• tabi, arka sokaklar halka bekçi düşmanlığı yayıyor. bekçiler hiç yapmazlar çünkü öyle şeyler. aa, ne münasebet, bekçinin hiç arabada oturan insanları rahatsız etmişliği mi var? dizide en azından bir öpüşme sahnesi var, o da tam yok da işte oraya bağlamaya çalışmışlar. daha beterini yaşadığımı biliyorum.
    (bkz: #98728174)

    çok güzel ve tutarlı bir sahnedir. "imi bikçi girivini yipiyir" kafasından çıkamayanlar için, bekçinin nasıl davranması gerektiğini güzelce ifade etmişler sahnede. bak ne güzel diyor ama, "sizin ne hakkınız var insanları rahatsız etmeye?", şimdi sorarım bir insan neden bu sahneyi izleyip de rahatsız olur?

    bu ülkede kolluk kuvvetleri halktan üstün bir sınıf haline geldiyse, ne yaparlarsa haklıdırlar, kimse sesini çıkarmasın zihniyeti yüzünden bu hale geldi. valla tebrik ediyorum arka sokakları, hani bu toplum arka sokaklar izleyerek bilinçlenecek bir toplum değil ama bu konuda güzel mesaj verilmiş. şimdi bu sahnede arabadan indirilen, "aslanım" denilen tip polis olmasaydı, bekçilere karşı sesini çıkarabilir miydi? "o aslanımı yediririm sana" diyebilir misin bir bekçiye? temiz bir sopa yer hayatına kaldığın yerden devam edersin.

    bu ülkede polis olsun bekçi olsun, sana dayılanır da, "aslanım" da der, arabandan da indirir, rahatsız da eder, bir şey bulamazsa "tamam siktir git" der, sen de normal sıradan bir vatandaşsan paşa paşa "peki abi" deyip siktir olup gidersin. kimse bundan rahatsız olmaz, ama bunu eleştiren bir sahne konulunca arka sokaklara, vay ahlaksızlık vay bekçi düşmanlığı. çünkü bu ülkede yaşanan bu realite ahlaksızlık değildir, asıl bunu ifade edersen ahlaksız olursun.
  • bu kadar da boş duyar fazla gerçekten. bi sik yapmayıp 5000 lira maaş alan meslek grubunu yumuşak bir dille (hatta fazla yumuşak) eleştirmişlerdir. meslek onurunu falan bırak böyle bir mesleğin olması bile abesle iştigal ve israftır.
  • gece kartalları bunu beğenmedi.
  • arka sokaklar'ı gözümde bir tık daha yukarı çıkaran sahnedir.
  • sen onları eve ekmek götürme derdinde olduklarını sanırsın ama onlar yattıkları yerden para kazanma derdindedir. çoğununda bir eli yağda diğer eli baldadır. devleti nasıl diksem derdindeki adamların alternatif başka bir iş koludur.
    edit: ulan vallahi şu memleketteki polislere acır oldum. adamlar leş gibi hayat yaşarken bu bekçiler ve zabıtalar yattıkları yerden bunlardan fazla kazanıyorlar
  • bekçiler üzgün.
  • bekçilik tamamen istatistikten türemiş bir meslektir.
    insanları orda burda dur durak bilmeden kontrol etmenin inanılmaz!1! sonuç verdiğini gören içişleri bakanlığı demiştir ki: bize polis sayısı yetmiyor, bize fazlası lazım.
    şimdi o bekçi, bu bekçi.
    insanları durduk yere rahatsız eden, arada sırada kıt kanaat kendi fikrini belirten kişilik.
    amaç belli, kimlik sormak, ama hop birader, aslanım falan bunlar hep bu tipte insanların 15. dakikadan sonra mesleğine angaje olup takındığı tavır, bu da gelip normal işinde muhabbetinde olan insanın suratına çarpıyor.

    o bu değilde, hatırlıyorum akpnin cücük gibi olduğu zamanları. güzel günlerdi. göz göre göre bu despot rejime razı gelenlere asla güvenmeyeceğim. garip insanlarsınız.. bekçiyi başınıza musallat edene destek veriyorsunuz falan... çok saçma. düzgün fikir belirtmeyi öğrenirsiniz umarım.
  • harika bir tespit yapılan sahnedir. az bile söylemişler. adamları kamu düzenin sağlamak için güvenlik görevlisi olarak koydular kamu düzenini başta bunlar bozuyor. bekçilere de ayrı bekçi atamak lazım. nerede cahil boş beleş tip var hepsini bekçi diye maaşa bağladılar.
hesabın var mı? giriş yap