• yay kadınına dayanabilen ender sabırlı insanlar hep akrep erkekleri olmuştur. ne kadar yıpratıcı da olsa, bu ilişkide gel-gitler, çok sevmeler, nefret etmeler, acı verme çalışmaları, eski yaraları bile bile kanatmaya çalışan kelimeleri kullanma oyunları hiç eksik olmaz...cesaret isteyen ilişkilerdendir.
  • sonunda kırık bir yay ve yerinden çıkmış bir iğne de kalabilir; birbirlerini çekebilirler de zıt kutuplar olarak.
  • bir yay burcu kadinina: "hayatinizda basiniza gelen en kötü sey nedir?" diye soruldugunda verilecek cevap.
    (bkz: tecrübe konusuyor)
  • henüz doğmamış bir ilişkidir. doğmuşsa ölmüş, ölmemişse ölümcül ve kısadan götüren bir hastalığa yakalanmıştır. ölümcül bir hastalığa yakalanmamışsa her an bir kaza kurşununa denk gelebilir, kamyon çarpabilir.

    ama asla sonsuz değildir.

    zira yay burcu kadını ateş grubundandır ve doğal olarak su grubundan fellik fellik kaçar. kaçamadıysa kenara çekilir. çekilecek zaman kalmadıysa bir selam edip gülümser, yoluna devam eder. illa karşılıklı bir kahve içilecekse açık alanda ve başka insanların yanında olmasını tercih eder.

    ama illa ki gider.

    ki zaten gösterişten ve şatafattan hoşlanan akrep burcu erkeğinin bir yay burcu kadını ile ne işi olur?

    ek: bu entri aynı zamanda balık* ve yengeç burcu* erkeklerine ithaf edilmiştir.
  • olmaması ısrarla hatta şiddetle tavsiye edilen ilişkidir.
    efendim, sevgili yay burcu hanımkızlarımız; bu akrep burcu erkekleri çekicidir, clark gable tarzı bakışlarla tavlamaya çalışırlar sizi, tam size göreymiş, sizi istediğiniz gibi sevebilirmiş havası uyandırırlar uzaktan; önce kendilerini gösterir sonra da çekilirler ki merakla ve ne olduğunu anlamadan peşlerinden gidesiniz.. ama kanmayınız! zira bir süre sonra her şey sizin istediğiniz gibi değil onun istediği gibi olacak, siz kendi isteklerinizi söylediğiniz zaman nefret ettiğiniz kavgalarla karşılaşacaksınız. yay burcu kızları özgürlüklerine düşkündür, hatta hayattaki en önemli şeyleri özgürlük ve bağımsızlıktır. bazı kararları tek başına verebilmektir. ancak bir akreple ilişkideyseniz, bunu tamamen unutmanız gerekir... efendim? unutamam mı dediniz? mümkün değil, değil mi? yay burcu için özgürlüğü unutmak demek derisini çıkarıp atmakla eş değerdir, yani mümkünatı yoktur. dolayısıyla siz akrep burcu erkeğinin sizi nasıl bu kadar kıskandığını, nasıl bütün kararları kendisi vermeye çalıştığını, nasıl evrenin tek karar vericisi modunda dolaştığını asla anlayamayacaksınız. cicim aylarında aşktan gözünüz körken o kadar dokunmaz bu, hatta "ay ne güçlü erkek" diye sayıklatabilir, ama çok kısa bir süre sonra bu saydıklarım ayağınızdaki pranga gibi gelecek, kendinizi bir mengene içinde sıkışmış gibi hissedeceksiniz.

