• covid aşısından sonra 24 saat (doktor ve hemşireler tarafından) duş almayın deniyor. kimisine bu hiç denmemiş, kimisine denize girmeyin denmiş. acaba şehir efsanesi mi merak ettiğim konudur.

    edit: bazıları iyi anlasın diye ekleme yaptım

    edit2: chemical white adlı arkadaşın yazdıklarını ve kaynağı iletiyorum.

    http://wb.beijing.gov.cn/…04/t20210406_2345738.html

    q17 can the recipient take a shower after taking vaccine?

    the recipient can take a shower after taking covıd-19 vaccine (and other vaccines). the immuniser often ask the recipients not to take a shower within 24 hours after the vaccination, and the main purpose is to prevent infection at the injection site and avoid or mitigate local reactions. after being vaccinated, some may experience redness, swelling or induration at the injection site. recipients should refrain from touching, squeezing and irritating the injection site during shower, and keep it clean after shower.

    aşı olan, covıd-19 aşısını (ve diğer aşıları) aldıktan sonra duş alabilir. genellikle aşı olanlardan aşıdan sonraki 24 saat içinde duş almamalarını istenir. asıl amaç enjeksiyon bölgesinde enfeksiyonu önlemek ve lokal reaksiyonları önlemek veya azaltmaktır. aşı yapıldıktan sonra, bazıları enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme veya sertleşme yaşayabilir. aşı olanlar duş sırasında enjeksiyon bölgesine dokunmaktan, sıkmaktan ve tahriş etmekten kaçınmalı ve duştan sonra temiz tutmalıdır.
  • genel olarak tüm aşılardan sonra, vücutta kontaminasyon riski olabilecek bir delik olduğu için su değmesin deniyor. lokal iritasyon riski olduğu için çok sıcak su da alerjik yanıt oluşturabiliyor bölgede; ödemin artması gibi. bilimsel bir veri yok, tamamen önlem amaçlı bir uyarı.
  • ahahhaa sağdan soldan duyduğunuz saçma şeyler için başlık açmayın valla. cehaletimizi yüzümüze vuruyorsunuz. lütfen!

    tanım: gerçek olmayan yasaktır. teyit.org

    edit: başlığı açan entry'yi editlemiş şimdi gördüm. ilk entry öyle değildi. doktorlar ve hemşireler tarafından kısmını eklemiş parantez içine.
  • ahauejahaa sagdan soldidn ahehaxhjsbebs.
    ya arkadaş bu nasıl bir mal nesil,nasıl bir gerizekalı nesil.
    lan denyo,adamın söylediğini,aşı vurulurken hemşire söylüyor a beynini s..

    adam da haklı olarak sebebini merak etmiş,sen neden birşey hakkında fikir sahibu gibi atlıyorsun tiktokcu.
  • bana bizzat doktor soylemisti, yani bilgi sagdan soldan duyma degil. asi olan herkese, "kesin kanitlanmis olmamakla birlikte 24 saat dus almamaniz, 10 gun alkol tuketmemeniz tavsiye ediliyor" dendi. dus konusu asi yapilan yerden mikrop kapma riskiyle alakali olabilir. alkol de bagisiklik zayıflaması riski ile alakali.

    edit: ikinci aşıda alkol yasağı 2 güne inmiş duş yasağı aynı kalmıştı. tabii ben 12. saatte aldım sıcaktan uyuyamayınca.
  • turkiye disinda olmayan yasak.
    nedense.
  • klasik türk insanı sorunu (bkz: kulaktan dolma bilgiler)

    ben aşıdan 12 saat sonra duşumu aldım ve 3 gündür hiç bir sağlık problemim yok.

    bu bilgiyi de kullanabilirsin.
  • 10 gün önce aşı oldum ve bu yasağı ilk defa buradan öğreniyorum. bir de aşıdan önce bin tane doktor videosu izledim, yazı okudum falan. kaynak nereniz acaba?
  • sebebini bilmiyorum, ben de merak ediyorum yalnız bu salt covid aşısına ait bir şey değil, ilkokulda vurulduğumuz aşılar da söylüyordu gelen hemşireler. hatta son vurulduğum (2020 temmuz) tetanoz aşısından sonra da duş alacaksanız aşılı bölgeye su temas etmesin demişti vuran hemşire.
  • yalnızca verem alışından sonra duş alınmamalı ya da aşı yerine su değmemeli, aşının tutması için önemli. onun dışındaki diğer aşılar için bu kural geçerli değildir.
hesabın var mı? giriş yap