• o da kim diyenler için ne yalan söyleyeyim ben de tanımyordum bu tweet’ine denk gelene kadar:

    https://mobile.twitter.com/…tus/1603741078636707840

    bundan sonra biraz araştırınca pena’ya bile konuk olduğunu gördüm. önemli bir şahsiyet olsa gerek. değil mi kanzuk? önemli olmasa çağırmazdın:)
  • kim olduğunu bilmiyorum, hiç duymadım okumadım, herhalde dizi esnafıdır

    o ayrı, ancak;

    ece hanımefendi'nin hayatını kararttığını iddia ettiği, aslında o dediği değil, deneysel sıvı olduğu için, deneysel sıvının insan üzerinde yapılan testlerine katkıda bulunmuştur.

    sevimli ikilimiz uğur-özlem çifti ve firma sermayedarları, kendisine müteşekkir.

    kabul edilemez iddiadır. (t)
  • burayı basacaklar, onlar gelmeden söyleyeyim. 2022 yılında aşı karşıtlığı yapmak “dünya düzdür” demek kadar cahilcedir. insanlığın kurtuluşu aşılardadır. uğur şahin ve özlem türeci milyonlarca insanın hayatını kurtarmıştır. daha fazlasını kurtarmak için de çalışıyorlar.

    eklenti: ilkokul mezunu çaylaklar mesaj kutumu basmış :) arkadaşlar, cahilsiniz ve bu kadar cahil olmak tolere edilemeyecek kadar ayıp. bir aşının çalışma mekanizmasını dahi anlayamayacak düzeyde olmanız ülkemiz ve dünyamız adına endişe verici. aileleriniz eminim ki eğitim almanız için büyük fedakarlıklar yapıyor. gel gör ki çocukları orta çağ düzeyinde komplo teorilerini gerçek sanıyor.

    ben 50 doz aşı olmadım. sanırım 2 ya da 3 doz oldum. sonuncusu 1 yıl önceydi. çok yeni çok çok farklı bir varyant olmadıkça da yeni aşı yaptırmayı düşünmüyorum. çünkü virüse büyük oranda bağışıklık kazandık. çünkü temel düzeyde biyoloji biliyorum. aşının ne zaman gerekli ne zaman gereksiz ya da daha az gerekli olduğunu anlayabilecek kapasitem var. bu saydıklarım en fazla 3-4 saatlik bir okumayla edinilebilir. sizin için, sizden ziyade gelecek için üzüldüğüm nokta bu. kendinizi biraz olsun aydınlatabilmek ve cehaletten bir adım uzaklaşabilmek için hiçbir çabanız yok.

    birisi bana bunları söylese yerin dibine geçerdim. o yüzden şimdi o mesaj kutusunu yerine bırakıp google’a “aşılar nasıl çalışır” yazın.

