*

  • her insan icin gecerli olan sifat.
  • bir de çok çekmeden çabucacık ölen yaşlı kişiler için kullanılır, şöyle ki:

    anneannem, geçen yaz hastaneye yattı, 1.5 günde toparlanıp gitti de herkes allah?ın sevgili kulu dediydi, hani çekmedi manasında. tabii ki geçmişte içtiği sigaraların ve ölmeden 2 hafta öncesine kadar güneş battıktan sonra içtiği 2 - 3 duble rakının bunda payı vardı. hiç uzatmadı. ninem 92 yaşında, iki haftayı geçti hastanede ve son 10 yıldır her telefon ettiğimde aramızda geçen konuşmaya hala sadık kalıyor ve ölemiyor. (nine nasılsın? nasıl olayım? hala ölemedim.) içki içmedi, sigara içmedi, geçen yaz da dahil her yaz her gün yüzdü, ömrü boyunca çalıştı, kitap okudu, şiir yazdı, dostları çoktu. şimdi hastane yatağında küçücük kalmış bekliyor ve vücudu onu bir türlü terk etmiyor. biliyorum bu ona iyice koyuyor. altı bebekler gibi bağlı, ağrına gidiyor. gece olup el ayak çekilince yaramaz çocuk gibi kendi kendine tuvalete gitmeye kalkıyor, tekrar düşüyor falan. yani günü gelince allah'ın sevgili kulu olmak için bir miktar içki ve sigara içmek gerekiyor.
  • brad pitt dir kendisi
    yakışıklıdır, en güzel hatunları kapmıştır
    parası vardır
    angelina jolie ile evlidir
    dunya tatlısı bebesi vardır

    isa kıskanmışmıdır acaba
    (bkz: oğlundan fazla sevmek)
  • en sevdiği romanı okumaya, romanın yazıldığı yere giden kız. gerçi şu da var: allah kızları sevmiyor. kesin.
  • "allah'ın bir kimseyi sevmesi, onun söz, fiil ve davranışlarınıdan memnun ve razı olması, ona nimet vermesi, demektir."

    "peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurur:

    allah bir kulu sevdiği zaman cibril'e seslenir ve şöyle der: 'ben, filanı seviyorum, sen de onu sev.' bunun üzerine cibril de onu sever ve gökyüzünde yaşayanlara seslenir ve şöyle der. 'allah, filanı seviyor, siz de onu sevin.' bunun üzerine göktekiler de onu severler, sonra yerdeki onu tanıyan insanların gönlüne o kimse hakkında bir sevgi konulur da müslümanlar arasında o kimse sevilir ve iyi kişi olarak anılır."

    allah, böyle seviyor.

    kaynak: dib
  • bu mertebede en çok yükselecek insanoğlu selçuk şahin'den başka biri olacaksa, o birini galatasaray'a transfer etmek farz oldu.
  • aldatmalı, yalan söylemeli, ikiyüzlülük içeren ilişki bitimlerinde "kurban" olarak görülen tarafa çevresi tarafından yakıştırılan mertebedir.
  • hissediyorum bazen benim. bazen ama.
  • benim o ben. en sevdigi bile olabilirim. zira etrafimda benim kadar sinadigi benim kadar essegini kaybettirdigi ve benim kadar oynadigi bir kulunu goremiyorum. varsa da ben daha gormedim. olaysiz bir gun gecsin bir gun sinanmayayim bir gun bukadar kafa yormayayim hayata bir gun.

    fazla birsey istemiyorumdur heralde. bir gun ya sabah mutlu uyanayim gece mutlu uyuyayim. hayatimda bir taraf boka sarmasin.

    butun bu olaylarin isiginda bu sonuca variyorum buna varmazsam nereye vararim bilmiyorum.
  • aramız öyle ahım şahım bir ilişki olmasa da zaman zaman beni kolladığını hissedip de öyle düşündüğüm anlar olmuştur. bu aynı zamanda ona en fazla şükrettiğim zamanlardır. hem de en içten şekilde. canım sıkıldığında ya da dışarıdan bir desteğe ihtiyaç duyduğumda, hatta bizzat kafamda biri canlandığında bu olur. o destek gelir. bunun dini bir ifade olduğunun da sanılmasını istemem. hatta yaratıcı kavramı tam da bu olmalıdır bana göre. siz ne kadar öğretilerini, vecibelerini ya da şartlarını yerine getirmeseniz dahi o herşeyin yaratıcısı, doğal olarak sizin de yaratıcınız olduğundan sonsuz bir şevkat içinde o desteğini bir şekilde size yönlendirir. bugün gelen bir telefonda da olduğu gibi tüm duygu dünyamın deşarj olmasında da ona pay yüklüyorum. başka zaman değil de bugün. bana bu kadarı da şimdilik yeter.
hesabın var mı? giriş yap