• girizgah: kordon'da ibadet yapan insanlara kızan izmirli veya kordon'da namaz kılan insanlara sinirlenen izmirli şeklinde defalarca başlık açmama rağmen sol framede görünmedi. videodaki sesin inanamayacağımızı beyan etmesi nedeniyle başlık bu haline evrildi. 23 mayıs 2018 şeklinde olması da olay tarihinin belli olmamasından kaynaklıdır.

    —-

    dolar’ın yükselişine atarlanmaktan mola verip balkonda nefes almak isterken çarpıcı manzarayla karşılaşan izmirlidir.

    aman ya rabbi! nasıl olur da insanlar farz namazı kılarlar? hele hele seçim öncesi. bir de bunu izmir’in dibi olan kordon’da yapıyorlar. hamdolsun ki izmirli vatandaş hemen tepkisini koymuş ama görev yarım kalmış. tanışmaya fırsatım olsa “biraz ekşici gibi gördüm sizi.” demekten kendimi alıkoyamazdım. arkadaş çaylaklıktan yeni terfi etmiş anlaşılan. oraya gidip üzerlerine bira dökmesi gerekirdi. biraz daha pişmesi lazım.

    edit 1: cami diyenler için:
    yeryüzünü size mescit kıldık. (isra suresi, 8. ayet)
    izin almadan başkasının mülkü dışında temiz olan her yerde namaz kılınır. ayrıca bölgedeki tek camiinin ufacık hocazade camii olduğunu bilmeyenleri görüyoruz. birinci ve ikinci kordon’da namaz kılmak isteyenlere ne kadar uzak mesafede olduğunu namaz kılmak isterseniz anlarsınız.

    edit 2: çekinmeden kordon'da çimlerde yiyişen izmirli kız, tansaş'tan bira alıp kordon'da çimlerde içen kız, yeni yıla kordon'da tek başına içerek girmek başlıklarındaki kimseyi ilgilendirmez ikiyüzlülüğünüze bakıp bakıp gülüyorum.

    edit 3: 15 temmuz’da konak meydanı’nda son ses zikrullah yapılıyordu. bunları videoya çekemediniz. çünkü bir kısmınız ay hadi inşallah derken, bir kısmınız atm ve fırın kuyruğundaydı.

    edit 4: allah’ım allah’ım. necasetten taharet olmadığı için namaz olmaz diyerek fıkıh kasmaya çalışanlar olmuş. videodan kıldıkları yerdeki kan, idrar, dışkı veya yaş spermi nasıl gördün?

    edit 5: ensonhaber’e takılan arkadaş, sizi memnun etmek istesem cumhuriyet, birgün gibi kaynakları gösterirdim merak etmeyin. tatava yapma izle geç.

    edit 6: @frederico1 bize inanabileceğimiz bir ibadet bulmuş.

    edit 7: internetim az, inanamayacağımız şeyi ucundan görmek istiyorum diyenler için @velhasil kelami sahane görsel yüklemiş: eksiup.com/7fc207a81
  • dışarıda öpüşen çiftleri görünce din iman kalmadı diyen kısmın salyalarını akıtan haber olmuştur.
  • (bkz: açık hava namaz keyfi)

    hayırdır dinci kardeşim, birilerinin hayat tarzına karışmasından rahatsız mı oldun yoksa?
  • işlerine geldi mi "yeryüzü bize seccadedir" derler, işlerine geldiğinde de çamlıca tepesine cami yaparlar. peki bu iki şeyin ortak noktası nedir? evet bildiniz din gösterisi.

    iki rekat tutarlı olsanız da dünya size seccade mi yoksa iki adıma bir cami yaptırmak mı lazım ona bir karar verseniz, insanlar da sizin bu işinize geldiği gibi davranma hastalığınızdan rahatsız olmasa.
  • din din olalı hiç bu kadar kullanılıp sömürülmemiştir heralde dediğim olaylardan sadece biri.
    (bkz: all time greatest)
  • inanılmayacak bir durum yok, izin versek üzerimize sıçarsınız. deniz manzaralı kılınca +1 holy mi veriyor anlamadım ki?
  • riya nedir sorusunu akıllara getirir.

    dipnot: riya, allah için yapılması gereken amel ve ibadeti kullara gösteriş olsun diye yapma anlamında ahlâk terimidir.
  • kimseye kendi inandığını dayatmadığı sürece ve rahatsızlık vermediği sürece isteyen istediğini yapabilme hakkına sahiptir. ayrıca adam başı camii bulunabildiği gibi adam başı alkol alınan mekanlar da bulunmaktadır. özgürlük sadece bizim gibi düşünenler değil herkes için özgürlüktür.
  • 23 mayıs 2018 kordon'da inanamayacağımız şey kesinlikle paylaşılan videodaki şeydir.

    videoyu çekenin söylediği her kelime sonrasında ben küfür etmiştim,bu yine bişey dememiş.
  • sik kafalıya bak hele. insan nasıl olurda farz namazını kılamazmış. defol git caminde kıl namazını oraya 4 dakika uzaklıkta alsancak camii var. her mahalleye mantar gibi cami yaptı padişahınız kullansanıza camileri madem dininize bu kadar sadıksınız. aa ama camide namaz kılarsanız sizi kimse görmez pardon. videodaki insanların o namazı ne için kıldığı gün gibi ortada. ulan sizin din diye taptığınız şey para, güç ve nüfus edinmek başka birşey değil, bu ve bunlar gibi beynini satılığa çıkarmış mahlukatlar yüzünden ülkeyi terkettim be.
    -tanım yapmak gerekirse eğitimsiz insanların saçma hareketlerine örnek oluşturacak bir davranıştır. ne için yapıldığı bellidir.

    edit: kelime hatası.
hesabın var mı? giriş yap