    eklenti2: cahil değil, kara cahil bir gençlik geliyor. seçimden sonraki en önemli meselemiz milli eğitim. telefondan mesajlara cevaben bu yazıyı editlerken “2 ya da 3 doz aşı oldum” yazdım. üzerinden zaman geçtiği için çok düşünmedim. hemen üstüne gelen mesaj şu “insan aşı sayısını hatırlar, bu şekilde aşıların beyin fonksiyonlarını etkilediğini ispatlamış oluyorsun”. bakın ironi değil, şaka değil. buna inanan gerçek insanlar var. bu insanlar toplumda bizimke birlikte yaşıyor. çok üzücü lan. vallahi çok üzücü.
  • o kimmiş diye baktım hala tanımıyorum. bu arada aşı olabılırsınız olmayabılırsınız. aşı olup işe yarayıp yaramadığını tartışabilirsiniz aşı olup sonrasında bir takım komplikasyonlara da sahip olabilirsiniz. belki hiç bir etkisi de olmamış olabilir çokca olmuş farketmemişte olabilirsiniz ama bunu genellemeye dökmemelisiniz. 3 doz aşı olan kaç milyon insan var ve bunların içinde ölüm oranı % kaç bunu esas alabılırsınız. aşı olmayan kaç milyon var ve ölüm oranı % kaç. belki o zaman genellemeye gidilebilir. aşı olmayı savunmakta olmamayı savunmakta yersiz. sonuçta herkesın kendı kararı kendı hayatı.
  • kendisiyle dalga geçecek halim yok. neden peki? çünkü bu amk covid aşılarından 3 tane olduğumdan beri kalbim bir acayip! ara sıra gece yatarken orada sanki bir baloncuk varmış gibi hissediyorum. bu yaşıma geldim öküz gibi koştururken bile kalbimin ''heey ben buradayım haberin olsun'' dediğini görmedim. şimdi, ''ben burdayım'' diyor.
    yaşadığımı en basit bu şekilde ifade edebilirim. o yüzden ne yaşıyor bilemiyorum. hiç öyle dalga geçilecek bir durum değil.
    bize aşı olun dediler. bilim insanları dedi, devlet adamları dedi.
    bizde seve seve olduk. bilim insanlarından daha mı bilgiliyim ben de yoook olmam diyeyim? paşalar gibi oldum. oldum da sonrası malum işte.
  • bu ülkede insanlar neden sağduyu bilgisi ya da gündelik bilgi ile bilimsel bilgi arasındaki derece farkını anlamaz? neden buna vakıf olmaları bu kadar zor, anlamakta güçlük çekiyorum. o kadar da zor değil aslında bu tikel-tümel ayrımı ama kafaya kolay kolay girmiyor demek ki. gerçeği kendi gerçekliğinden ibaret sanıyor çoğu insan ve esas sorun da bu.

    dünyaya yeni bir virüs gelmiş ve geldiği an, o gün her şeyi bilelim ve anlayalım istiyorlar. bireysel olarak yaşadığımız deneyim farklılıkları tabii ki olabilir ama istatistiksel olarak anlamlı değil. uç değerler her zaman vardır, olabilir ama bilim buradan yola çıkmaz. dolayısıyla her eve girip hal hatır sormaz. 2020'den bu yana dsö tarafından sunulan ölüm oranları ile ilgili verilere bakıldığında aşının gayet işe yaradığı görülüyor. sonrasında ne olacağını o kadar da iyi bilemiyoruz zaten. o gün de tam olarak vakıf değildik, bugün de değiliz. bilim, kümülatif ilerler.

    dünyayı hep inancın keskinliğinde kavramaya alışkın olan insanlar için sancılı bir süreç, farkındayım. çünkü onlar fazla düşünmemek ve hayatlarını daha kolaylaştırmak için sorgulanamaz gerçekliklere bağlanmayı tercih ediyorlar. bilim, öyle bir konfor sunmaz insana ama değiştirilemeyen gerçekler gibi de sorgulanamaz değildir. değişir, dönüşür.
  • aşı olanlarda görülecek yanıt semptomları yas ve kabulün 5 aşaması gibi olacaktır.

    inkâr: "hayır, ben değilim, doğru olamaz bu"
    öfke: "niye ben?"
    pazarlık: "iyi tavır" yoluyla kötüyü geciktirme çabaları
    depresyon: hastalığa tepki gösterme ve kötüye hazırlanma sürecinde yaşanır
    kabullenme.

    gençler, gercekler yalnızdır.
    bir kalabalığın toplu olarak bir şeyi bir ağızdan övdüğünü gördüğünüz an ters giden bir şey olduğunu hemen anlamanız gerekir. sürü, kolay yönetilebilir bir kutledir. sayılı insan ve doğru politikalarla bu yığın, gerçekte divergent olan akıllı cenahı da sindirebilmek ve devsirebilmek için kullanılır.