    akrep burcu erkeği sırlarla doludur, ketumdur yani. yay burcu kızı ise tamamen zıttıdır, asla sakladığı birşey olmaz, ne hislerini ne düşüncelerini gizli tutmaz. böylece, akrep erkeği kızımızı iç organlarına hatta beyninin kıvrımlarına kadar çözmüşken, yay kızı oturup düşündüğünde onunla ilgili hiçbir şey bilmediğini, hatta olaylar karşısında vereceği tepkileri bile kestiremediğini farkeder. bu korkunç bir histir. onun yanındayken bunu anlamazsınız, çünkü özellikle bakışları ve cüretkar halleriyle erosun aşk oku gibi çarpar havai yay kızını. ama yalnız kaldığınız anda sorular üşüşmeye başlar ve cevap malesef yoktur. çünkü sinsi çalışan akrep erkeği tek bir falso bile vermemiş, oyun alanını kendi kurallarına göre çok önceden hazırlamış, tuzakları yerleştirmiş, daha da çok avucuna düşmenizi beklemektedir. çünkü akrep burcu erkeği için neredeyse herşey bir güç savaşından ibarettir. hatta ve malesef aşk bile. eğer oyunu onun kurallarına göre oynarsanız, o efsanevi "akrep sevgisi"ni görebilirsiniz belki, ama kurallara uymak hele de kendi yazmadığı kurallara uymak yay kızının pek de hoşlandığı birşey değildir. o kurallardan hoşlanmaz, ona göre aşkın kuralı yoktur çünkü herhangi iki kişi arasındaki aşk her zaman başkalarınınkinden farklıdır, hiçbir zaman sabit değildir. ilk çatışma yay kızı bu tuzakları gördüğünde çıkar. ikisi de dominant birer kişilik olan akrep erkeği ve yay kızı, aşkı bir meydan muharebesine çevirirler. akrep erkeği genelde çok gururluyken yay kızı sadece gururu çok incindiğinde bu duvarın arkasına geçer; gururu incinene kadar felsefik konuşmalarla durumu kurtarmaya çalışır. sonunda bakar ki yapacağı tek felsefik konuşma kapanış konuşmasıdır.

    akrep burcu erkeği karanlıktır, karamsardır. güneş ışığı modunda etrafa neşe saçmayı birinci gaye edinen yay kızları için karanlık dehlizlerde, kuytu köşelerde kısılı kalmakla eşdeğerdir bu. eğer başka burçların da etkisinde kalmışsa akrep erkeği, yay kızı onu kolundan tutup aydınlığa sürükleyebilir, güneşin altında mutlu mesut koşturabilirler bir süre. ancak, bu akrep erkeğinin kimselere göstermediği, adeta mr. hyde gibi saklanan ikinci ve gerçek kişiliğini yok etmez pek tabi. yay kızı görünenle uğraşır, derinlere pek bakmaz. bu yüzden akrep erkeğinin daha derindeki özenle saklanmış kişiliğini genellikle geç farkeder ve bu onu korkutur. yay kızı akrep erkeğini her şeyini paylaşacak yere koymuş, en değerlisi addetmişken akrep erkeğinin ondan "bile" kendisini saklaması onu çok incitir. gittikçe daha çok çatışma çıkar, kavga sonrası küslükler daha da uzamaya başlar. hatta akrep erkeği öyle bir ustadır ki, haklı tepkisinden sonra yay kızına öyle şeyler söyler ve yapar ki, zavallı yay kızı kendini kötü ve suçlu hissetmeye başlar, vicdan azabı çeker. buna halk arasında zeytinyağı sendromu denmektedir ve bunu akrep erkeklerinden daha iyi yapacak kimse yoktur. (2. sırada da balık erkekleri vardır.)

    yay bir ateş burcudur, akrep ise su. su ve ateş bir arada olamazlar çünkü su ateşi söndürür. akrep burcunun yaya yaptığı şey tam da budur. sizi söndürür ve ne olduğunu anlamazsınız bile. yay kızı "ben onu buharlaştırırım" diye atıp tutarken akrep erkeği çoktan çalışmalarına başlamıştır ve yay kızı bunun farkında bile olmaz.

    yazacak daha çok şey vardır fakat bunlar üç akrep erkeğini gözleyerek farkettiğim asgari ortak özelliklerdir efem*. diyeceksiniz ki, hiç mi iyi yönü yok bu akreplerin. var tabi, olmaz mı? akrepler çok iyi dost ve sırdaş olurlar. hiç çekinmeden güvenebileceğiniz dostlar bu burçtan çıkar. bu yüzden dost mertebesinde bırakıp sevgili mertebesine hiç bulaşmamak en akıllıcası olacaktır. fala inanma falsız da kalma diyerekten bu geceki iç dökme seansını sonlandırırken, yay burcu kızı ve akrep burcu erkeği ilişkisini şebnem ferah'ın hoşçakal şarkısının çok iyi anlattığını düşündüğümü belirtmek istiyorum sevgili sözlük ve yay burcu kızları.*

    yıllar sonra gelen edit: bu entry ile ilgili o kadar çok mesaj aldım ki... hani burç murç yalan ya diyoruz ama, birbirinden bu kadar ayrı kişilerin "tam da bizi anlatıyor" demesi enteresan değil mi?

