hesabın var mı? giriş yap

  • edit: şunun devamını içerir (bkz: #88450809)

    ister web yayıncılığı ister uygulama içindeki reklamlardan isterse de youtube videolarından olsun ingilizce içerikle elde edilmesi gereken kazançtır.

    sebebi basit, en çok reklam veren, en çok reklam rekabeti abd'de. şuradan görebilirsiniz. aynı süreç içerisinde hangi ülkeden ne kadar reklam geliri geldiğini, tık başı en yüksek kazancın hangi ülkeden olduğunu görebilirsiniz. türkçe içerik üretmek adsense açısından son zamanlarda iyice leşe dönmüş durumda.

    ingilizce içerik üretilecek peki nasıl?

    - bir youtube kanalı açılarak ruhi çenet videolarını ingilizceye çevirip, seslendirip, resimler eşliğinde her gün videolar ekleyebilirsiniz
    - bir web sitesi açıp popüler konularda ingilizce içerik üretebilir, sosyal medyadan trafik çekmeye çalışabilirsiniz.
    - abd'deki insanların ilgisini çekecek bir applikasyon geliştirip app store'larda yayınlayabilirsiniz.

    bütün seçenekler için öğrenmeniz gereken bir şey var. (bkz: seo)
    insanları içeriğinize ulaştırma sanatı diyelim. video üretiyorsanız insanların arattığı kelimelerde videonuzun üste olmasını nasıl sağlayacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

    bir web sitesi açtıysanız google'da bu sitenin istediğiniz kelimelerde ilk sayfalarda olmasını sağlamalısınız.

    seo ile ilgili özellikle yabancı içerikli kaynakları takip etmelisiniz, türkçe kaynaklar size doyurucu bilgi vermez, seo hizmeti almaya sevketmek için hazırlanmış sitelerden seo öğrenemezsiniz.

    başlık altında sonraki günler yazacağım şeyler web sitesi yayıncılığında seo kriterleri ve sitenize nasıl trafik çekebileceğinizle ilgili olacak.

    başlığı takipe alabilirsiniz.

  • ben yaptım bunu. kızım 1,5 yaşındayken fiyatını, türkiye'ye göre ucuz buldum aldım. haa ne oldu, eve ilk getirdiğimde hatun alay etti. kızım hareketli bir cihaz olduğu için korktu. oynamadı. (robotla da oynamamıştı) ben oynadım. sonra uzun süre durdu bir köşede. yaklaşık 3 ay sonra kızım tekrar gördü, çekinerek bakıyordu. hadi oynayalım dedim, başlangıçta korktu ama sonra arabayı onun arkasından takip ettirmek suretiyle kovalamacalı oyun icat ettik. artı pilleri bitince hemen "baba pi" diyerek pillerini değiştirmeye çalışıyor. (bilim kadını potansiyeli var :) velhasıl kelam oynuyoruz biz kızımla arada sırada. yani herhangi bir problem yok şimdilik.

  • aşağıdaki hikayenin kahramanıdır. kuzenin başından geçmiştir.

    kuzen, aynı firmada çalışan bir türk kızı ile tanışır. emailler ile muhabbet ilerler, iş aralarında görüşülür filan ve kuzen de adım atar ve bu arkadaşı bir kahve içmeye dışarı davet eder haklı olarak. neyse gel zaman git zaman kızdan ses seda kesilir. kuzen olayın üzerinde durmaz "demek ki, kız bu kahve olayına soğuk bakıyor ki cevap dönmedi" der ve olayı kapatır ( ki türk kızının aptal davranışı burda görülüyor. ulan en azından hayır diye bir cevap ver di mi? yok türk kızı buna tenezzül etmez tabi. )

    aradan bir hafta on gün geçer ve kuzenin pek sevmediği ukala bir iş arkadaşı laf arasında şöyle der: " abdurrahman sen de sahipli kıza yazıyomuşsun. ayıp!" kuzen anlamaz. ne alaka sevgilisi olan kıza yazıyosun demek? hem de böyle yavşak bir herif bunu diyorsa...

    sonradan olay anlaşılır: kuzen kahve teklifini yaptıktan sonra, türk kızımız bu durumu hemen sevgilisine yetiştirir. sevgili kişi de kuzenin iş arkadaşına söyleyerek kuzene bunu iletmesini söyler.

    işte burdaki kıza türk kızı diyoruz. bir maille bu kahve teklifini reddetmek varken, olayı sevgilisine ordan da yavşak iş arkadaşına aktarma beceresini ancak bunlar gösterebilir.. ve işin daha ilgnci de tüm bunlar bittikten sonra kuzene hiçbişe olmamış gibi bir mail gelir "abdurrahman naber :)"

  • on kere ligin en skorer oyuncusu olmus, bunlarin buyuk kisminda otuz sayi ortalamasini gecmis ve bir seferinde 37.1 gibi bir ortalama tutturmus, kirk yasinda 20 sayi ortalama yapmis kariyerini 30.1 sayi ortalamasiyla bitirmis, ve bunlari prime time'inda babasinin oldurulmesiyle basketboldan iki bucuk yil uzak kalarak basarmis, (bkz: chicago bulls) takimina 6 sampiyonluk kazandirmis, nba tarihinin en iyi skoreri ve tum basketbol tarihinin en buyuk sporcusudur.

  • - hiç ummadığınız anda tanımadığınız bi kadın size çiçek verse ne yaparsınız ?
    - kadın ney ?
    - avrat yani..
    - oğul veririm ona... tohum ekerim...

  • insanlar eğlenmeye hasret. insanlar gülmeye hasret. bu ülkede güzel şeyler de oluyor.

    doya doya eğlenin ağrılı kardeşlerimiz.

    debe editi: şu gencecik yaşımızda gezip eğlenmek varken sinir ve stresle boğuşuyoruz.