• eleştirmeyi fazla büyütme gözünde canımın içi! adalet, demokrasi, temel hak ve hürriyetler falan derdiniz değil tabi ama mesela ekmeğini kessinler "sen bile" eleştirirsin.
  • parlmanter sistemde kalmış bir zihniyetin beyanı.

    ek: eski sistemde cb partiler ve siyaset üstüydü ve yürütme erki için denetleme ve uzlaştırma makamıydı. karar alma mekanizması değildi. bugünkü sistemde cumhurbaşkanı siyasetin ta kendisidir. eski sistemde devletin başıdır deyip eleştirmezdik, doğru olan da buydu. fakat başkanlık sisteminde head of state ve head of government sıfatları birleşmiştir. dolayısıyla eleştirmek herkesin hakkıdır.
  • herkesi eleştiririm.eğer bana göre yanlış bir şey yapıyorsa değil cumhurbaşkanı ,
    peygamberi de eleştiririm , atatürk'ü de eleştiririm...
    bu dünyada kimse eleştirilemez değil.
    kimseyi eleştiriyorum diye de art niyetli olmam .

    orhan gencebay'a gelecek olursak.zaten sevenlerinin yarısı göçtü , yarısının bir ayağı çukurda.
    sokağa çıkın yeni kuşağa sorun muhtemelen alacağınız cevap '' orhan gencebay kim '' olur.
    o yüzden de ne söylediğinin hiçbir önemi de yok.konuşup dursun.tüplü televizyonlarla beraber tarih oldu kendisi ve hiçbir zaman da hatırlanmayacak.
    bir ''müslüm baba'' olamayacak.
  • t: bir şarkısında "kula kulluk edene yazık olsun" diyen, eskiden hiç olmazsa sanatına çoğu kimseler tarafından saygı duyulan ama uzundur para ve gücün kulu olmuş bir ünlünün beyanı.

    demokrasilerde insanların eleştirme hakkı vardır. bir ülkenin mevcut liderini sevmeme hakları da vardır! dahası, fikir özgürlüğü diye bir şey de vardır; sizin hoşunuza gitse de, gitmese de!
  • şu bıyıklıya bir kaç belediye konseri ayarlayın da saçmalamasın.

    son zamanlarda bu götünün kılı kadayıf olmuş şarkıcı eskilerinin saçma beyanatlarını görüyoruz. birisi çıkıp zeki müren lgbt'ye özendirdi der, birisi çıkar parti başkanını kimse eleştirilemez der. hayır neden eleştirilemez mantıklı bir sebep söyle desen, bak batıyor akşam güneşi der.
  • ula bu millet seni bile sanatçı sayıyor. sanattan anlamayan bir toplum olduğumuzu gösteren açıklama.
  • yaşını başını almışsın, ne bu ne hırs, bu ne yalama dedirtmiştir. ben o yaşta olsam politikacıların alayına saydırırım. yaşayacağımı yaşamışım, silivri ile mi korkutacaklar amk.
  • sanatçı dediğin muhalif olur, eyvallahsız olur, eğilmez, bükülmez, kimselere minnet etmez, paraya pula tamah etmez. bizde sanatçı profili bu, tüm mesele belediyeden iki konser kapmak! hazin.
  • bittabi akebe döneminde gerçekleşmiştir...

    dusunsenize aga; feryada gucum yok gibi bir filmi ceviren adamlardan boyle şeyler duyunca insan ister istemez bu duzen nasil bir duzen diyor haliyle...

    (bkz: nuri alço'nun bugünü 1981 yılında anlatması)
hesabın var mı? giriş yap