• öyle çektim ki bu okuldan, buraya gelmemesi için yeni üniversite adaylarını uyarmayı, ülkemizin geleceği ve hatta tüm insanlık namına hayırlı bir görev olarak belledim.

    aynen şuradaki entry'mi copy - paste yapmış bulunmaktayım. "abant izzet baysal üniversitesi" başlığı bütün fakülteleri kapsadığı ve bu yüzden çok daha genel bir başlık olduğu için, üniversite araştırması yapıp da burayı tercihlere yazmak gibi bir hataya düşecek olan arkadaşları daha özel bir başlık altında bilgilendirmek adına buraya taşıdım o entry'mi. neden "bkz." şeklinde yapmadın diye soracak olursanız, genelde öyle yaptığımda o entry okunmuyor. ben de bu hataya düşecek olan arkadaşların onu okumaması ihtimalini düşünerek copy - paste yapmayı tercih ettim. sırf bu yüzden bir kişi bile kurtarsam kardır; sevaptır...

    abant izzet baysal üniversitesi kamu yönetimi bölümü:

    keşke o gün bir trafik kazası falan yapsaydık da, kayıt döneminde geç kalıp kayıt olamasaydım dediğim okulumdur.

    üç aşağı beş yukarı tüm iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümleri böyleyse de kamu yönetimi bölümü için;

    - telefonunuzu sessize almayı unuttuğunuzda ve telefonunuz ders esnasında çaldığında, sanki ilkokul 5. sınıf okuyormuşsunuz gibi sizi dersten atıp, bu durum akabinde de o dersten 54 ile kalacak olursanız, zamanında yaşamış olduğunuz bu "telefon skandalı" yüzünden size o 1 puanı vermeyen ve sizi dersten bırakan hocaları olan okuldur.

    - bütünlemeler de dahil olmak üzere dönem içerisinde 4 sefer alıp da geçemediğim dersi yaz okulunda* "aa" ile verip, birde bunun arkasında art niyet aramamamız gerektiğini beyan eden hocaları olan okuldur.

    - bir ikinci öğretim sınıfını, son iki dersi blok yaptığı halde 22:40 yerine 23:05'te (normal bitiş saatinin bile 15 dakika ilerisinde) bırakarak, otobüs kalmadığı için dersten çıkan bütün öğrencileri kampüste mahsur bırakan hocaları olan okuldur.

    - vizesinden 100 aldığınız dersten "ff" ile kalabileceğiniz, üstüne üstlük bütünleme sınavında adeta bir tarafınızı yırtarak** "dc" ile geçebileceğiniz bir okuldur.

    bugün gelen edit: bir de bu yetmezmiş gibi aynı hocadan "vizeyi önemsememezlik etmeyin arkadaşlar, vizelere sıkı çalışın." temkinini duyabileceğiniz bir okuldur.

    - vizesinden 100 aldığınız dersin final sınavı esnasında, öğrenciler zorlandığı için sıraların arasında sırıtarak* gezinen psikopat ruhlu hocalar barındıran okuldur.

    - 4 sorudan 3 tanesini yaptığınız, cevap kağıdı olarak önlü arkalı 2 sayfa kağıt verdiğiniz ve sınavdan çıkıp cevaplarınızı kontrol ettikten sonra sevinçten havalara uçtuğunuz bir sınavdan "fd" ile kalabileceğiniz bir okuldur.

    - vizesi 80 olan, finali de test olan bir dersten "dc" ile geçtiğiniz; ama vizesinden 15 alan bir arkadaşınızın da "dd" ile geçtiğine şahit olduğunuz bir okuldur.

    - bilgisayar dersi hocasının meyhane şarkıları eşliğinde ders işlediği, kızlara alenen yavşadığı bir okuldur.

    - ceza hukuku gibi hayvansı bir dersi geçtiğiniz halde, sırf hocanın egosu yüzünden matematik* gibi bir dersten kalabileceğiniz bir okuldur.

    - derste söz aldıktan sonra, konuşmadan önce ellerinizi dizlerinize indirmeniz gerektiğini ve bu şekilde konuşmanız gerektiğini söyleyen hocaları olan okuldur (bkz: fethi kılıç).

    - derste öğrenciler üzerinden örnek vermek adına öğrencilere "şştt küpeli!", "evet bay sakal", "sen söyle bakalım kabasakal", "evet bay gözlük ne diyorsun?" gibi lakaplarla seslenebilen hocalara sahiptir (bkz: fethi kılıç).

    - 2.00 ortalamanın üzerine geçenlere öğrenciler arasında kahraman gözüyle bakıldığını bilmeyip*, sınıfta pişkin pişkin "3.00 ve üzeri ortalaması olan kaç kişi var?" diye sorabilen, ısrarlar üzerine soru eşiğini 2.50 - 3.00 arasına kadar indiren; ancak hala herhangi bir el kalkmaması üzerine öğrencilerin "hocam 2.00 - 2.50'yi sorsanız?" sorusuna "2.50'nin altındakileri ortalamadan saymıyoruz!" diyebilen beyinsiz ve öğrencilerin halinden bihaber hocaları barındıran okuldur (not: ister inanın ister inanmayın, o gün o sınıfta 2.00'ın üzerinde sadece 2 kişi vardı...).

