hesabın var mı? giriş yap

  • meyveler en az 3'e ayrılır. en berbatları bu şekilde meyve suyu tesislerine verilir. biraz eli yüzü düzgün olanlar pazara, biblo gibi olanlar ise otellere vs dağıtılır. aynı şeyi salçada kullanılan domates için de söyleyebiliriz. bu tür tesislerde çalışanlar kolay kolay ürettikleri ürünleri tüketmezler.

    şahsımı hiç şaşırtmayan görüntülerdir.

    (bkz: şahsım)

    edit: bir de ihracat kısmı vardı doğru ya. en güzelleri yurtdışına.

  • mükemmel sırada nafaka var. bu konuyu da çözdük mü tertemiz oluruz.

    edit: geçin bunları sayın kadınlar, kimseye düşmanlık yok herkes eşit.

    edit 2 : kadınların linç girişimi devam ediyor mesaj kutumu şişirmenizin hiç manası yok, boşuna kendinizi kasmayın. çocuğa biz bakarız, nafakaya gerek yok. haydi ikileyin , az biraz ayaklarınız üstünde durun kezbanlar.

    edit 3: mesaj kutum hakaret dolu, işte siz bu kadarsınız, yaprağı yerken kırt kırt sapına gelince meeeee. bundan öteye geçemeyeceksiniz, size gülüyorum ama ağzım ile değil.

    edit 4: burada sayın kadınlar diye mevzuya girmişiz, uvv hakaretin biri bin para , gelen elinde satır ile atlamış mesaj kutuma. sakin olun hakarete mahal yok , paranızı almaya devam edeceksiniz siz. tamam hadi güldük eğlendik dağılın.

  • tartismaya acik ama bu islerden hic anlamayan biri olarak su kadar soyleyeyim: bu islerden hic anlamiyorum. tesekkurler.

  • neden bugüne kadar kaydedilmemiş diye soranlar olmuş. bu tür çalışmalar daha önce de yapıldı. herhangi bir veriyle de yapılabilir. şöyle ki:

    bu kayıtlar aşina olduğumuz anlamda bir mikrofonla alınmadı. insight görevinin temel amaçlarından biri mars yüzeyinde titreşim üzerine hassas ölçümler yapabilmek.

    bunun için robotik bir kol önümüzdeki günlerde mars yüzeyine bir sismograf yerleştirecek. sismografı araçtan ayırmak, araçtan gelen titreşimlerin ölçümleri daha az kirletmesini sağlamış olacak. viking 2 (1975) görevinden beri mars yüzeyine böyle hassas bir sismograf gönderilmemişti.

    işte bu sismografın insan kulağının duyabileceği frekansta yakaladığı titreşimleri izole ettiklerinde bu sesi elde etmişler. kulağınızı aracın duvarına dayadığınızda hissedebileceğiniz bir ses. sesin kaynağı ise mars yüzeyindeki rüzgarın güneş panellerine etkisi.

    bir diğer ses ise gaz basıncı sensörünün kaydettiği verinin 100 kat hızlandırılmış hali. bu insanın duyma yetisi anlamında gerçekçi bir ses değil, sadece hava basıncındaki değişimin 100 kat hızlandırılarak ses olarak simüle edilmiş hali. normal frekansında duymanız veya hissetmeniz pek mümkün olmazdı.

    herhangi bir veriye bu yöntemi uygulayıp her şeyi sese çevirebilirsiniz. her titreşimin frekansını değiştirerek insan kulağının duyabileceği hale getirebilirsiniz. bu paylaşımda etkileyici olan açı, ilk kaydın frekans çarpanına gerek olmadan duyulabilmesi.

    bu kadar hassas bir sismografı, hiç de sakin olmayan bir roket yolculuğu ile atmosferimizden çıkarıp, radyasyon içinden geçirip, marsa roket gücü ile indirip, bu ölçümü alabilmek iste ayakta alkış isteyen bir başarı.

    insight görevi daha önce bu sismografın (seis) 3 litrelik vakum haznesindeki kaçak nedeniyle ertelenmişti. bu yüzden şimdi bu sismografın çalışır durumda olması proje için sembolik bir anlam da taşıyor.

    son olarak, youtube ses sıkıştırması frekansı arttırılmamış olan sesi katlediyor. sıkıştırılmamış halini ve diğer sesleri nasa'nın sounds sayfasında bulabilirsiniz.

    kaynak:
    - videodaki açıklamalar.
    - wikipedia
    - nasa
    - insight instruments nasa

  • şu anda akciğer kanseri olan ve beynindeki metastaz sebebiyle bilinci kapalı şekilde acil serviste yatan babamı yoğun bakıma alamıyoruz. söylenene göre antalya'da ki hiçbir hastanede yoğun bakım ünitesinde yer bulunmuyor, ve uzunca bir bekleme sırası mevcut.

    ekonomi sıkışınca ivedilikle yeni vergiler getiren devletimizi, aynı ivedilikle yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımıza çözüm bulmaya davet ediyorum.

    edit: özelden ve post üzerinden geçmiş olsun dileyen tüm suserlara çok teşekkür ederim.

  • bir simitçi "yemek için mi abi" diye cevaplamıştı. burdan ona sesleniyorum tekrar görüşebilir miyiz acaba??

  • benim gözümdeki istanbul'dan çok daha iyiymiş. hatta olabildiğince yerden yukarıyı çekmeye çalışmışlar. sultanahmet'in orada kamera aşağı inecek diye gerildim. neyse ki hafif atlatmışız.

    debedit: aynı gün, yeni yazdığım kitabın (psikolojik-öykü) basıldığı haberini aldım yayınevinden. buradan sizlerle de paylaşmak isterim dostlar. 20 yıllık bir sözlükçü olarak sözlüğün ücretli reklam fasilitesine saygısızlık olmaması için link vermiyorum, fakat öykümün ismi: "bir ağustos tereddüdü". 2 hafta içinde bildiğiniz tüm online kitapçlarda olacak. hevesimi paylaşan tüm dostlara ve birlikte büyüyüp neredeyse yaşlandığım ekşi sözlük'e teşekkürler. son olarak; suç dortmund'da değil, başka ülke olmanın doğası bu. suçun kimde olduğunu herkes biliyor ve onların yok etmek istedikleri ne varsa yaşatmak için ömrüm boyunca aklımla, sanatımla, varlığımla çalışacağım, çalışacağız.