• avrupa ligi maçıdır. maç saati 19.45.
  • sör hantır'ın şimdiden kulakları için pamuk stokladığı maç. maç sonu adı çok hayırlı şekilde anılacaktır. "6-4-0 ve 4-6-0'ı dönüşümlü olarak oynatsak nasıl olur acep" diye düşündüğü de kulislerden sızan bilgiler arasında.
  • son 61 avrupa maçında 1 galibiyet alan trabzonspor’un 6 gol yiyeceği maç.
  • avrupa ligi maçıdır.

    monaco maçında trabzonspor'a basarlar.
  • macin sonunda eger trabzon kazanirsa, monacoyduk seklinde manset atilacak bir mactir. bakiniz, cincon-monaco
  • maç öncesi görüntüleri netleştirelim biraz. grupta iki 3 puanlı takımın maçı. ferencvaros bu 2 takımı da harcadı. bu bakımdan bu maçı kazanan olursa büyük ihtimal ilk 2’de kalacaktır. özellikle trabzon olur da kazanırsa 2 iç saha maçıyla işi garantilemiş olur. iki takım için kırılma maçı gibi. özellikle de monaco için. ligde kötü başlasalar da son 4 maçını da kazandı monaco. hele dün ligin dişlilerinden nantes’ı 4-1 ile geçtiler. içerde çok tehlikeli bir takım görüntüsü var. embolo azmış gibi. monaco paris sg deplasmanından da 1 puanla döndü bu arada. kaybettikleri maçlara bakınca da erken dakikalarda gördükleri kırmızı kartın etkili olduğunu görüyoruz. kısacası fransa liginin şu anda paris sg'den sonra en iyi takımı denebilecek kalibrede bir takımla oynayacağız. takımın geneli 3-4 yıldır monaco'da oynuyor, böyle de istikrarlı bir takım kurmuşlar. altyapıdan 3-4 oyuncuları var kadroda. karşımızda ciddi bir takım ve ciddi bir yapı var!

    bizim tarafta ise son kayseri maçı umut verdi gerçekten. bol pozisyon bulunması, zorlu deplasmandan 3 puan alınması büyük avantaj. iki takımın da moralleri bir hayli yüksek. keyifli bir maç olması umut vermekte ve trabzonsporlular olarak çok ciddi bir heyecanın içinde bulunmaktayız. inşallah en az 1 puan da olsa koparabiliriz. içerde de 1 puan çıkartabilirsek gruptan çıkarız! ama lider çıkmak istiyorsak bu 2 maçta yenilmeden en az 1’ini almalıyız. şunu da unutmamak gerek, 3. olursak da konferanstan devam edeceğiz. bu nedenle ciddiyeti son maçın son saniyesine kadar hiçbir şekilde bırakmamalıyız.

    gelelim bir de işin tarihsel boyutuna. monaco diyince akla ilk prekazi gelir. o sıradışı golüyle gs’nin monaco’yu elemesi türk futbol tarihinin unutulmaz olaylarından biridir. o dönemlerde monacoyu yenmek gerçekten büyük bir başarı idi.

    trabzonsporda avrupa maçlarının heyecanı hep farklı olmuştur ve mücadele tavan yapmıştır. bu maçla 144. avrupa maçımıza çıkacağız. 51 galibiyet 54 mağlubiyetimiz var. monaco ile ilk kez karşılaşacağız. daha önce fransız takımları ile 6 kez karşılaştık, 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyetimiz var. fransızlara karşı şansımız tutuyor denebilir. ılk karşılaşmamız 1991 yılında lyon ileydi. ilk maçta deplasmanda kıran kırana geçen maçta 4-3 kazanmıştık. ıkinci maçta 4 tarifesinden devam edip 4-1 yenerek lyon gibi kuvvetli bir takımı saf dışı bırakmıştık. ikinci fransız karşılaşmamızda, 2009 yılında toulouse ileydi. ilk maçta song'un da gol attığı maçta içerde 3-1 yenilince zaten rövanş maçına umutsuz çıkmıştık ama yine de deplasmanda 1-0 kazanıp elenmiştik. son fransız rakibimiz ise 2011 yılında şampiyonlar liginde önceki yılın şampiyonu lille ile oldu. ilk maçta 1-1 berabere kaldık. son maçta fransadaydı. maçı kazanan kesin olarak gruptan çıkıyordu. beraberlikte ise lille kesin eleniyor, biz ise diğer maçın sonucuna göre ya 2. olup gruptan çıkacaktık, ya da 3. olup uefadan devam edecektik. ve maalesef maç 0-0 bitti, lille grup sonuncusu oldu ve biz de 3. olup uefadan devam etmek zorunda kaldık.

    burda önemli bir bilgi şu ki, 3 fransa deplasmanında hiç yenilmedik! bu anlamda da bu istikrarın devamı için monaco maçı ayrıca heyecan veriyor. ama işin gerçeği bu maçtan puan çıkarmak gerçekten bir hayli güç! ama tıpkı lyon maçı, lille maçlarında olduğu gibi günümüzde olursak umudumuz da yok değil! 1 puan altın olacaktır.
  • turk hakemlerinin olmadigi bu platformda trabzonspor'un mevcut oyunuyla bu maçı kazanma ihtimali yok, çok şanslı olurlarsa düşük ihtimalle 1 puan alırlar.
  • monaco'nun eze eze kazanarak sonunda hamsi tava yiyeceği maç.
  • penaltı veya kırmızı kart jokeri olmayan ts'nin palamut görmüş hamsi gibi afallayacağı maç olacaktır.
  • başlık altında daha önce trabzondan yedikleri yaprakları balık şekillerine benzetenleri görmemize vesile olmuş maç. kimi hamsi demiş kimi palamut. kılçığıyla birlikte girsin totonuza kudurun avına koduklarım
hesabın var mı? giriş yap