    eklemek istediğim bir şey daha var; nasıl unutmuşum bilmiyorum. efenim, akrep burcu erkekleri kincidir. hem de öyle böyle değil. en ufak bir yanlış sözünüz, size göre hatalı olmasa da ona göre hatalı olan bir davranışınız, ufacık bir tribiniz (telefonunu geç açmak ya da işiniz olduğu için mesajlaşmayı kısa kesmek gibi abuk şeyler olsa bile), ilerleyen bir zamanda ortaya çıkmak üzere itinayla kaydedilir. yay burcu kadınları ise, bünyelerinde kinin k'si bile barındıramadıkları, kızgınlıklarını hemen unuttukları (hatta çok kızdıkları zamanlarda unutmamak için sağa sola not alanları gördüm) için bunu anlayamazlar, beklemezler de böyle bir şeyi. amma velakin, günün birinde, durduk yere hiç beklenmedik bir davranışını görürsünüz akrep burcu erkeğinin, anlam veremezsiniz, işte o yaptığınız hatanın intikamını alıyordur, ve çok da pis alır. her anınınızı ölçüp biçip, aman yanlış anlar mı, aman kızar mı diye onun ne düşüneceğini hesaplayarak geçirmeniz gerekir -ki bu, hayatı o an nasıl geliyorsa, fazla sallamadan yaşayan yay kadını için imkan dahilinde değildir. nitekim, zor dostum, zor... yine söylüyorum, bulaşmayın birbirinize, ders çıkarın aaa...
  • bu eğer bir fuckbuddy ilişkisi ise aman sabahlar olmasındır.
  • bu ilişkisinde genelde konuşan yay burcu, dinleyen akrep burcudur. yay burçları ilişkilerde oldukça açıktır ve her konuda fikrini beyan etmekten çekinmez, buna karşın akreplerin ağzı sıkıdır, ne hissettiklerini anlamak zordur fakat bir şey söylediklerinde en önemli noktayı işaret ederler.

    genel olarak akrep burcunun fikirleri hislerinden oldukça etkilenir bu yüzden akreplerin önemli konularda hemen yargıya varmak yerine, biraz geride durup olayları bütün yönü ile, üzerinde bir kaç kere daha düşünerek gözden geçirmeleri ve mümkün olduğunca objektif kalmaya özen göstermeleri gerekir. akrepler hayatlarındaki olayları kazanç ve kayıp, kim yendi, kimin sözü geçerli oldu şeklinde değil, mümkün olduğunca diğerlerinin yerine geçerek değerlendirmeye çalışmalıdırlar. kendilerini daha yüksek farkındalık seviyesine çıkarıp, olayları çok yönlü görebilen akreplerin keskin gözleri bir kartalın görüş açısına ulaşır. onlar artık geniş perspektiften ve uzaktan olaylara bakabilir ve bu özelliklerini ilişkiler alanında da kullanabilir. bu yeteneğin herkese nasip olmayan bir kabiliyet olduğunu söylemeye gerek yok, bu yüzden dar görüş açısından silkinip ve bu potansiyelden faydalanmanın yararı büyüktür.

    yaylar ise burçların içinde en filozof olanıdır, öğretme ve anlatma iç güdüleri kuvvetlidir. herkese hayatlarını nasıl iyileştirip, geliştirebileceklerini göstermekten büyük zevk alırlar. teknikleri pratik olmasa da, yetenekleri fikirler ve inançlar alanındadır. yaylar ilişkilerinde partnerlerinin vizyonunu genişletir, onları hayatın her türlü ihtimaline karşı hazırlayıp, problemlerine çözüm olurlar. yay burcunun sembolü oktur ve bu okun ucu devamlı yukarıya doğrudur. pozitif bir görüş açısı ile bir sonraki fırsatı görüp, kendini ve partnerini buna odaklar. filozof ve öğretmen olarak bu burç ikili ilişkilerde konuşmaların çoğunu yapıp, her konuda yorum yapacaktır. söyleyeceklerini de pek sakınmazlar ve bazı durumlarda ancak söyledikten sonra pişman olurlar.

    kaynak: (bkz: elle)
  • gayet başarılı ilişkidir.

    lan sözlükte amma çok gebeş varmış oğlum. la azcık da iyi konuşun la bunlar hakkında.
    amk 2 sayfa bu ilişki hakkında atıp tutan adam zaten osbircidir. inanmayınız.

    not: na bunlar hep akrep erkeği başlığına yazan gebeşler. tanıyorum ben bunları. valla bak!
  • akrep burcu erkegi cok kiskanmazsa yay burcu kadini da cok rahat takilmazsa omur boyu mutlu surecek iliskidir.
hesabın var mı? giriş yap