hesabın var mı? giriş yap

  • 26 ğustos 2018, muhabbet hızlı ve öfkeli 5- rio soygunu.
    bizim kafadarlar da filmi kendince yorumluyor :

    c: bugün hızlı ve öfkeli 5 rio soygunu adlı filmden bahsetmek istiyorum.
    e: hızlı ve öfkeli'nin sonuncusu taş ve sopalarla çekilecek demiştiniz doğru mu?
    c: doğrudur, bunu başka şeyler için de demiştim.
    e: peki diesel dostumuz oynuyor mu filmde?
    c: evet, hesaplı olsun diye.
    e: dizelden o kadar sürat hayatta çıkmaz.
    c: devamlı yarışıyorlar ya film boyu kaç depo gitmiştir.
    e: dizel öfkeli olan, hızlı olan öbürü; benzinli.
    c: benzinli hızlı. bu da "beni devamlı geçiyor, ben yokuş bile çıkamıyorum." diye sinirleniyor.
    işte 5. filmin tüm hikayesi bu.

  • başlık: bu başlıkta pratik bilgiler veriyorum

    entry: ilk olarak koltugunuza çay mı döküldü lekeden kurtulmak çok kolay hemen bir fincan kahve yapıp lekenin oldugu yere döküyorsunuz çay lekesinden iz kalmayacaktır.
    kahve lekesinden kurtulmanın yolu ilerleyen zamanlarda

  • adam ülkenin görevdeki başbakanına şantaj yaparak hapishaneden tahliye oldum üzerine de 5 milyon dolar aldım diyor hala "önemli bişey anlaymıcaksan yazma, okuması zor oluyor video çek" diyenler var ...

  • oldukça tehlikeli ve ısırığı çok can yakan bir böcek türü. birkaç ay önce memlekette gördüğümde "aa ne tatlı atayım dışarı" dedikten sonra avucumdayken ısırmasıyla tanıştık kendisiyle. elektrik çarpması veya sıcak bir şey girmesi gibi bir his olduktan sonra ellerimi hemen yıkadım. yara veya göz çevresine dışkı ile parazit bırakabiliyormuş. sonrasında chagas hastalığına neden olan bir parazit bu. son bir haftadır yine gördüm çevremde iki kez sayıları artmaya başlamış olabilir. türkiyedekilerde hastalık olacağını pek düşünmüyorum ama yine de ısırıldıysanız veya yaşadığınız ortamda bunlarda gördüyseniz risk altında olabilirsiniz.

  • harry'nin filmde olmayıp kitapta olan bence karakteri açısından mükemmel iki sahne var. gerisi spoiler;

    --- spoiler ---

    2 olayda yedinci kitaptadır. birincisi remus lupinle grimmauld meydanında sirius'un eski evinde olan kavga ve ikinci olay ise ravenclaw binasında carrow kardeşlerden prof. mcgonagall'ı kurtarma sahnesidir. ilkinde lupin altın üçlüyü bulur ve maceralarında yardımcı olabileceğini söyler. ron ve hermione bu duruma sevinirken harry çok şaşırır ve tonks hamile değil mi çocuğun ne olucak diye sorar, lupin hafif delirerek çocuğa kurtadamlığını geçirebileceğini söyler. bu durumda harry 'bana ruh emicilerle savaşmayı öğreten adam bir korkakmış' der. lupin sinirlenip harry ye küçük bir büyü yapıp gider. burada ron ve hermione şaşırırken harry ' anneler ve babalar çocuklarını bırakmamalılar' der. kendi travması burada çok güçlü bir şekilde ortaya çıkar. ikinci olayda ise diadem'i ravenclaw ortak salonunda ararken carrow kardeşlerden biri prof. mcgonagall'a sevin devrin geçti diyerek tükürür. bunu sindiremeyen harry pelerinini çıkararak ölüm yiyene cruciatus( işkence ) affedilmez lanetini yapar. sonrada 'bellatrix'in ne demek istediğini anlıyorum, gerçekten kast etmen gerek' der. ( 5. kitaptaki sirius'un ölümünden sonra bellattrix'e yaptığı crucio lanefi işe yaramamış ve bella ' senden affedilmez lanet çıkmaz potter gerçekten kast etmen gerek demişti.) daha sonrasında proffesör'ün teşekkürü ve harry'nin gerçekçi tepkileri bence arada kalmış ama seriye dair güzel estantenelerdir. harry'yi böyle sevdik.
    --- spoiler ---

  • camurun insan bedeni haline geldigine inanan ama buna inanmayanlar var, ustelik evrim insanin maymundan geldigini soyler saniyorlar israrla.

  • şu görüntüleri izledikten sonra kızdığım tek kişi mansur yavaş.

    ya abicim neden ekmeği maliyetinden düşüğe satıp krizin vurucu etkisini göğüslüyorsun. sen sebep olmadın ki bu krize. bırak insanlar özgürce yaptığı seçimlerin bedelini ödesinler. burası sincan, %70'i düşündü taşındı seçimini bu yönde yaptı. adam 1.25 liraya ekmek almaya devam ettikçe "bakın demek ki zam falan yok, diğer her yer fırsatçı, bunlar hep dış güçlerin oyunu" deyip yoluna devam ediyor. sen unun, yağın, personelin güncel maliyetini girişe as 2 liradan sat ekmeğini insanlar bırak yüzleşsin tercihiyle.