• 200 metre serbest finalinde paul biedermann'ın michael phelps'in 1 boy kadar önünde altın madalyayı aldığı şampiyona.

    1.42.00 ile dünya rekounu da kırdı biedermann ve bunu yaparken phelps'e 1.22 saniye fark attı..
  • michael phelps 200 metre kelebekte 1.51.51 ile kendi dünya rekorunu geliştirip ilk bireysel altınını almıştır bu turnuvada.
  • yüzme tarihine geçecek efsanevi bir 100 metre kelebek finaline ev sahipliği yapmış şampiyona.

    inanılmaz bir son 25 metre yüzüldü.. yarım boy - tam boy arası geride olan michael phelps ok gibi fırladı geldi ve milorad cavic'i geride bıraktı. insanı yerinden hoplatıp son 4-5 kulacını ayakta izlettirdiler..
  • bayanlar 400 metre serbestte 3.59.15'lik derecesiyle italyan yüzücü federica pellegrini'nin altın madalyayı dünya rekoruyla kazandığı turnuva.

    3.59.15'in dünya rekoru olmasının dışında şöyle bir özelliği var ki bayanlar 400 metrede ilk kez bir sporcu 4 dakikanın altına iniyor.. 53 sene evvel bu kategoride bir bayan 5 dakikanın altına inmiş ve insanlar şaşırmış deliye dönmüş nasıl olur diye.. 53 yıl ve tam 1 dakikalık gelişme..

    ayrıca 1970'lerin başında bu kategoride erkeklerde 4 dakikanın altına ilk kez inilmişti, bir bayanın bir erkeğin derecesine erişmesi için tam 35 yıl geçmiş oldu yani..
  • hotbird uydusunda rai sport plus kanalından şifresiz bir şekilde, canlı takip edilebilir. yayın italyanca bir sunumla gerçekleşiyor ama diğer her şey (tablolar, sonuçlar, sıralamalar vs) ingilizce pek tabi..
  • sürekli olarak yeni dünya rekorları kırılan turnuva.
    michael phelps dünya rekoru kırmaya devam etmektedir. 100 metre kelebek finalinde son 20yi nasıl geçtiğini kendi bile anlamamıştır.
  • bayanlar 200 metre serbestte federica pellegrini'nin 1.52.98'lik dünya rekoru ile 2. altınını kazandığı turnuva.

    bu tapılası güzellik kendi rekorunu kırdı tıpkı kendisinden önce aynısını yapan phelps gibi..
  • 3. gününde de sürprizlere sahne olmaya devam eden şampiyonadır.

    100 metre bayanlar sırtüstü finalinde olimpiyat gümüş madalyasına sahip zimbabveli kirsty coventry 8. sırayı aldı, yani sonuncu oldu..
  • 18 temmuz-2 agustos arasinda roma'da duzenlenecektir.
    sutopu, acik deniz yuzme, kule atlama, tramplen atlama ve senkronize yuzme yarismalarini da kapsayan sampiyonanin havuzdaki yuzme yarismalari 26 temmuz-2 agustos tarihleri arasinda yapilacaktir.
hesabın var mı? giriş yap