• aslında başlık "belediye aracılığıyla almanya'ya giden kaçak h.g'nin açıklamaları" olacaktı ancak karakter sınırına takıldığı için böyle yazmak zorunda kaldım; benzer bir başlık da göremedim.*

    "bana böyle bir olanak sunulmuş bunu kullanmışım"

    habertürk yazarı sevilay yılman'ın röportaj yaptığı h.g.: "ben bana böyle bir olanak sunulmuş bunu kullanmışım. kime deseler seni bu yolla avrupa’ya götüreceğiz. kim yok der? haftada 3 ya da 4 otobüs geliyor. düşünün…” dedi.

    "niye pişman olayım ki, burada her şey var, orada iş yoktu, güç yoktu; açtım yav. bak düşün burada her gün et yiyorum. ben orada et yiyemiyordum."

    h.g.'nin yine dediğine göre 6 bin euroluk bir ücret karşılığında kişilere bir pasaport düzenleniyor ve bu pasaport vasıtasıyla kazasız belasız vize sürecine girmeden almanya'ya gidebiliyorsunuz. devlet aracılığıyla bildiğiniz insan kaçırılıyor ve anlaşılana göre bu sandığımızdan çok daha büyük bir hacimde gerçekleştirilmiş.

    "2019-2020 yılları arasında bingöl’den en az 450-500 kişi böyle çıkarıldı. bu işin merkezi de bingöl’dür. siz oraya iyice bir bakın bence. çünkü bu işin esas mimarı sizin de yazınızda yazdığınız gibi ali ayrancı’dır. bingöllüdür kendisi ve çevresi çok geniştir. eli kolu çok uzun bir vatandaştır… bir de sedat diye biri var. soyadını bilmiyorum ama istanbul’da yine bingöllü biri."

    kaynak: habertürk
  • (bkz: insan kaçakçılığı)

    akp denen siyasal oluşumun her birimiyle çıkar amaçlı suç örgütüne dönüştüğünün resmidir.
  • üst edit: akp'nin sadece türkiye'de değil, tüm dünyada tehdit olduğunun kanıtıdır.

    bu mevzu hem almanya'da yaşayan türklere hem de türkiye cumhuriyeti'ne bakış açısını 180 derece değiştirecektir. öncelikle bu şahısların oturum almasının imkanı yok. hele ki akp ile yakın ilişkiler içinde oldukları anlaşılır anlaşılmaz türkiye'ye paketlerler. çünkü almanya'da ilticanızın kabul olması için bir şekilde mağdur olan bir gruba mensup olmanız ya da bizzat bir zulme uğradığınızı ispat etmeniz gerekmektedir. zaten akp'nin alevilere, kürtlere ve 2016 temmuz'undan beri tüm muhaliflere zulmettiğini sağır sultan bile biliyor. önce ilticaları reddedilir, sonrasında paketlerler. zaten adamlar ülkedeki akp'li yobazlardan bıkmış durumda. bundan sonra türkiye'den gelenleri de 3-5 kat fazla araştırırlar.

    avrupa açısından ise bundan sonra yeşil ve gri gibi vizeden muaf pasaport sahiplerinin ülkelere girişi eskisi kadar kolay olmayacaktır. arada bir "vize muafiyeti" mevzusunu ortaya atan yandaş medyanın bahsettiği bordo pasaport sahiplerinin ise vize alması deveye hendek atlatmaktan zor olur.

    öğrenciler artık "okuyacağım" diye vize alamaz, avukatlar -metin feyzioğlu'nun rte'yi yalaması sonucu- almakla övündükleri yeşil pasaportları ile yurt dışına kolay kolay çıkamazlar.

    adamlar türkiye'yi dolandırdı, sırada avrupa, sonra amerika sonra tüm cihan. türkiye cumhuriyeti'nin bundan sonra "insan kaçakçılığı" ile anılması kaçınılmazdır.
  • inanılmaz diyemiyorum artık bu ülkede her şeye inanabiliyoruz artık. gri pasaport ya bu.
    bize yeşil pasaport verene kadar yok yıllık 1 milyon euroluk ihracat, yok 2 yılda bir yenileme vs. diye saçma sapan zorlaştıran devlet, peynir ekmek gibi gri pasaport dağıtıp insan kaçakçılığı yapıyor. yazık.
  • arkadaş keşke bir de kendilerine kimin her öğün et verdiğini de açıklasa dediğim röportajdır. lam işi geçtim, kalacak yer sorununu nasıl hallediyorlar acaba?

    tanım: eksik bilgiler içeren bir röportajdır
  • buna kaçak gitmek denemez. vatandaş ihraç etmişiz.

    tanım: ilginç başlık ilginç açıklamalar.
    edit: entry silinmesin diye tanım eklendi.
  • bu tarz kaçakçılık hikayelerini afrika ülkelerinden duyardık. şimdi biz de o ligdeyiz artık. ne güzel büyük türkiye ama…
  • çok yakında diplomatik pasaportlar hariç, gri pasaportlar, yeşil pasaportlar gibi, renginden ayrımcılık akan pasaportları götünüze sokarsınız. alabilirseniz eğer schengen vize ücreti 80 euro başvuru merkezi ücreti 30 euro haberiniz olsun.
  • on yıl sonra memleketin durumundan dertlenen vatandaşa iktidarı savunacak kişi.
  • buna almanya ne diyor ?
hesabın var mı? giriş yap