yürüyüşle ilgili bir açıklama yapan fransa içişleri bakanı bernard cazeneuve, “bu yürüyüşün saygı ve güvenlik içinde geçmesi için her türlü önlem alındı” dedi. cazeneuve, charlie hebdo saldırısının ardından devreye sokulan güvenlik önlemlerinin ve unsurlarının yürüyüş için de devrede olacağını söyledi. olay sonrasında paris’teki güvenlik unsurlarına ek olarak 800 asker takviyesi yapılmıştı. bu sayıya 500 asker daha eklendi. fransa, terörle mücadele programı ‘vigipirate’ı da en yüksek düzeyde tutmayı sürdürecek. charlie hebdo’ya yönelik saldırının ardından spontane destek eylemlerine sahne olan place de le republique’te (cumhuriyet meydanı) başlayacak olan yürüyüşe katılımın rekor düzeyde olması beklendiğinden eylem için tek yerine en az iki güzergâh izlenmesi fikri benimsendi. place de la nation’da (ulus meydanı) sona ermesi öngörülen yürüyüş için üçüncü bir güzergâhın da devreye sokulması gündemde.

    haber kaynağı
  • fazla katılım olacağını sanmadığım yürüyüş.

    ha çocuğun biri baget almaya giderken vurulursa işler karışır o ayrı.
  • ülkesinde basın özgürlüğü olmayan, yürüyüş özgürlüğü olmayan, bırak peygamberi siyasi liderleri bile karikatürize edenleri linç eden iktidar partisinin başbakan'ının katılacağı yürüyüştür.

    bilin bakalım hangi ülke başbakan'ı!
  • ileri demokrasimizin veli iftarı cumhurin reisi katılmayıp çocuğu göndermiştir
  • ilginç mantalitedeki, kendisiyle çelişen bazı insanların da katıldığı yürüyüş (bkz: terörü protesto eylemine pkk bayrağı ile gitmek)
  • (bkz: #48330024)
  • fransada terörü protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte bır yaratığın posterini gördük arkadas.vay anasını sizde öyle bir potansıyel varki dünyanın her yerini bok edebilecek bir kapasite.fransanın baskenti medenıyetın besıgı parıste terörü lanetleyen yürüyüşün içine nasıl ettiniz öyle yahu.kıssadan hisse varoldugunuz heryerde ne varsa ne yapılıyorsa içine edebılıyorsunuz.yürüyüşün bile anlamı artık kalmadı.bizde millet olarak sadece kendimizi şanssız zannederdik adamlar veba gibi arkadas.
  • ışid'in, el kaide'nin ve diğer terör örgütlerinin şu ana kadar öldürdüğü ve şimdiden sonra öldürebileceği masum insanın binlerce kat fazlasını öldürmüş ve öldürmeye devam eden ülke başkanlarının katıldığı yürüyüştür.

    diğer teröristlerden tek farkları takım elbise giymeleridir. alemlerde demokrasi için yürüdük dersiniz kim bilecek amk.
  • ne charlie hebdo'ymuş arkadaş...medyanın charlie hebdo olayıyla ilgili ikiyüzlülüğü alejandro gonzalez inarritu'nun 2006 tarihli "babel (babil)" filmini hatırlatıyor bana.

    izleyenler bilirler, fas'a tatile giden burnu büyük amerikalı çift çölde gezinti yaparlarken o sırada babalarının tüfeğiyle oynamakta olan iki küçük fas'lı kardeşin tamamen şanssızlık eseri araba içindeki amerikalı kadını omzundan vurmalarından sonra polis sürek avı başlatıyor, filmin sonunda kardeşler fas polisi tarafından çatır çatır vurulurken amerika'lı kadının uçakla evine sapasağlam götürülmesi bütün abd medyası tarafından "büyük kahramanlık" olarak canlı yayında verilirken, kardeşlerin zavallı hali ancak dikkat eden seyircinin görebileceği şekilde altyazı haberi olarak verilip geçiliyordu üstünde bile durulmadan. fransa'da yaşanan olaylar tabii ki de lanetlenmesi gereken şeyler ama charlie hebdo olayından hemen bir gün sonra nijerya'da boko haram denen sapıklar örgütünün 2000 kişiyi yakarak öldürmesi nedense hiçbir kanalda kendine haber olarak yer bulamıyor, nedense dünyayı şoke edemiyor. ölenler elit fransızlar olmadığı için tabii ki de. kendi ülkelerinin orduları abd ordularına destek olup ortadoğu'da yapmadığı katliam bırakmaz, hiçbir suçu günahı olmayan milyonlarca insanı öldürürken hiç umurlarında olmadan lüks içindeki "özgür" hayatlarında eğlenmeye devam edenler, yılan kendilerine dokununca bütün dünyanın kendilerinden yana olmasını isteyip, ağlaşıyorlar. "terörü lanet" yürüyüşleri düzenleyip bütün dünya televizyonlarından naklen yayın yaptırıyorlar. bütün dünya medyası da batı merkezli ve hıristiyan ülkelerin denetiminde olduğu için işte bu kadar kolay bir şekilde de kitleleri peşlerine takıyorlar. üstelik ifade özgürlüğü ya da değil, şöyle veya böyle söz konusu dergide yayınladıkları hakaret dolu karikatürlerle işte bu tür radikal adamların bu tür saldırıları yapmalarına sebebiyet verebilecek kışkırtmaların tetikçiliğini yapmışlarken. bir de derginin öldürülen editörlerinden biri "ben sadece kalemimle karikatür çiziyorum, çizdiklerimle kimsenin hayatına kastetmiyorum" demiş zamanında. eline silah alarak birebir değil belki ama dolaylı olarak gayet de tetikçilik yapıyordu ve bu işin sonunun buralara varabileceğini gayet iyi biliyordu.

    terörün her türlüsüne lanet etmeli ama bu kadar ikiyüzlülük ve kendini beğenmişlik ancak george orwell'in "hayvan çiftliği" kitabındaki unutulmaz satırlarla açıklanabilir :

    "bütün hayvanlar eşittir. ama bazı hayvanlar daha eşittir..." maalesef...
  • 40 kusur liderin kol kola yurudugu yuruyus,bu an sonsuz olsa ya,bi daha kavga dovus savas olmasa su yeryuzunde.tamam sustum
hesabın var mı? giriş yap