*

  • kaynak

    rus halkına seslendiği tweettir. rusça altyazılı olarak yayınladığı konuşmasında spor kariyerine başlamasına vesile olan olaydan tutun da babasının alman ordusunda leningrad kuşatmasında savaşması gibi özel hayatına dair enteresan bilgiler de vererek, ukrayna işgali hakkında rus halkının ve cephedeki askerlerinin siyasetçiler tarafından dezenformasyona uğratıldığına değiniyor.

    hem bir sporcu hem de oyuncu kimliğiyle yaşananlar karşısında sesiz kalmak yerine bir çağrı yapması, kendi özel hayatı üzerinden mesajını vermesini şahsen takdir ediyorum. şu ana kadar rus halkına verilmiş en güçlü mesaj dersem abartmış olmam sanıyorum.
  • bazıları yıldız olarak doğuyor, yıldız gibi yaşıyor ve ölüyor. bize düşenlere bak mk.
  • amerikan'ın vietnam ve ırak işgalleri sırasında keyiften dört köşe olan samimiyetsiz yavşağın tweet'idir. şimdi hümanistlik taslıyor eleman. hümanist kılığına girecek en son kişiler sizsiniz.
  • abd propagandasını tekrar etmesi ironik. onun dışında rusya'ya insani seslenişi avusturya doğumlu abd vatandaşı olarak önemli.

    insanlara barışın önemini hatırlatması. putin'i suçlarken hakaret etmemesi ruslara sıcak mesajlar vermesi önemlidir.

    propaganda kısmına gelirsek, putin her ne kadar çar gibi işgal emri vererek yanlış yapsa da, zelensky doğudaki halk için insan değiller demiş biri. ukrayna'da naziler sempati görüyor ve azov birliği nazilerden oluşuyor. yani ukrayna'da nazi var.

    abd'den örnek verip bakın bizde de yanlışlar var demek istemiş ama o da propaganda.

    2021'de abd başkentinde kalkışma oldu demek ukrayna'da 2013'te basılan devlet binalarını görmemiş biri için mümkün olabilir. binalar yakıldı, her yer yağmalanmış.

    capitol hill'de bir iki binaya giren kişiler burası mı kongre salonu iyiymiş dedikten sonra etrafa oturdular.

    işte biri pelosinin dizüstünü çaldı. ve oylama belgelerine saldırmaya çalışan oldu. o kadar. ölen tek kişi göstericiydi.

    insurrection görmek istiyorsa oliver stone ukrayna yanıyor belgeseline bir göz atsın.

    bütün bu ezberlerine rağmen arnold bey, sıcak, barış yanlısı kimseyi dışlamayan şekilde konuşmuş. saygıdeğer bir davranış.
  • rus halkının çok az kısmına ulaşabilecek olan mesajdır. ulaşabildiği kitle zaten az çok bu konulara hakimdir.
  • "ülkenizi rusya'ya teslim edin. direnmeyin" diye tweet atacak olsa, alkışlayacak rus şakşakçıları tarafından eleştirilecek tweettir.
  • son derece etkileyici bir konuşma olmuş
  • ulan milletin sanatçısı etrafında olan bitene nasıl da duyar kasıyor,bir de bizim sümsüklere bak,bana dokunmayan yılan bin yaşasın.
  • reis güzel video yapmış. benim dikkatimi çeken somut gerçekler. gösterdiği resimler, fincan vs. genelde ünlüler böyle videolarda uçarlar da uçarlar. şöyle yaptım böyle ettim diye ama, hep farazi, hep soyut. arnold reis çıkarıp masaya koymuş.
hesabın var mı? giriş yap