• zibilyon dolarlık bilgisayarım olmadığı için öküz gibi kasan, aletin eline verip, beline dolayıp, kulaklarına şınav çektirip, iki seksen uzatan rich internet application aracı imiş*. ha nedir, bu zıkkımı kurunca masaüstünden zengin internet uygulamalarını, rahat rahat platform farkı olmadan kullanabiliyormuşuz.
    ama çözüm basit sudo apt-get purge adobeair * al sana zengin internet uygulaması.
    bir gün adobe kadar zengin olursam, sırf eğlence uğruna ben de yapacağım bir uygulama poor internet application*
  • bugün itibarı ile 2.7 sürümü çıkmış, kendisi güzel ama adı oldukça mantıksız olan 'runtime'. madem;

    "air = adobe integrated runtime"

    bu durumda,

    "adobe air = adobe adobe integrated runtime"

    oluyor ki bu da biraz garip olmadı mı sevgili adobe'ciğim ?

    [not: 2.7 sürümüne ait detaylar şuradan görülebilir. ]
  • işletim sistemine native çalışan program olayı tam bir hikaye'ye dönecek gibi. belki de gerek yok bilemiyorum. en azından android için, bu böyle millet şimdi android uygulama geliştiriyor, adobe air kurman lazım ki çalışsın, e ben ne anladım aynen flash uygulama çalışıyor gibi bir şey. basit web içeriği gösterme, resimli menüler falanda benim galaxy s2 gibi bir aleti ırgalamaz da, konu adobe olunca bu işin sonu nereye varır bilemiyorum. ios için de adobe air var. apple buna nasıl razı oluyor?

    kısacası bilemiyorum ve anlamıyorum, adobe'un flashı bırakıp air ile yeniden dirilmesi geliştiriciler için iyi mi? son kullanıcı için iyi mi? işletim sistemi dalvik vm üzerinden, adobe air üzerinden kendine komut yollayan bir uygulamayla sorun yaşar mı bilenler işin içindekiler açıklasın.
  • bununla yapılan programlar bildiğin hantal. mesela adobe'nin yaptığı bir video oynatıcısı var, izlemek istediğin video açılana kadar bilgisayarı hesaplamaya bırakıyorsun, odaya döndüğünde sıcaklık 4-5 derece artmış oluyor video da oynamaya başlamadıysa birazdan başlar.
  • grooveshark client bununla yazılmış..

    her gün, herrrr gün, istisnasız her gün, belki günde bir kaç kere güncelleme yapıyorlar.. 32&64 bit 3 ayrı windows 7 makinede kurulu.. anladım ki air ile yazılmış bir uygulama kullanmak istiyorsanız, bu uygulamayı o gün önce açmak, sonra adobe air'in uyarısı ile kapatmak, air'i güncellemek sonra o uygulamayı tekrar açmak zorundasınız.

    bu nedir ya..
  • ufak yazılım evleri için 4 = 1 diyorum bu plaforma.şöyle ki web + masaüstü + android + ios anlaşması yapılan bir proje için, objective-c(ios), java(android), web(javascript), masaüstü(c++) bilen eleman çalıştıracağına alıyosun bu zavazingoyu kullanan bi eleman(bulabilirsen tabi, nesli tükendi bunların) başlatıyorsun yazmaya.bu arkadaşda tüm sistemi flex library project olarak yazıyor, sonra istediği platforma derliyor.

    eksilerine el atalım
    yaptırılacak işlem eğer gpu, sensorler gibi donanıma müdahale edilecek sistemlerse bu arkadaş yavaş çalışıyor, bariz şekilde nativlerin yanına yaklaşması dahi zor.hala birsürü oyun firması ısrarla air kullanmaya devam ediyor.

    artılarına el atalım
    platform bağımsızlığı başı çekiyor
    3d engine konusunda inanılmaz kaynağa sahip
    ide leri zengin ve iyi çalışıyor
    adobe gibi güzel bi desteği var

    desteklediği platformalar
    windows
    mac os
    linux
    google android
    apple ios
    microsoft windows phone
    blackberry tablet os
  • flash player'in aksine, ne işe yaradığını hala çözemediğim adobe'nin sunmuş olduğu program.
  • hangi derde derman olduğunu cözemedigim için telefonumdan kaldırdığım uygulama.
  • daha önceleri 0,023 saniyede dolan bağlarbaşı otobüsleri artık yarım saatte doluyor. zamanı dondurduğun için teşekkürler adobe air
  • inanılmaz yavaş.
hesabın var mı? giriş yap