hesabın var mı? giriş yap

  • içeriden gelen bilgilere göre cenazeden sonra liderlik mücadelesi iyice ayyuka çıkmış ve iki grubun destekçileri kısa menzilli ve uzun menzilli olarak bölünmüşler.

    gelişmeler oldukça editleyeceğim.

    edit1:
    semerkant ve semerkent kolu olarak bölündükleri söyleniyor.
    ingilizler tarafından desteklendiği rivayet edilen kısa menzilliler "semer kant" adını almışken
    amerika tarafından desteklendiği rivayet edilen uzun menzilliler ise "semer kent" adını almışlar

  • vücutta sitrülin ve nitrik oksite çevrilen amino asit.

    nitrik oksitin merkezi sinir sistemi üzerindeki etkilerini incelersek fizyolojik seviyede neuroprotective etkileri var. fakat üretimi yüksek seviyelere çıktığında nitroxidative strese neden olabileceği bunun da alzheimer, parkinson, ms*, migren gibi hastalıkların patogenezinde rol oynadığı belirtiliyor.

    aynı zamanda serebral kan akışını arttırıyor. rem uykusunun süresini azaltıyor. öğrenme ve hafızanın konsolidasyonunda yani uzun süreli hafıza üzerinde olumlu etkileri var. ama yan etkileri göz ardı edilemez. kullanmadan önce doktora danışmak çok önemli. beynime biraz kan gitsin diye alan bir arkadaşımla serüvenimiz acilde sonlandı mesela. eğer hipotansiyonunuz da varsa özellikle tansiyonunuzu tehlikeli derecede düşürebilir. baş ağrısına da neden olabiliyor.**

    özetle doktorunuz tavsiye etmediği sürece kafanıza göre kullanmayın.

    bir kaynak bırakayım: l-arginine and nitric oxide in cns function and neurodegenerative diseases

  • ahmet çakar emre'yle ilgili konuşurken.
    (- ertem şener)

    +emre sen saha içinde kötü bir yaratıksın
    -hocam şimdi yaratık deme ayıp oluyor
    +ne var yani allah'ın yarattığı anlamında
    -olsun hocam öyle anlaşılmıyor
    +tamam emre sen kötü bir mahlukatsın

  • yetmez ama evet! uçaklarda sadece kürtçe, lazca, rumca anonslar yetmez, uçağın motor sesi de kürtçe çıkmalı. itiraz edenlerin hepsi faşist ırkçılardır peşinen söyleyeyim.

    edit: über, ileri demokrat ve demokratik cumhuriyetçi yazarlar abd'nde hispaniklerin ana dil tecrübesini bir öğreniverseler de, biz de artık bu geri zekalı ayrışma başlıklarını okumaktan kurtulsak. unutmadan söyleyeyim; abdullah öcalan dan farklı olarak, kürtçeyi anadilim gibi konuşuyorum.