• en yoğun kullanıp zamanında doğalgaz fiyatları:

    - 01.01.2009 - 0,9173 tl/m3
    - 01.01.2005 - 0,34899 tl/m3
    - 01.09.2004 - 0,29845 tl/m3*

    not : kdv hariç bedellerdir.

    kaynak : http://www.igdas.com.tr/….aspx?mi=2&cmi=228&mci=150

    sanırım başka söze gerek yok, nasıl olsa biraz matematik biliyoruz, değil mi?

    not için edit: bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum, yaz dönemi yapılan indirimler, %30 bile indirilse, zaten kullanım kış kullanımına göre %5-10'a düştüğünden, gerçekte %2-3 gibi bir indirime denk geldiğinden, gözardı edilebilir indirimlerdir.

    edit 2: doğalgaz yemiyoruz elbet, ama ilişkilidir diye düşünüyorum. sen götüne patlıcan sokup ısınıyorsan, bilemiicem artık.
  • böyle bir fiyat "artmaması" var ise, büyüme veya istihdam var olduğu için olamaz matematiksel açıdan. tam tersine büyüme ve yüksek istihdam oranı enflasyonu körükleyen yegane şeydir. istihdam ve milli gelir, tüketici talebinin temel parametresidir. işgüç sahibi insanlar ekonomiye ve gelirlerine ne kadar çok güvenirlerse o kadar çok harcama yaparlar (talep yaratırlar) ve piyasadaki fiyatları o kadar yukarı çekerler.

    sabit (ve hatta düşen) fiyatlar'a iki şey neden olabilir:
    1- düşen talep (azalan istihdam ve maaşlar)
    2- düşen maliyetler (emtia fiyatları ve döviz kurlarının düşmesi)

    ergo; "sabit fiyatlar" var ise; sadece bu 2 şarttan biri/ikisinin varlığı kanıtlanarak hipotez kurulur.

    oltalara cevap yazan bir insan evladı hiç olmadım şu güne kadar ama ekonomi bilgisi az olan insanların sırf bu sözde trol eşrafı nedeniyle iyice ekonomi cahili olmalarına göz yumamıyorum.

    enflasyonun düşüşte olduğu doğrudur ve bunun temel nedeni de ülkenin 2009 genelinde %5 küçülecek olmasıdır. bunun ak'la mak'la da alakası yoktur. feriştahı gelse küresel krizde fiyatları arttıramaz; ekonomiyi büyütemezdi.
  • yiyecek olarak sadece tost ve çayı görün, biraz gözünüzü kapatın, şimdi de beyin kıvrımlarınızı düzleştirin, ondan sonra okuyun kesinlikle doğru bir şey olduğunu göreceksiniz.
  • elbette kişisel gözlemlerin bilimselliği de vardır ancak bunlar genel verilerle desteklendiğinde daha bir yararlı olur.

    geyik yapma isteği ve/veya akp'ye "destek atmak" amacı, her ikisini de kabul ederekten şu bilgiyi verelim efendim.

    yiyecek içecek, işlenmemiş gıda ve işlenmiş gıda fiyatları memleketimizde bir kamu kurumu olan tüik tarafından bir güzel takip edilmektedir ve bir endeks serisi üretilmektedir. tüketici fiyatları endeksi adı verilen ve kısaca tüfe diye bildiğimiz bu endeksin içinde yukarıda sözünü ettiğimiz her üç alt kategoriyi bulabilirsiniz.

    http://www.tuik.gov.tr/…etablo.do?tb_id=17&ust_id=6

    böylece hem geyiğinizi hem de akp'ye destek atmanızı daha sağlam bir temele oturtursunuz.

    bir diğer seri türk-iş tarafından üretilmektedir ve oldukça sağlıklıdır. türk-iş, son tüketicinin gıda harcamasını ölçmek için pazar pazar dolaşıp fiyat derler.

    http://www.turkis.org.tr/…a5-4bdd-940d-a284da6f151d

    bu endeksin başarısı da her ay tüik verileri ile test edilmektedir ve saygınlığını kabul ettirmiş bir endekstir.

    bir diğer veri ise yorumları da içerecek şekilde merkez bankası'nın kamuya açık olarak yayınladığı enflasyon raporları, değerlendirmeleri analizleridir. merkez bankası her ay enflasyon rakamlarının ardından bir değerlendirme yayınlar.. 6 ayda bir de enflasyon raporları yayınlar. bu yayınlar çok önemlidir çünkü, türkiye dezaenflasyon programı uygulamaktadır ve merkez bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak olan ana görevinin en önemli başlığı yaşadığımız dönem için enflasyonla mücadeledir.

    http://www.tcmb.gov.tr/

    şimdi gelelim "forum tadındaki" bu başlığa yönelik olarak yorumumuza:

    atıyorsun kardeşim, tüik dahil bütün veriler yargıyı desteklemiyor.
  • akp döneminin (ak parti demiyorum dikkat edersen) yaklaşık 7 yıldır sürdüğü devam edilirse, konuyla ilgili olarak 2-3 aydir yenilen çay ve tost fiyatlarına göre genelleme yapmanin trollüğün daniskası olduğu gözlemsel çalışma.
  • yemek yenilen yere göre doğru ya da yanlış olabilir; yıllardır ayda 1-2 cuma akşamı develi'ye içmeye giderim ve her gidişimde (akp li olmayan bir vatandaş ve kilosu ile barışık bir şişman olarak) 1 adet 35 lik rakı içer ve bir porsiyon kebap yer, ıvır zıvır, beraber kişi başı 50 tl civarında hesap öderdim son iki gidişimde (biridün) kişi başı 60-65 tl hesap gelmeye başladı; hem de rakı fiyatları eskiye göre ucuzlamışken; bu da göstermektedir ki şayet artmamışsa yiyecek içecek fiyatlarının artmaması akp ye değil, yiyeceklerin tüketildiği mekana bağlıdır; belki de akp li mekanlar içki satmadıklarındandır, akp li yöneticilerimizi tost ve çay konusunu bırakıp içki satılan mekanlar konusuna eğilmeye davet ediyorum.
  • sadece poğaça ve çay ile beslenince hesap kitap yapacak takati kalmayan bir halk çocuğuna ait mantığın ürünüdür.

    trollükte ihtisas yapmış bu arkadaşın nasıl bir demokrasi istediğini bilmiyorum ama nasıl bir zeka seviyesini istediğini biliyorum. böyle tüm gün bulgurla beslenen, et, sütten bihaber, kafası çalışmayan adamcıkların zekası olsun ki demohraaasi olsun değeeel mi?
hesabın var mı? giriş yap