    beyaz önlük ve etiket aşkından ve hayranlığından payınızı aldınız. bu tecrübenizi siyasette size şu sıra ittirilen yeni kütle oluşturma ve algı yönetme politikası üzerinde deneyiniz.

    tanım: dürüst kadınmış.
    fakat parçası olduğu yığının çoklu ses kuvveti yüzünden işinden olan insanlar oldu. bu geridonulemez bir hasar.
  • aşı karşıtı olan arkadaşları çin örneği ile başbaşa bırakıyoruz. bir baksınlar bakalım aşısızlık nasıl bir durummuş.
    istemeyen olmasın, ama bu çağda hâlâ komplo teorileri ile beyin sikmekten bıkmadınız hâlâ.
    ben olayım, sen olma, o olmasın, şu olsun, bırakın abi milletin yakasını. bir de karşı tarafı aptal yerine koyan o ithamlar, sıvı, denek vs. , bi bitmediniz amk

    edit: mesaj kutusuna tecavüz eden arkadaşlar için biraz daha açıklama gerekiyor heralde.
    girdinin ana konusu "bırakın herkes kendi iradesi ile karar versin , aşı olsun ya da olmasın, sen güvenilir bulmazsın olmazsın, ben son çare olarak görürüm olurum" du.
    konuyu aşı pazarlıyora, kampanya yapıp birileri halkı kandırıyora, aşı olmayanlar da mal la hangi çağdayıza getirmeden oluruna bırakın kardeşim.

    aşı olunca ölmezsin, hasta olmazsın, ya da çip var, gizli hastalık var, biri abartıyor, biri götünden film yazıyor. ya bırakın kendi verdiğiniz kararlar için toplumsal doğrulama içgüdünüzü artık bir kenara.

    çin örneğine gelince, kontrolcü siyasetin işine yaradı elbet kısmi olarak bu durum, yeniden başkan olma öncesi otoritesini 100% e çıkartmak isteyenlerin işine yaradı bu durum. ama diğer yandan çin ekonomisinin içine ettiler. en baştan reddettiler ithal mrna ları. koruma oranı yüksek olanları istemeyip kendi çakma aşılarını kullandılar , bir de çıkıp diyor adam her ay aşı ol, la siktir git. sokarım öyle aşıya.
    tabi güvenilirliğini kaybedince bıraktı millet aşı olmayı. karantina kapanmalar da bitti geçen hafta, sadece 6-7 günde vakalar ve ölüm oranları katladı uçtu gitti rakamlar. 42 derece aşı ile kıvranıyor üç gündür arkadaşım, düşmüyor ateş. millet abanınca ağrı kesici-ateş düşürücü hap şurup vs bitti koca ülkede. adamlar avustralyadan raporsuz ilaç kargoladılar, açın bakın haberlere, çinliler avustralyada eczaneleri sömürdü diye.

    her neyse, bunların sebebi çok farklı spesifik başka sorunlar da olabilir, ama batı ülkeleri ile en büyük farkı aşı idi, akla gelen sebep de bu aşı farkı.

    zengin olanlar aşı olmak için aşı turlarına katıldı yahu. biz burda hakaretler ediyoruz sağa sola.

    neyse çok uzattım , baydı amk
  • aşı karşıtı değilim. aşıyı bize zorla yaptılar. başka çare bırakmadılar. covid ciddi bir hastalık bile değil, nezlenin bir tık ağırı gibi bir şey. neden büyütüldü bir türlü anlamlandıramiyorum hala. inek gibi maske takarak gezdik 2 yıl.
  • 2. dozdan sonrasına tövbe ettiğim aşının ece adlı şarkıcının hayatını karartması olayı.

    aşının ilk dozunu hür irademle, 2.sini annemin zoruyla yaptırdım. 3. dozu da hiçbir kuvvet yaptıramadı. son derece iyi durumdayım.

    (bkz: #127048442)
hesabın var mı? giriş yap