• uzun zamandır devam eden bir maceranın ardından. btk, şikayet var, ve müşteri hizmetlerine yaptığım şikayetler sonrası düzgün bir geri dönüş alamamam nedeniyle açtığım başlık.

    yaklaşık 1 sene önce 8 mbps'lik yalın internet kullanıcısı iken ultranet diye bir tabirle karşıma çıktılar. 16mbps'ye kadar internet diyerek reklamlarını bir güzel yaptılar. rezaletin ilk boyutu hali hazırda olan müşterilerine ürünlerde indirim sağlanmazken yeni müşterilere daha iyi kampanyalar sunulmasıydı. bende sevgilim mrs gallagher üzerine taahhütlü olarak yeni ultranet paketine geçtim. yeni üyelik olduğu için boşa verilen internet bağlantı ücretini söylememe gerek yok sanırım.

    kurulum sonrası internetin sürekli kesilmesi ile bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenip ttnet'i aradım. müşteri hizmetleri bulunduğum bölgenin 16 mbps'ye kadar internetin desteklemediğini maksimum 12 mbps'ye kadar internet hızını kullanabileceğimi söyledi.

    bu durum karşısında epey sinirlendim.bunca çabamın sadece bunun için olması bende kazıklanmış hissi uyandırmıştı bile. gerekli bir sürü şikayet sonrası ttnet'in hiç bir şey yapamıyoruz. taahhütü iptal ederseniz cezasını ödemek zorunda kalırsınız gibi müşteri memnuniyetinden uzak bir şekilde cevabı emeklerimin boşa gittiğinin belirtisi idi.

    kullanmaya devam ettikçe internetin ara ara yavaş olduğunu gözlemledim. daha sonra modem arayüzünden gelen internet hızını kontrol ettim.

    modem arayüzündeki değer:
    http://i58.tinypic.com/3004bnn.png

    bunun normalde yaklaşık 12110 kbps yani 12 mbps olması gerekiyor. ama 8 mbps hızının verildiğini görünce kazıklanma hissim bu sefer 2 katına çıkmıştı. onca uğraş ve hizmet alma isteği ttnet'in beni kazıklaması ve kandırması ile sonuçlandı. her ay düzenli olarak ttnet'i arayıp bu değerin tekrar 12 mbps olmasını sağlıyorum. her ay düzenli olarak bunu aşşağıya çekip bazen 8 bazen 7 yapıyorlar. bir arkadaş modem ısındığı için hız düşüyor diye cevap verdi mesela. herkes her seferinde farklı bahaneler ile hızı geri 12 mbps'ye çıkarıyor. ta ki bugün konuştuğum inatçı arkadaş zaten maksimum seviyede kullandığımı ve benim laftan anlamadığımı söyleyene kadar. işte bu yüzden bu yazıyı yazıyorum. çünkü artık yapabilecek hiç bir şeyim yok. artık bir şekilde kabullenmek ve taahhütümün bitmesini beklemek zorundayım.

    bu başlığı açmamdaki ana amaç insanların bunu öğrenmesi ve 16 mbps'ye kadar derken size 8 mbps interneti bile yüzsüz bir şekilde sunabilecekleri. taahhütlü hizmetten dilim yandığı için artık taahhütsüz internet kullanıp super online'a geçerim diyorum ama kendileri taahhütsüz hizmet vermiyor. anlayacağınız aşağı tükürsem bıyık yukarı tükürsem sakal.
  • sadece başlığı açan arkadaşa değil binlerce kişiye yapılmış rezalettir. 8 mbps internet kullanan herkese aynı teklif yapılmış ve fiyat artmasına karşılık hız aynıdır. 3 ay boyunca ben de cebelleştim fakat ttnet takmıyor yasal olarak da yollar kapalı. 8 mbps'ye 73837828282 lira vermeye devam.
hesabın var mı? giriş yap