    - dersten çıktıktan hemen sonra hocaya soru sormak isterseniz, hocaların çoğunun sizi kale almayacağını, sizin sorunuzu rahat sorabilmeniz için bırakın durmayı; yavaşlamaya dahi tenezzül etmeyeceğini bilmeniz gereken okuldur.

    - gidecek başka hiçbir yeri olmadığı için orada olan hocaları olan okuldur.

    - profesör olmakla tanrı olmak arasındaki uçurumu hiçe sayarak, kendini neredeyse tanrı ilan edebilecek hocalara sahip olan okuldur.

    - tanıdığım tanımadığım ne kadar insan varsa, şayet i.i.b.f tercihi yapacaklarsa asla ama asla bu okulu yazmamalarını, üzerine basa basa tembihlediğim okuldur.

    canınızı seviyorsanız, ailenizi seviyorsanız, gençliğinizi seviyorsanız, yaşam enerjinizi seviyorsanız, hayatı seviyorsanız;

    gel - me - yin !!!

    edit 1: imla...

    edit 2: bir olay daha; idari yargı dersinin bütünleme sınavına 4 arkadaşımla birlikte girdik. ister inanın ister inanmayın, diğer 3 arkadaşımı sınavdan yaklaşık 2 saat önce bizzat çalıştırdım hatta benimle dalga geçtiler "aa alacaksın değil mi çakal" falan diye... sınavdan çıktık, arkadaşlarım hocayla konuşacağız, sınavımız çok matah değildi falan deyince ben de tamam ben de sizinle gelirim ama ben konuşmayacağım benim sınav baya iyiydi dedim. verdiğim kağıdı biliyorum; 70 ila 80 arası bir not bekliyordum ve cb ya da cc ile geçerim herhalde diye düşünüyordum. geçtiğimiz hafta sınav açıklandı ve evet; 55 almışım... diğer 3 arkadaşım da 60'ın üzerinde notlar aldılar, evet benim çalıştırdığım arkadaşlar benden yüksek notlar aldılar. yani söver misin sabaha mı bırakırsın...

    bir başka arkadaşıma bu olayı anlattığımda, "o da bir şey mi; ben boş kağıt verdim ve kağıdın altına da 'hocam vizem 70, bu dersten geçsem yeter' yazdım ve dd ile geçtim" dedi.

    her şeyim üzerine yemin edebilirim ki, o hoca o kağıtları okumadı; herkese ihtiyacı olan minimum puanı verdi. çünkü bakıyorsun, bir arkadaşımın minimum şekilde bu dersten geçebilmesi için tam 65'e ihtiyacı vardı ve 65 aldı... bir diğerinin de aynı şekilde 61'e ihtiyacı vardı ve aynı notu aldı. benim de vizem 55 olduğu için, finalde minimum 55 alsam dd ile geçecektim ve 55 verdi.

    telefonunu ve mail adresini buldum. 2 sefer telefonla aramama rağmen cevap veren olmadı. üçüncüye aramayı denemedim çünkü 3. denememde açacak olursa, 6 yıldır bu tarz olaylardan artık dolmuş bir öğrenci olarak sinirlerime hakim olamayıp kontrolümü kaybedebilir ve ağzıma geleni söyleyebilirdim. telefon her boş çalışında benim sinir katsayım artmaktaydı çünkü. ben de bunun üzerine mail attım ve tahmin edersiniz ki ona da yanıt gelmedi. hatta zahmet edip okuduğunu bile sanmıyorum.

    yok arkadaş yok; bu okulun i.i.b.f'sinden uzak durun aman diyorum. yazık etmeyin gençliğinize.

    edit 3: mezun olurken bile hakkınızı alamayacağınız okuldur. ceza hukuku dersini yükseltmeye yaz okuluna almıştım, geçtiğimiz çarşamba da final sınavı vardı. en az 75 almam gerekiyor ki ortalamayı kurtarıp mezun olayım. bir hafta çalıştım ve sınav mükemmel geçti; 90 alacağıma eminim çünkü saydım ve sınavdan sonra bütün soruları tek tek kontrol ettim. evet, hepsi doğru; 90 almam lazım. bir de ders hukuk yani, yarım puan falan almanıza imkan yoktur. yani ceza kanununda ne yazıyorsa siz de onu yazıyorsunuz, yorum yapmaya falan imkan yok hani hukukta her şey nettir.

    80 almışım arkadaşlar... 80... sevinmekle sinirlenmek arasında kaldım resmen. tamam olmasına mezun oldum ama, bir kez daha hakkım yendi! hani şu an bolu'da olsam yemin ederim hocanın yanına uğrayıp, hocam hangi soruyu kırdınız diye soracağım. ben baktım hepsi doğruydu yani?!? o 10 puanı nereden kırdınız yani? bu okuldan delirmeden mezun olduğuma seviniyorum sadece.
  • her sene öğrencilerinin %90'ını mezun eden fakat kalan %10'luk kesimin son 10 senedir "okuldan geçen sene 7 kişi mezun olmuş yök inceleme başlatmış" diye dedikodu çıkardığı bölüm.
    not : fethi kılıç ve orhan erkanlı hakkında yazılanlara katılıyorum.
  • oda bir şey mi ? lisemdeki popülasyonun %70 i burayadaki turizm bölümüne yerleşmişti :)
hesabın var mı? giriş yap