• mal misin oglum sen? ananin babanin konmak icin onlari gozden cikariyorsun.
  • evladin hayirlisini ver denecek durum.
    ya rab sen besle büyüt okut hayata hazirla. o sabahin köründe senin hayat boyu biriktirdiğin parayla taşak kebabi yapma planlari yapsin.
    bunu hesaplayana kadar anami babami gezmeye dunyayi gormeye tesvik edeyim ömür boyunca çalıştınız diyeceğine.
    ayrıca yaşın kaç dostum senin. ana babanin emekli maasiyla geciniyoruz rahatca diyorsun. hic mi iki emekli parasinin ustunde hayalin yok.
  • hakka yürüyüş kısmından sonrasını okumadığım, hayatını beleşçilik ve mirasyedilik üzerine kuran bir adamın hikayesi. adam anası babasının yıllarca, onu okutup büyütürken bir kenarda biriken parasını "hakka yürüseler" varsayımıyla cebe indirme derdinde. alsınlar dünyayı gezsinler haketmişler falan diyeceğine adam ebeveynini hakka yürütüp paralarına konuyıor yahu! bir de buna başlık açmış. olmayan insafınızı s.keyim efenim.

    bu da burda dursun.
  • (bkz: 29.90 lirayla 30 gün boyunca geçinmek)

    iyice lükse düşkünlüğü artmış yazar beklentisi. biz senin aylık 30 tl ile yaşayabilme ihtimalini sevmiştik halbuki.

    edit : millet ciddi ciddi yorum yazıyor. vay emenike. sonra ortamlarda ekşide şöyle yazarım, böyle uçarım filan diye konuşurlar.
  • enflasyon, deflasyon, dahası stagflasyon gibi iktisadi hastalıkların itibari milli paranın değerini ve nispi fiyatları ne kadar büyük ölçüde değiştirabileceğini hesaba katmayan tarih ve iktisat bilgisi fakiri birinin tesellisi.
  • bkz
  • 8'nci maddeye kadar sigir gibi yasamanin kitabini yazan, 8'nci maddede iskenderle durumu kurtarmaya calisan ancak 9'ncu maddeyle beraber tekrar sigir yasamina geri donen yazarin gunu kurtarmaya yonelik hesabi.

    lakin buyuksehir (evet, ankara bir buyuksehir) yerine bir ilce / kasaba secilse daha mantikli olur. zira masraflari 75% oraninda azaltacagi icin birikim bile yapmaya baslayabilir yazar arkadas.

    marmara'da edirne, karamursel ve degirmendere; ege'de soke; akdeniz'de antalya sahil seridindeki ilceleri siddetle oneririm.

    hatta plase olarak evi satip yari fiyatina uruguay, sirbistan, cekya, polonya, portekiz hatta yunanistan gibi ulkelerden ev satin alarak turkiye'den kacmak gibi nefis bir eylem de gerceklestirip sigirlik orani azaltilabilir.

    edit: söke’ye laf etmeyiniz. mavişehir demediğine dua etsin yazar, tüm hayatı langırt oynayarak geçerdi. en azından söke’den bir minibüse bakıyor sahile inip bira içmek. hatta iskenderci bile vardı diye hatırlıyorum.
  • bu zekayla bu yaşa kadar nasıl geldin? bu gece de çarşafın altında sabaha kadar ağlayacağım neden bu kadar zeki değilim diye.
  • yıl olmuş 2018 hala faiz getirisi diye bir şey olduğunu sanan insanlar var, başka da diyecek bir şey yok.
hesabın var mı? giriş yap